Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2019 16:40 - ГОЛЯМА ВОЙНА СЕ РАЗПАЛИЛА ПО СЕЛАТА
Автор: rosiela Категория: Лични дневници   
Прочетен: 712 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 03.08.2019 17:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Селянката от Пловдивско и живееща в Пловдив Божана Апостолова, инициаторката на издаване на автори без пари в издателството " Жанет  45", а също така любителка на тежки маси и големи пиенета, брани със страшна сила писателката Здравка Евтимова от Радомирско и живееща в бивше село на Перник или настояще предградие. Голямата война разпалил мъж - Йордан Антов като придумал Здравка за едни ръкописи с разкази, пък кой знае как добавил и роман " За теб, за мен", пък Здравка не знае за романа уж, пък не се и знае дали неговото издателство " Лексикон" не й е платило.
Нека напомня, че книгите на Здравка стават популярни в САЩ основно защото си ги превежда сама и си търси издателства сама, така е и в Китай, и във Франция.Най- силна е в езиците, удават й се, да е жива и здрава, но селянчето Здравка не е никак услужлива. Търси интереса с фенера на Диоген!
Въпросната апологетка на селския жанр и тормозените деца Евтимова е превеждала много книги на Антов и то не за Бог да прости.
Сега Божана лудее, че авторката я търсят и другаде и напада Антов, който с чужда пита спасявал българската литература.
Де, холан, алчно Божанче.
Здравка все си ходи бедна, щерка не работи, две внучета искат да ядат, искат дрехи, искат играчки, съпруг все го гонят от работа, пари текат натам, а Божана вървяла с нея ръка за ръка 25 години и не дава друг да я издава. Да, Здравка е добра за доене, наивна е. И като писателка не е лоша, макар че доста хора да не я предпочитат, както и аз, разговаряли сме с много хора за нейните писания.
Истина неоспорима е обаче, че никой няма да я купи, ако не натиска Божана.
А нови маломерни дрехи за носене й е давала с торби и безброй безплатни услуги й е правила Росица КОПУКОВА, докато с другата си ръка Божана Апостолова слага пачките в джоба си от продажбите, за които не е платила нито стотинка.
Де гиди, хитро Божанче, де гиди майсторке на оргии! Що ти знае лулата?!
Хем елементарна, хем за култура се бори. С кои очи, бабо Боже?!
Как с кои, пък и аз? С твоичките!



Много е ценно да ръсиш деца и друг да ти плаща разноските.
Меню за деня на Здравка Евтимова:
Сутрин - филии с маргарин и голяма купа чай.
Обяд - на работа е, пропуска се.
Вечер: каквото остане, първо вечеря безработният.
Съжаалих я, милата и колкото и да е стисната към приятели, не искам да съм на нейно място.


Как обикаля Здравка света: плащат й път, преспиване и храна. Евтини, разбира се. Пари няма. Скъсват й задника да говори на съответния език на деца от училища и да представя сама книгите си без хонорар.
Ама на, милата, видяла свят, а иначе как?!




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. missana - Не съм запознат със случая, но от твоя критичен материал, Роси,
03.08.2019 18:51
разбирам, че се касае за явление типично за родните географски ширини. Мисля, че нагласата на българина е такава, че той ще изчезне напълно от държавата си, преди да успее да се промени. За жалост!
цитирай
2. rosiela - Самата истина, пиша я едно към едно. А ти май си прав, за жалост.
03.08.2019 19:13
missana написа:
разбирам, че се касае за явление типично за родните географски ширини. Мисля, че нагласата на българина е такава, че той ще изчезне напълно от държавата си, преди да успее да се промени. За жалост!

цитирай
3. rosiela - И още нещо пояснително за Здравка Евтимова:
04.08.2019 11:38
Приличният стил на творбите се дължи на безплатния труд на две редакторки, които авторката сама посочва на литературни партита, организирани от " Жанет 45", защото лично авторката не притежава богат речник и виртуозно художествено слово.
цитирай
4. rosiela - Позорен момент също е,
04.08.2019 11:41
че при представяне на книги от някой си....на Здравка Евтимова, представящият мотае думи без смисъл, маха с ръце и се прави на интересен, защото просто не чете книгите й. Конкретен пример с " Юлски разкази" и не само тази книга, непрочетена, но представяна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rosiela
Категория: Поезия
Прочетен: 6603946
Постинги: 5040
Коментари: 23940
Гласове: 9773
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031