Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2019 19:12 - Предрекъл ли е Виктор Юго пожарът в „Нотр Дам”? Като Нотр Дам Бърнс, европейските църкви са вандализирани, дефектирани и изгорени "всеки ден"
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 565 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 16.04.2019 19:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Като Нотр Дам Бърнс, европейските църкви са вандализирани, дефектирани и изгорени "всеки ден"  

image от Тайлър Дърдън  Tue, 04/16/2019 - 02:00

Автор е на Raymong Ibrahim чрез The Gatestone Institute,

https://www.zerohedge.com/news/2019-04-15/notre-dame-burns-european-churches-are-vandalized-defecated-torched-every-day?fbclid=IwAR11cvV_VxQB5ttDmMwE_cdg7z9yzbmIebuFbCfB34IbUoX4-TVstZm21CE

Безброй църкви в цяла Западна Европа са вандализирани, изнурени и изгорени.

image

През февруари вандалите оскверниха и разбиха кръстове и статуи в катедралата Сен-Ален в Лаваур, Франция и подиграваха подигравателно ръцете на статуя на разпнатия Христос. Освен това беше изгорен олтарен плат. (Източник на изображението: Eutrope / Wikimedia Commons)

Във Франция два църкви средно се оскверняват всеки ден. Според  PI-News , немски новинарски сайт, 1063 атаки върху християнски църкви или символи (разпятия, икони, статуи) са регистрирани във Франция през 2018 г. Това представлява увеличение с 17% в сравнение с предходната година (2017), когато 878 атаки са  регистрирани , което означава, че такива атаки са само от лошо към по-лошо.

image Jack Posobiec image   @JackPosobiec    

Once month ago:

10 Catholic churches across France attacked in one week

https://www.express.co.uk/news/world/1102958/christian-persecution-france-catholic-church-christianity-religion-edouard-phillipe-isis 

  3,373 9:32 PM - Apr 15, 2019 Twitter Ads info and privacy image Anger as France sees 10 Catholic churches attacked in ONE week - "God will forgive, NOT ME

A SEVEN day spree of vandalism has seen Catholic churches targeted across France sparking fears of a fresh wave of anti-Christian sentiment in the country, including one church being defiled with...

express.co.uk   3,152 people are talking about this      

Сред някои от неотдавнашните осквернения във Франция се случиха само през февруари и март:

  • Вандалите са ограбили църквата "Нотр-Дам де енфантс" в Ним и са използвали  човешки екскременти, за да начертаят кръст  там; Освободеният хляб бе намерен изхвърлен извън боклука.

  • През  февруари църквата "Сен-Никола" в Хуил е била  вандализиранав три отделни случая; статуя на Дева Мария от 19-ти век, считана за " непоправима ", е " напълно пулверизирана ", каза свещеник; и висящ кръст беше хвърлен на пода.

  • Вандалите  оскверниха и разбиха кръстове  и статуи в катедралата Сен-Ален в Лаваур и подиграваха подигравателно ръцете на статуя на разпнатия Христос. Освен това беше изгорен олтарен плат.

  • Арсонисти  изгарят  църквата "Св. Сюлпис" в Париж скоро след обедната маса в неделя, 17 март.

Подобни доклади идват от Германия. Четири отделни църкви  бяха вандализирани и / или изгорени само през март. "В тази страна", PI-News  , обясни , че "има пълзяща война срещу всичко, което символизира християнството: атаки срещу планински връх-кръстове,  на свещените статуи от пътя ., На църкви ... а напоследък и на гробища"

Кой е преди всичко зад тези продължаващи и нарастващи атаки срещу църкви в Европа? Същият германски  доклад  предлага съвет:

"Кръстовете са счупени, олтарите са разбити, Библиите са запалени, кръщелните шрифтове са преобърнати, а вратите на църквата са измазани с ислямски изрази като" Аллаху Акбар ".

Друг германски  доклад  от 11 ноември 2017 г. отбелязва, че само в Алпите и Бавария са нападнати около 200 църкви, а много кръстове са счупени:

"Полицията в момента се занимава с църковни осквернения отново и отново. Извършителите често са младежки бунтовници с миграционен произход." На други места те са описани като " млади ислямисти ".

Понякога, за съжаление, в европейските региони с голямо мюсюлманско население изглежда, че има едновременно нарастващи атаки срещу църкви и християнски символи. Преди Коледа 2016, в района на Северен Рейн-Вестфалия в Германия, където живеят  повече от един милион мюсюлмани , около  50 обществени християнски статуи  (включително тези на Исус) бяха обезглавени и разбити.

През 2016 г., след пристигането в Германия на още един милион предимно мюсюлмански мигранти, местен вестник  съобщи,  че в град Дюлмен "не минава ден без нападения срещу религиозни статуи в града с по-малко от 50 000 души, и непосредствена околност. "

Във Франция също изглежда, че там, където се увеличава броят на мюсюлманските мигранти, се правят и атаки срещу църкви. Проучване от януари 2017 г.  разкри,  че "ислямистките екстремистки атаки срещу християните" във Франция са нараснали с 38%, от 273 атаки през 2015 г. до 376 през 2016 г .; мнозинството се е случило по време на коледния сезон и "много от нападенията са се случили в църкви и други места за поклонение".

Като типичен пример през 2014 г. мюсюлманинът е извършил „ важни действия на вандализъм “ в историческа католическа църква в Тонон-ле-Бен. Според  доклад  (със снимки) той "се преобърнал и счупил два олтара, свещниците и катедралите, унищожили статуи, срутили скинията, извили масивен бронзов кръст, разбивали се в ризница и дори счупили прозорци с витражи". Той също така „стъпка“ Евхаристията.

За подобни примери в други европейски страни, моля вижте  тук ,  тук ,  тук ,  тук и  тук .

В почти всеки случай на църковни атаки властите и медиите объркват идентичността на вандалите. В онези редки случаи, когато мюсюлманската (или "мигрантска") идентичност на разрушителите е изтекъл, извършителите се представят като страдащи от  проблеми с психичното здраве . Както се казва в последния доклад на PI-News   :

Едва ли някой пише и не говори за нарастващите атаки срещу християнски символи. Във Франция и Германия има красноречиво мълчание за скандала с оскверняването и произхода на извършителите .... Не и дума, дори и най-малката намек, че в никакъв случай може да доведе до подозрение към мигрантите ... Не са извършителите, които са в опасност да бъдат отлъчени, а тези, които се осмеляват да свържат оскверняването на християнски символи с имигрантски внос. . "


Предрекъл ли е Виктор Юго пожарът в „Нотр Дам”?

 0
| 3016|16.04.2019
image Парижката Света Богородица


 https://frognews.bg/kultura/art-jungla/predrekal-viktor-iugo-pojarat-notr-dam.html?fbclid=IwAR0U5-UQP7sNFXDL2P3JBIW5t3bzh_efmzbzvmrQc_qhRufU85SgOmTPwmw

В романа си „Парижката Света Богородица” писателят описва събития, наподобяващи трагедията от понеделник. Обхваната от пламъци катедрала „Нотр Дам” е мястото, увековечено в романа на великия писател Виктор Юго „Парижката Света Богородица”.

В книгата има пасажи, в който се описва пожар в църквата, а въпросните сцени изключително много наподобяват тези от случващото се в Париж в последните часове. Това накара много потребители в интернет да се запитат предракъл ли е Юго пожара, който потопи в скръб цяла Франция.

 

Романът е публикуван през 1831 г. Действието се развива в Париж през Средновековието (1482 г.) по времето на Луи XI.


През 1830 г. Виктор Юго се сблъсква с непосилната задача, поставена му от неговия издател, за една година да напише романа „Парижката Света Богородица“. Крайният срок, в който трябва да предаде книгата, е февруари 1831 г. През лятото на 1830 г., след шест месеца на забавления и фрустрация от възложената задача, най-накрая започва работа по романа. За да спре да отлага писането, събира всичките си дрехи и ги заключва, остава само с един голям шал. Денонощно работи по книгата. На 14 януари 1831 г., две седмици по-рано от крайната дата, романът е завършен и публикуван.

 

Една от основните цели на писателя е да накара съвременниците си да осъзнаят стойността на готическата архитектура, която е пренебрегвана и често разрушавана, за да бъде заменена от нови сгради.

 

„Нотр Дам” е построена през 1163 – 1345 г. като една от първите катедрали в готически стил на остров Сите на река Сена, в центъра на Париж. Първият й камък е поставен от папа Александър III. Повечето скулптурна украса на фасадата, която се смята за една от най-красивите в света, датира от 19 век. Тук Наполеон I е коронясан като император.




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 40003901
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31043
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930