Постинг
28.03.2017 17:11 -
СУПА ЧУДОВКУСНИЦА ОТ ЛАПАД
Автор: rosiela
Категория: Рецепти
Прочетен: 1421 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 28.03.2017 17:14
Прочетен: 1421 Коментари: 4 Гласове:
-8
Последна промяна: 28.03.2017 17:14
Както си продават бабките на пазара връзка лапад, взимаш си една, по селата си я береш и правиш сам. Нужни са още две глави лук, връзка пресен магданоз, два моркова, един домат, сол, черно и червено пиперче, фиде - счукано, 1 яйце и кисело млекце.Олио.
"""""""""""""
Направо в тенджерата сгорещявате олиото, по-големичка да е, но не много и запържвате ситно нарязания обелен, измит и осолен лук. Ръсвате върху него и черно пиперче. Бъркате. След това добавяте ситно нарязания измит лапад, добре почистен предварително от средната си голяма жила , тя е горчива. Запържвате. Добавяте ситно нарязания измит магданоз и пак бъркате. Ако искате, добавяте малко сол допълнително и вече идва ред на червеното пиперче. След него се слага измития и рендосан голям домат, без кората и той да се позапържи.
Следват 4 - 5 водни чаши вода, хладка, колкото гъста искате да стане супичката всъщност, след което оставяте да заври. Заври ли, добавяте двата моркова нарязани на кръгчета, не много дебели и наблюдавате да ври 20 минути, но след първите десет пускате в тенджерата и счуканото фиде. Ври още 10 минути и преди да вдигнете тенджерата от огъня внимателно пускате на струйка разбитото яйце като с другата ръка бъркате непрекъснато. След това веднага вдигате от котлона тенджерата, на момента.
Вкусотията е пълна, ако в купата за супа сложите отдолу кисело мляко и разбъркате.
Великолепна е за уютен дом с обичаща се фамилия!
Да ви е сладко!
"""""""""""""
Направо в тенджерата сгорещявате олиото, по-големичка да е, но не много и запържвате ситно нарязания обелен, измит и осолен лук. Ръсвате върху него и черно пиперче. Бъркате. След това добавяте ситно нарязания измит лапад, добре почистен предварително от средната си голяма жила , тя е горчива. Запържвате. Добавяте ситно нарязания измит магданоз и пак бъркате. Ако искате, добавяте малко сол допълнително и вече идва ред на червеното пиперче. След него се слага измития и рендосан голям домат, без кората и той да се позапържи.
Следват 4 - 5 водни чаши вода, хладка, колкото гъста искате да стане супичката всъщност, след което оставяте да заври. Заври ли, добавяте двата моркова нарязани на кръгчета, не много дебели и наблюдавате да ври 20 минути, но след първите десет пускате в тенджерата и счуканото фиде. Ври още 10 минути и преди да вдигнете тенджерата от огъня внимателно пускате на струйка разбитото яйце като с другата ръка бъркате непрекъснато. След това веднага вдигате от котлона тенджерата, на момента.
Вкусотията е пълна, ако в купата за супа сложите отдолу кисело мляко и разбъркате.
Великолепна е за уютен дом с обичаща се фамилия!
Да ви е сладко!
Всеки лакомник би излапал чудовкусницата на един дъх- пази я зорко,та да остане нещо и за домочадието! :))
цитирайshtaparov написа:
Всеки лакомник би излапал чудовкусницата на един дъх- пази я зорко,та да остане нещо и за домочадието! :))
Утре иде ред на вълшебни палачинки, омайници, ама днес притичвам напред - назад, заета съм малко повече.
Не съм сила в палачинкознанието но виж,чудовкусниците ги обожавам като същински лакомник! :))
цитирайshtaparov написа:
Всеки лакомник би излапал чудовкусницата на един дъх- пази я зорко,та да остане нещо и за домочадието! :))
Не е сложно да се направи.
Търсене