Постинг
02.01.2011 14:35 -
Мариновано печено свинско
Автор: djshadow
Категория: Хоби
Прочетен: 8706 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 04.01.2011 19:05
Прочетен: 8706 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 04.01.2011 19:05
Ето една рецепта и за Любителите на местните ястия. За нея ще са ви нужни:
ЗА МАРИНАТАТА:
2 с.л. лимонов сок
4 с.л. бяло вино
2 с.л. пълнозърнеста горчица
1 ч.л. смлян черен пипер
1 ч.л. мед
2 с.л. мазнина (олио или зехтин)
1 1/2 ч.л. сол
около 2 кг свински врат (или котлети) без кост, цяло парче
10 резена пушено филе или бекон.
10 резена кашкавал (или някакво пушено сирене)
около 150 гр. пресни гъби и 10 гр. сушени горски гъби.
Смесват се лимоновият сок, виното, горчицата, черният пипер, меда, мазнината и солата. Разбиват се добре.
Парчето месо се нарязва на дебели резени, но не се срязват до край. Поставя се във голямо паче фолио и се намазва от всички страни с маринатата. Загъва се и се оставя да престои в хладилник около 1 ден (или поне 4 часа).
Когато извадите месото от хладилника меду парчетата месо наредете, предварително нарязаните на филийки, бекон, кашкавал (пушено сирене), пресни гъби и сухите( тях предварително ги накиснете в топла вода за около 10-тина минутки). Всичко това загънете добре във фолио и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 2 часа и половиа. Внимаваите месото да е добре завито, защото при печенето се отделя доста сок, който трябва да остане при месото. Преди да го извадите го открийте за да се запече.
Това ястие върви доста добре с червено вино ;)
ЗА МАРИНАТАТА:
2 с.л. лимонов сок
4 с.л. бяло вино
2 с.л. пълнозърнеста горчица
1 ч.л. смлян черен пипер
1 ч.л. мед
2 с.л. мазнина (олио или зехтин)
1 1/2 ч.л. сол
около 2 кг свински врат (или котлети) без кост, цяло парче
10 резена пушено филе или бекон.
10 резена кашкавал (или някакво пушено сирене)
около 150 гр. пресни гъби и 10 гр. сушени горски гъби.
Смесват се лимоновият сок, виното, горчицата, черният пипер, меда, мазнината и солата. Разбиват се добре.
Парчето месо се нарязва на дебели резени, но не се срязват до край. Поставя се във голямо паче фолио и се намазва от всички страни с маринатата. Загъва се и се оставя да престои в хладилник около 1 ден (или поне 4 часа).
Когато извадите месото от хладилника меду парчетата месо наредете, предварително нарязаните на филийки, бекон, кашкавал (пушено сирене), пресни гъби и сухите( тях предварително ги накиснете в топла вода за около 10-тина минутки). Всичко това загънете добре във фолио и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 2 часа и половиа. Внимаваите месото да е добре завито, защото при печенето се отделя доста сок, който трябва да остане при месото. Преди да го извадите го открийте за да се запече.
Това ястие върви доста добре с червено вино ;)
Тагове:
Търговията с наши вина се срина, износът...
Свинско месо с ориз и зеленчуци на фурна
Запеканка - грах с пиле и кашкавал
Свинско месо с ориз и зеленчуци на фурна
Запеканка - грах с пиле и кашкавал
Окончателно, копейки, окончателно:)
Нарисувай това! /Ден на народните будите...
Великобритания: Фиктивни фирми са използ...
Нарисувай това! /Ден на народните будите...
Великобритания: Фиктивни фирми са използ...
Няма коментари
Търсене