Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2019 09:16 - Цветята са вестители на всеопрощаващата, вездесъща любов и надежда за бъдещето
Автор: radoykova Категория: Други   
Прочетен: 1073 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 24.03.2023 19:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Настъпи най-главозамайващият сезон, след зимния сън, всичко е в разноцветни багри, благоуханни аромати, буйство на природата. Свидетели сме на най-изящният декор, най-изкусното рисуване с четка, изразени в това събуждане на природата! Достатъчно е да помислите за една горска полянка, окичена с килим от цветя - и възторгът е неописуем!
Тръгнах из горските пътеки, заслушах се в песента на сладкопойната птичка и я попитах:

- Мила птичке, разкрий ми тайната си, какво вещае песента ти?

- Здравей, пътничке добра, пея, възторжено пея за подвига на цветята! Всяка година, по същото време, те са на пост и доблестно изпълняват своята служба; поникват от студената и тъмна пръст като шепот на ангелите, милост на Твореца и проявена вселенска Любов; тези крехки и нежни малки създания идват за да изпълнят сърцата на хората с нежност, с красота, с вяра и надежда; да изпълнят душите с вдъхновение за поезия, за думи прекрасни; да изпълнят умовете на хората със светлина и чистота; да дадат подтик на волята за дела добри; да припомнят, че като децата трябва да сме всички, за да можем да влезем в царството Божие и действително, всеки човек, и стар, и млад, и този с най-изтерзаната душа, мигом става дете пред растящото цвете, по детски се радва и смее, с лекота, с веселие; цветята идат, за да влеят живителни сили и бодрост, защото бодър и силен трябва да е духът на хората, да успяват в задачите си.

image

И още: незлобиви са те, нежните цветя, дори когато ги откъсва нечия ръка или стъпква нечий ботуш, в отговор на това, те даряват своя благодатен аромат, изпълнени с всеопрощаващата любов и дълготърпение да дочакат бъдещото развитие на тези хора, когато няма вече да ги късат и няма вече да ги тъпчат. На служба са те и с прецизна точност поникват, за да дадат всичко от себе си на другите живи същества! И нито бури, нито сняг, нито жестокост към тях не могат да ги спрат; те пропукват бетонени настилки дори, защото знаят, че мисията им е много важна; те са малки и едва забележими, но многобройни, постоянни и отдадени на службата, която имат, - тези вестители на доброто, на любовта, на разумността.

  – Колко мъдро говориш, мила птичке, живи да са цветята, децата на Земята, ангелски творения, без тях сме за никъде…


Юлия Радойкова

image

image


Тагове:   цветя,   пролет,


Гласувай:
2



1. radoykova - "Знайте, че всичко разумно ...
27.03.2019 07:00
"Знайте, че всичко разумно съдейства за развитието на човешката душа: звезди, слънца, планети – цялата природа работи за човека. Всичко, което заобикаля човека, вън и вътре в него, работи за неговото възпитание. "
Беинса Дуно
цитирай
2. radoykova - Не късайте цветя и никому не давайте откъснати цветя
31.05.2021 08:10
Нямате право да кършите клончетата на дърветата, особено когато те цъфтят и връзват.
Не късайте цветя и никому не давайте откъснати цветя. Зад всяко цвете стои едно разумно същество, затова не е позволено да се късат. Може само в краен случай, когато е за лек и то с позволение на разумното същество. Не съветвам никого да къса цветя. Цветята са изложба на духовния свят, не бива да се късат. Може само да ги погалиш и нежно да им говориш.
Учителят
(из "С Учителят в света на растенията")
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radoykova
Категория: Други
Прочетен: 268227
Постинги: 179
Коментари: 323
Гласове: 381