Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2015 21:16 - Семейство Драганови,жертва на комунизма и Б.Райнов
Автор: rosiela Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1795 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 19.09.2016 12:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
             Винаги неграмотно списани слова като тези  на защитника на Бого/не/мил Райнов извикватв паметта ми неоспорими факти.Разбирасе,че не мога да се сравня с него.Аз не съм мошеничка,живея в собствено наследствено,а не присвоено жилище,не разбирам от оригинални картини и нумизматични монети  като Райнов,само от литература и хуманитарни науки,не само поезия и,смея да кажа,разбирам я повече от него.
          Защо свързвам възражението си със семейство Драганови?Помните Минералсувенир,това е тяхната открадната,пардон,национализирана кооперация,строена от първите издатели на медии в България,живели преди това на "Граф Игнатиев" и "Раковски"  в столицата.Имах удоволствието да се запозная като журналист с тяхната внучка и да чуя историята  им от първо лице.Щ.е я предам накратко.Бабата и дядото много се обичали и той от офицер тръгнал след жена си да прави журналистика,изгонен от баща си,само с един абажур и лампа в ръце.Двамата започнали с много любов и ентусиазъм.Първите списания и вестници са техни /"Модерна домакиня","Модерен дом" и много други/.От село на село и от град на град ограмотявали народа и го абонирали да чете.Заслужено се замогнали,докато построят тази кооперация с италиански майстори.Първите литературни салони били там,редовен гост е бил и Вапцаров.Старият Драганов бил демократ,но се уважавал с царя.
         Става 9 септември 1944г.,откъдето не започва историята на България,и всичко се унищожава.Не са били изселени,но им взимат жилищата и принудително им слагат наематели в единствения оставен апартамент.И така-много години.След това разграбената покъщнина е дадена за обзавеждане на резиденции.
         След 1989година хората успяват да си върнат всичко,внучката и съпругът й.Последен не ще да излзе и води пунически дела с фалшификации Богомил Райнов на последния етаж.Всичко,за което се сетите,бе с решетки и желязо около апартамента на
Драганови.Накрая го изгониха,разбира се,но много му се беше усладила тази сграда.Дали е имал страхова невроза оставям на вас да си отговорите.
          Та сега да си говорим за кадърния човечец,хайде по-леко,че и той бе от известните
най-известен.
           Той беше помагач на Людмила в изкуството,че тя,милата,нали завърши с връзки в Лондон История на изкуствата,ама без Богомил за къде?За никъде.
           Имам основателните съмнения,че с нейна помощ се е настанил там.После е купил национализираното бижу.По аналогичен начин изгониха и Павел Матев.Съвсем
основателно.
           Да не отварям дълги разкази,че много зная и доказателствени неща зная,за разлика от неграмотния ми опонент,чиито коментар просто изтрих,защото е едно нищо.Пак да напише,пак ще го изтрия.Всеки с нивото си,да е жив и здрав.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. germantiger - Поздравления за позицията и смелостта да я предложите!
23.08.2015 21:58
Историята на сем. Драганови със сигурност има разлики, но намирам и прилики с това, което е моя семейна история, а именно:

1. МОЙ ПРАДЯДО Е УБИТ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА ОТ КОМУНЯГИТЕ, ДО ДНЕС НЕ МУ СЕ ЗНАЕ ГРОБА – нейде в Кюстендилско!

2. МОЙ ДЯДО Е СЪДЕН ОТ НАРОДНИЯ СЪД – оправдан е благодарение на единствената уважавана (от мен) комунистка – Валя Вичева.

3. ФАМИЛИЯТА НА ГЕРМАНСКАТА МИ РОДА Е ПРОМЕНЕНА ОТ GOTTLIEB НА БОГОЛЮБОВИ – макар това в превод да е „равнозначно”.

4. ИМЕТО НА МАЙКА МИ (тогава бебе) СЪЩО Е ПРОМЕНЕНО!

5. Проблема с намиране на работа и „наблюдение” на роднините ми в няколко поколения беше практика и ежедневие.

6. Лично за мен – сега няма да „драматизирам”, споменавал съм често в блога ми и в коментари!

......

Ще добавя

МОИТЕ ПОСТИНГИ ЗА СЪВЕТСКИТЕ УБИЙЦИ И ИЗНАСИЛВАЧИ
http://germantiger.blog/history/2011/04/05/genocid-dyshterite-na-germaniia-1.723077

http://germantiger.blog/history/2011/04/12/genocid-dyshterite-na-germaniia-2.727897

http://germantiger.blog/history/2011/07/21/genocid-dyshterite-na-germaniia-3.787406

http://germantiger.blog/history/2011/10/13/genocid-dyshterite-na-germaniia-4.834492

http://germantiger.blog/history/2012/08/16/genocid-dyshterite-na-germaniia-5.988822

http://germantiger.blog/history/2013/11/29/genocid-dyshterite-na-germaniia-6.1212483
цитирай
2. rosiela - Отговор на Росица Копукова
24.08.2015 09:41
Благодаря за подкрепата.Това са чисти хора,изпатили от режима,без никаква вина за България.Рядко се срещат и комунисти идеалисти,но ги има.А ние всички сме българи,но дойдат ли на власт,самозабравят се.Особено по времето на диктатурата на простака.
цитирай
3. germantiger - За съжаление таква днес България няма бъдеще и както съм писал в мой постинг:
24.08.2015 17:40
БЪЛГАРИЯ НИКОГА (или поне в близките десетилетия) НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ, ЗАЩОТО:

1. След 1990г. никой червен не бе съден, червените пари не преминаха в държавата, а с тях бе създадена квазиикономика! Фалшивия фундамент, извратеното „стопанство и пазар”, мутренската среда са непреодолими и господстващи. Техните последствия дават и ще дават „плод” поколения подред!

2. Манталитета на бгработника (не всичкия – има чудесни млади и не само млади качествени професионалисти) да скатава, спи, краде и ПИЕ на работното място. Манталитета на бгработодателя (не всичкия – има съобразителни и коректни шефове) да плаща малко и със закъснение. Тези „две воли” са деструктивни, непродуктивни и традиционни!

3. Външните фактори – те са едва на трето или последно място за мен. Планове, общества, конспирации, велики сили и сие може да има и може би има, но те са след българина и неговите вини (не обикновения българин, който е ЖЕРТВА, а „необикновения” посткомунист - дивкапиталист или въобще изцеждащ своя народ. За проблемите на българина не е виновен баварския селянин, винаря в Бургундия и Шампан, лондонския финансист, австрийския коцертмайстер или друг нейде. До момента България получава повече пари, отколкото внася в ЕС (не съм му фен)! Сред външните ликвидатори на България пиша първо Россия и нейното лоби тук, след това турското, американското и европейското мисля въобще е последно – като влияние и вина!

ДЪРЖАВА В КОЯТО КОМУНИСТИТЕ НЕ БЯХА СМАЗАНИ, А БЕШЕ СЪЗДАДЕН ИКОНОМИЧЕСКИ МОДЕЛ ЗАМИСЛЕН ОТ ТЯХ, ДЪРЖАВА В КОЯТО МУТРИ И ДЕБЕЛИ ВРАТОВЕ БЯХА ГЕРОИ НА ПРЕХОДА (подобие само в Россия и никъде другаде), ДЪРЖАВА В КОЯТО МАНТАЛИТЕТА ДА МАЧКАШ РАБОТНИКА И ДА РАБОТИШ НЕУСТАВНО Е ПРАКТИКА...
ТАКАВА ДЪРЖАВА НЯМА ОПРАВЯНЕ!

Всеки, който си въобразява и се надява да има добро и по-добро е глупак!

P.S.
Благодаря Ви, за човечния рекоментар, но аз българин НЕ съм.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rosiela
Категория: Поезия
Прочетен: 6603047
Постинги: 5040
Коментари: 23940
Гласове: 9773
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031