Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2020 07:38 - ИЛЮЗИОНЕ ГРАНДЕ ЗА РОМАНА НА ЗДРАВКА ЕВТИМОВА
Автор: rosiela Категория: Лични дневници   
Прочетен: 522 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 22.02.2020 10:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Както оспорвам авторството на всяка книга на радомирската перла Здравка Евтимова, така съм категорична, че романът й " Една и съща река" не е превеждан в САЩ, а го е превеждала тя самата.После се пуска в готов вид в американското издателство во главе с корицата, която била също дело на нейна приятелка - фотографка и....реката тече.
Лъжливите обяснения може да ги разказва на Коритаров в телевизия "Европа", но не и на Росица КОПУКОВА, КОЯТО ПОЗНАВА НЕЩАТА ПО- ОБСТОЙНО.
Джакпота с нейните речи обаче удари Джу, като ги изнамери във фейса. Ми тя по- дървена и елементарна и от Людмила Живкова, бедната.
Ти ли си писала , Здравче, книгите? Кажи си истината!
Стана ми интересно обаче, че Светослав Нахум бил шитнат от СБП - то с аналогични обидни попържни, с които психично нестабилната Анжелка Димчева  - Драгалевската, стана известна в моето полезрение. Дим ги дими доста  люде в СБП - то, ама стоят.
Мъле-е-е-е-ей, закъса се от простотия! Ама много се закъса.
А Светослав иначе пише много хубаво и си ги пише сам разказите. За разлика от Здравка Незабравка, дето ,като я питат по БНТ ,как създава героите си, тя нищо не може смислено да отговори, освен общи приказки. Ами как иначе, като не ги познава?!



А за Бойко Ламбовски ментата какви истини загатна Светослав Нахум, Здравка се облещи, че го нямало в студиото, пък Коритаров се зае да го вика след новините. И клипът свърши. Та не доразбрах що стана и как са се изпокарали, понеже за мой голям пропуск не съм гледала предаването.



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rosiela - Да не ми зачезне този текст, нищо, че го има и в пощите ми.
22.02.2020 18:27




20.02 09:14 - Патетична до помпозност реч на Здравка Евтимова автор: slavimirgenchev1953 категория: Поезия
прочетен: 245 коментари: 2 гласове: 5


Здравка Евтимова Днес (19 февруари 2020) писателката Здравка Евтимова произнесе патетична реч край паметника на Васил Левски. Ако тя, в качеството си на председател на Българския ПЕН, не подпише Декларацията, поместена тук, ще смятам думите й за фалшиви!
Ето моето, на Светослав Нахум, Писмо и Декларация до ПЕН:
Уважаеми колеги,
За броени месеци от страната ни бяха прогонени редица руски шпиони, пребиваващи в България под прикритие. През септември беше повдигнато обвинение за шпионаж срещу Николай Малинов. Кулминацията дойде със становището на САЩ, огласено лично от Държавния Секретар Майк Помпео, чрез което с неопровержими доказателства се забрани достъпът до САЩ на съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов.
Изобщо, очерта се една грозна картина на невидима плетеница от кремълски интереси, в която за съжаление присъстват и немалко български интелектуалци. Целта е очевидна и някои от тях дори не я крият – България да бъде изведена от орбитата на свободния свят и да бъде насилствено пришита към мракобесния Евразийски проект.
По отношение на руската агресия спрямо Украйна има единодушно осъдително становище на международната общност от свободния свят, ООН, ЕС, ЕП, НАТО, ОССЕ и др. организации, в които Р. България активно членува. Такава е и позицията на българското правителство.
Във връзка с всички тези обстоятелства ви призовавам да подкрепите следната декларация, осъждаща хибридната война на Кремъл срещу България и руската агресия срещу Украйна, която за нас е фактически съседна и приятелска страна:
ДЕКЛАРАЦИЯ

следва/ в поста на Слави...
цитирай
2. apostapostoloff - Здравка държи реч пред паметника
23.02.2020 18:59
на Левски. Е, то бива, бива дивотии, ама чак пък толкова не бива. От години чакам тези хора да поумнеят, да спрат сидиотщини като тържествената проверка-заря, а те всепо- големи идиотщини измислят!
цитирай
3. rosiela - Апостоле,
23.02.2020 19:10
буботи жената, паважа разтресе, горката.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rosiela
Категория: Поезия
Прочетен: 6656145
Постинги: 5063
Коментари: 24007
Гласове: 9804
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930