Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2017 22:49 - Масонско-свинският тандем Гергов-Цацаров и Цветан Цветанов
Автор: tempis75 Категория: Политика   
Прочетен: 782 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.04.2017 22:54


image

Годината е 2009. ГЕРБ току що са дошли на власт, със заявка да разчистят авгиевите обори на корупцията и зависимостите, наследени от Тройната коалиция. В началото на ноември 2009 в МВР и при Главния прокурор постъпва сигнал от полицай от Икономическа полиция в Пловдив (входящ номер 188-59 / 04.11.09 г.)
В справка от 5 страници, която Биволъ публикува тук, най-подробно е описана престъпна схема на видния пловдивски бизнесмен Георги Гергов за ощетяване на държавата. Ключов момент в схемата е завишаването в десетки пъти на стойността на активите, апортирани от Гергов в смесени дружества с държавата. Това става с активното съдействие на Пловдивския окръжен съд, чийто шеф Сотир Цацаров сега е кандидат за главен прокурор. Именно в този съд в изключително кратки срокове са одобрени експертните оценки на имотите на Гергов, като са пренебрегнати куп груби нарушения на законите – назначаване на експерти, поименно посочени от Гергов, апортиране на недовършени обекти и на имоти с тежести (ипотекирани или заложени), апортиране на чужда собственост, стократно завишаване на цените на земята и др. В сигнала са изнесени и данни за използване на документи с невярно съдържание. По този начин държавата губи стотици милиони. Разследването е толкова прецизно, че по него веднага може да се започне писане на обвинителен акт. Нищо подобно обаче не се случва. Сигналът е смачкан от Цветан Цветанов. Полицаят, дръзнал да тръгне срещу Гергов е уволнен, а по-късно получава заплахи за живота си. Вместо логичната прокурорска проверка и възбуждане на наказателно преследване срещу Гергов и съучастниците му за корупция и финансови измами, държавата симулира активност чрез търговско дело за собствеността на Пловдивския панаир. Потулените от МВР доказателства за престъпленията създават предпоставки съдебната битка в крайна сметка да бъде загубена окончателно от държавата във ВКС Защо се случва всичко това? Кандидатурата на шефа на пловдивския окръжен съд Сотир Цацаров за главен прокурор дава друг прочит на събитията. През 2009 г. Цацаров още не е заплют от Цветанов и Борисов за бъдещ главен прокурор. Очевидно е, че Гергов не би могъл да обсеби такива активи без помощта на съда, който одобрява завишените експертизи. Едно разследване би разкрило престъпления против правосъдието, извършвани в подопечния на Цацаров съд.
Масони под старите тепета
Пловдивският бизнесмен Петър Станчев не се притеснява да говори за генезиса на зависимостите в Пловдив, довели до заграбването на държавни активи от Гергов. Според него тези зависимости се формират в псевдомасонска ложа с име Слънце-Ориент, организирана от бившия президент Първанов. Ложата е замислена като център за икономическо и властово влияние по оста Свиленград – Пловдив. Такава ложа наистина е регистрирана като сдружение в Пловдивския Окръжен съд през 2005 г. Данните са изнесени от Станчев в предаването на Георги Коритаров по Пловдивската обществена телевизия и в интервюта за онлайн медии още през 2009 г. Самият Станчев твърди, че също е масон, но в друга ложа. Ето как Станчев обяснява  реализацията на схемата: Значи, тази ложа какво прави? Гергов му трябва сега в момента оценка. Той, хваща си другарчето по ложа Цацаров и казва: „Искам да си направя оценка на тея имоти“. Цацаров вика: „Няма проблеми“. Гергов пише официално писмо до съда… иска трима оценители от съда… и той сам си предлага трима оценители с оригинален документ до съда. Съдът му приема естествено и тримата оценители. От първата оценка до предложение и т.н. до крайните му оценки, цялата работа се прави за една седмица. Няма тука насрочване на заседание, нормална процедура… всичко се праска, все едно е собствен съд, разбираш ли, по бърза процедура… Оценката се умножава от първия оценител до следващия над сто пъти се завишава… Чуйте и аудиозаписа на Петър Станчев пред микрофона на Биволъ. Записът е направен дълго време преди да се заговори за кандидатурата на Сотир Цацаров за главен прокурор. (https://www.bivol.bg/gergov-lozha-plovdiv.html)   Чуйте и аудиозаписа на Петър Станчев пред микрофона на Биволъ. Записът е направен дълго време преди да се заговори за кандидатурата на Сотир Цацаров за главен прокурор. Аудио 00:00 00:00 Използвайте стрелките Нагоре/Надолу за да увеличите или намалите звука.   Аудио 00:00 00:00 Използвайте стрелките Нагоре/Надолу за да увеличите или намалите звука.     image   Писмото, с което Георги Гергов предлага да бъдат назначени трима оценители на апорта му в Международен панаир. image 
Определение на ОС-Пловдив от 7 декември, с което се приема предложението на Гергов за оценителите. Експертизата е представена и приета на 11 декември, фактически след 1 работен ден. image
Решението на Румен Овчаров, с което апортът на  Гергов в Международен Панаир се увеличава с 64 млн лева е взето на базата на експресната експертиза, представена от хората на Гергов по дело 418/2006 на ПОС. Както се вижда от документите, само в рамките на няколко седмици в края на 2006 г. експертизата е изготвена и Румен Овчаров взема решение да се вкара апорта на Гергов в Международен панаир. Бързането си има причина. От 1.1.2007 г. България става член на Европейския съюз и този номер може да бъде засечен като нерегламентирана държавна помощ. Част от тази схема е разкрита в публикация на в. Галерия, без обаче да се опира на конкретни документи и свидетелства. Това, което не се казва във вестника, считан за близък до Алексей Петров -Трактора е, че ложата е организирана под надзора на бившия президент Георги Първанов, за да защитава неговите интереси. Пропуска се и фактът, че името на съпругата на Цацаров – нотариуската Меглена Цацарова присъства в изтеклия в Balkanleaks списък с имената на десетки висши магистрати-масони и техните съпруги, които по правилата на тайните общества не могат да са същински масони, но могат да членуват в съпътстваща организация на комасони. Днес Сотир Цацаров е фаворитът на Цветанов за главен прокурор. Не се реализираха заканите на ГЕРБ да разследва всички престъпления на Тройната Коалиция. Георги Гергов, който стана шеф на БСП Пловдив и член на Висшия съвет на БСП, започна да финансира близкия до властта вестник „Преса“. Залогът с избора на Цацаров се измерва не само с оповестените щети, но и с разплитането и неутрализиране на зависимости, които водят към върховете на държавата. Тяхната материализация има две крайности: решетки или печалби за стотици милиони. Със сигурност ако Цацаров бъде избран за главен прокурор престъпната схема на Гергов никога няма да бъде разнищена. Няма да бъде потърсена отговорност от съда за престъпления срещу правосъдието при изготвяне на експертизите и щетите за държавата никога няма да бъдат въстановени. Не е сигурно обаче, че с неговия избор Борисов и Цветанов ще си гарантират спокойствие ако паднат от власт. Всъщност, никой не знае дали след сигнала до МВР е имало процесуални действия, дали са включени СРС-та и дали са събрани други данни, които да са поставили Цацаров в зависимост от управляващите. А за степента на зависимост на Цацаров от братята по ложа „Слънце“, организирана от Георги Първанов – „Гоце“ може само да се предполага. Не е изключено „частният съд“ на Георги Гергов, позволил на олигарха да се обогати на гърба на държавата, да е само върхът на айсберга… Данните за сигнала до МВР с входящ номер 188-59 / 04.11.09 г. са включени в сигнал до ВСС, подписан от основателите на Биволъ Асен Йорданов и Атанас Чобанов. В сигнала до ВСС  се настоява да се проучат изнесените порочни практики на ОС-Пловдив при оценката на имотите на Георги Гергов и да се потърси отговорност от настоящият шеф на ОС-Пловдив и кандидат за главен прокурор Сотир Цацаров.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tempis75
Категория: Политика
Прочетен: 73477
Постинги: 73
Коментари: 25
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930