Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2019 11:40 - АКАДЕМИЧНАТА ТРАГЕДИЯ МАРИН КАДИЕВ
Автор: rosiela Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1978 Коментари: 8 Гласове:
-3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Разбира се, това звание за Марин Кадиев ще сложим в тройни кавички, защото елементарното мъжле от с. Душево, Севлиевско, е дал напън да го приемат за " АКАДЕМИК" НА ИЗМИСЛЕНОТО "БАНИ".
Малко да ви разкажа за този навлек, женен в Пловдив, който сломи Съюза на Независимите писатели, като беше единствен кандидат за Председател, след смъртта на уважавания професор Стоян Радев. Никой не искаше да се захване с това, освен печалбарят  Кадиев.
Знайно е, че парите са у СБП и те не пускат кокала от "Позитано" 20, а СНБП бе създаден като алтернатива на СБП, нямаха такива наеми и се крепяха на авторитета на професора. Такива като мен, будали, приемаха качествени поети в съвета на Съюза, като им четяха, преценяваха и протоколираха книгите без пари, а Маринчо лапаше паричките / доказателствата са у нас / и него точно ненавиждаше професор Милена Кирова, но понеже нямаше ни една книга по това време, женицата се заяла с мен.И " анализира" стихове, които не са мои.
Звъним ние от офиса на една писателка в Пловдивския университет и търсим по работа самопровъзгласилия се за професор Марин Кадиев. Още не знаехме, че човечецът и досега е пациент на Психодиспансера в Пловдив, приходящ. Документите са у нас.
Обажда се една секретарка и се скъсва да се смее, а ние се скъсваме от почуда. Марично Ментата не бил никакъв професор, само филолог и попълвал дупките за лекции на хонорар, защото не е хабилитирано лице, когато има празни часове.
Когато аз го разобличих за много  неща и напуснах, преди мене имаше много напуснали, защото той начетени и талантливи не търпеше или по- точно търпеше, ако има аванта и изгода и докато има, след мен напуснаха 32 души, мнозина от доверените му хора са вече клиенти на свети Петър, мижава заплатка и нон стоп търси работа получава само уволнената от едно читалище секретарка Лиленце - пиленце, шитнаха го от два офиса, дето му бяха дали по милост и сега вече заприлича Съюз на несретните писатели. Може би там стоят още членове, дето не знаят цялата истина или имат желание някъде да се приобщят, а пишман академикът  търси будали.
Особено като от 2008 година го е пипнал и рак на гърлото, та хептен не може да говори.
С което искам да обобщя, че той си получи заслуженото, но разби една много читава преди организация.
Да не говорим, че неговото мото " Дай ми двеста лева и ще пиша за тебе, каквото искаш" остави на почит неговия кръг само прости селяци, които се галят сами с илюзията, че са писатели. Да не обидя хора от провинцията, които имат безспорен талант, защото ще се отклоня от истината.
И точно тези селяци му помагаха да злепоставя и гони талантливи хора, много от които отидоха после в СБП.



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Мисля, че и Йоло Денев май се
10.02.2019 17:12
натискаше да става член на този съюз. Знайно е, че където се появи Йоло, става голям джумбуш, всичко рухва и се проваля. А хората се смеят с глас отстрани...
цитирай
2. rosiela - Точно! Благодаря. Там е и Неблаговеста - Уреди ни наградата, и Михаил Белчев - потайната Изгода. Заекващият певец.
10.02.2019 17:15
apostapostoloff написа:
натискаше да става член на този съюз. Знайно е, че където се появи Йоло, става голям джумбуш, всичко рухва и се проваля. А хората се смеят с глас отстрани...

цитирай
3. rosiela - Маринча Кадиев е същият,
10.02.2019 17:33
който един от СБП беше оплюл така в малотиражката " Словото днес", че се чудихме как да го спасяваме. Критикарят Симеон от Асеновград го бе нарекъл направо " стар идиот", но аз от такива определения в публичното пространство се въздържам, без да ги отричам! Николай Петев се яви на сгледа във в. "Новинар" да се оправдава, че нищо особено не се беше случило и, впечатлен от защитния ми материал тогава, ме покани на една литературна сбирка, ако искам, да стана член на СБП, което аз благоразумно отказах. Има там читави хора, имам доста приятели, но те щом искат да са там, всеки има право на избор.
цитирай
4. schumpov - Винаги съм възприемал СБП като съюз ...
10.02.2019 17:36
Винаги съм възприемал СБП като съюз на безгръбначните подлоги, мисля че вината не е моя..
цитирай
5. rosiela - Има и борци,
10.02.2019 17:52
но са малко. Има нелоши, но мълчат.
От този съюз след 9 септември 1944 година са били гоненията на големи български писатели, заграбено имущество и олапано още по Татово време.
цитирай
6. missana - Ти ми изясни защо СБП е на това дередже, Роси.
10.02.2019 19:14
Много ценно е заключението ти, че СБП страда от хронична недостатъчност на истински таланти. Примери - под път и над път! Тази абревиатура - СБП, лесно се бърка с БСП, а това едва ли е случайно!
цитирай
7. rosiela - Благодаря, Младене.
10.02.2019 19:18
Точно така е.
цитирай
8. rosiela - Да, знам го. Нито е имал шеф психопат в подобен съюз!
11.02.2019 14:16

11:19 - Знаете ли защо и как Достоевски е създал
от: apostapostoloff За постинг: АКАДЕМИЧНАТА ТРАГЕДИЯ МАРИН КАДИЕВ
такива грандиозни творби? Защото в царска Русия не е имало съюз на руските писатели, който да му пречи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rosiela
Категория: Поезия
Прочетен: 6650834
Постинги: 5062
Коментари: 24007
Гласове: 9803
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930