Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2018 09:06 - ТЕЖКИ МОМЕНТИ ЗА БЪЛГАРСКИ ТУРЦИ В ТУРЦИЯ
Автор: rosiela Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2408 Коментари: 9 Гласове:
-5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вие се оплаквате от България, ама виждате ли какво става с български турци в Турция? Събаряне на масивни жилища в цели квартали , щом жените не носят бурки и не щат да гласуват семействата за определена партия. Нашият възродителен процес бил срамен?! Как не?! Като правеха метежи в Буново с жертви, помните ли? Сега Ердоган не им дава да гъкнат и те се жалват на България по телевизията, да им помогне. Всичко хубаво, ама вие какво помогнахте на България като я напуснахте, работихте там, правихте си жилища там, а оставихте родните тук?Ние да сме ви виновни? Никак даже. Сега да видите как гони Ердоган хора с проевропейско мислене. Квартали срива, не се шегува. Вън и край. Пълни бездомници. Голям зор беше да напуснете България. Ами сега-а-а-а-а?! Въх, България ви била родина. Ами хайде обратно. Кротки, тихи и тук. Ама искате права? Е няма сега в Турция права. Искате свободно гласуване. Ами няма свободно гласуване. Или леж, или беж. Това е положението. А седнали по турските сериали модни икони да ми показват. Като че ли не съм виждала положението в Турция.Една туркиня за късмет няма да видиш по улиците. Или за магия.Както щете, го наречете. Там има максима: " Туркинята е за децата, рускинята е за кревата!".



Гласувай:
9



1. karamelita - Az tova ochte predi 3 gidini go za...
14.03.2018 09:20
Аз това още преди 3 години го казах,че ще стане в някои форуми и много турци си нахвърлиха с обиди към България,говорещи български и с имоти тук.В повечето новинарски рубрики влизат да четат турци.Казах им да не се цепят и да пазят страната,където имат жилища и могат да се спасят,а те- тук ще ставало Турция!Нека им сега за простотията!Българските турци ги различаеат по нрави там и по архаичния им турски език и им казват гяури!Дано да го разберат тукашните турци и да престанат да ни създават проблеми и циганите,които ги правят на мюсюлмани за дребни пари,но са прости,въобще не гледат телевизия и не четат!Точно те в южните покрайнини ще изпатят най много от мигрантите мюсюлмани,ще са насилеани и грабени,ще танат в мръсотия,Турция точно там ше ги натика и на някои места това е вече факт!Пази Боже и дано управниците ни най после проумеят,че парите не са най важното да грабят,а да мислят за спасението на българите тук!
цитирай
2. rosiela - Благодаря за коментара,
14.03.2018 09:28
обаче пиши на кирилица.
цитирай
3. missana - Където няма свобода е винаги тежко да се живее.
14.03.2018 12:30
А където има диктатура не може да има свобода.
За възродителния процес имам ясно становище. Беше грешка. Можеше да се направи единен списък за имената в България и всяко новородено да се кръщава само с тези допустими имена. Това щеше да оправи нещата. Но стореното, сторено. Вместо да се поучат от тази грешка, политиците ни след 10 ноември дадоха пълна свобода за избор на имената и в угода на САЩ КС на РБ гласува правото на създаване на партия на етническа основа. Това беше истинско национално предателство. Гласувалите за такава партия съдии следва да бъдат съдени от специален трибунал за измяна на родината и да имат съдбата на Чаушеску.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Едва ли има човек, срещал и разговарял с повече турци от мен по
14.03.2018 13:29
по време на пътуванията ми по Източни Родопи. В Западни Родопи тези села са само три - Борино, от където произлиза лингвиста Карадйъ, Грохотно и Гьоврен. Те са интересни села, защото там се се водили големи битки при завладяването им от турците, въвеждам таг: Султан Айше Джамиси.
В Източни Родопи с турците е съвсем различно, описал съм в блога си националното им самочувствие, свидетел съм на възродителния процес, знам какво е положението там днес. Знам какво е и отношението на българските турци към нас за вината за възродителния процес, какво допринесе той за България, какво е положението на турците ни преселници. Знам и за отношението на нашите турци към експазионистичната линия на Ердоган, знам какво е отношението на всички турците към циганите, кои дават прари за джамиите и носенето на бурки у нас и още много работи. Аз съм просветен любител балкановед и когато усетя неразбиране по тази тема запазвам компетентно мълчание, което от моя страна е подкана към подхваналия тази тема за по-задълбочено вникване в същността й.
Да напиша коментар по тази важна за България тема просто ще пропуна...
цитирай
5. rosiela - Благодаря ви и на двамата за споделеното мнение.
14.03.2018 16:52
Не казаха, Коста, откъде са напуснали България, но показаха порутените сгради и бяха в паника . Самите те обясниха защо ги гонят и искат помощ. Това, което разказвам и аз. Не запомних от коя турска провинция, трудна ми беше за произнасяне. Но картинката беше нямам думи.
Те са си напуснали сами, питам аз, какво искат от нас сега? Сами си го казаха.
цитирай
6. shtaparov - Това, което пишеш е напълно спра...
14.03.2018 20:22
Това,което пишеш е напълно справедливо.
цитирай
7. rosiela - Благодаря ви,
14.03.2018 20:27
за коментара.
цитирай
8. apostapostoloff - Напират да влизат в Европа,
15.03.2018 11:25
а всеки четвърти турчин е неграмотен!
цитирай
9. rosiela - Аподтоле,
15.03.2018 17:20
точно така е. И на нашите, грамотните, не им е мястото там, ама сами си го избраха.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rosiela
Категория: Поезия
Прочетен: 6611120
Постинги: 5042
Коментари: 23945
Гласове: 9776
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031