Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10 11:41 - КРАТКО, СЛАДКО, ЖУРНАЛИСТИЧЕСКО
Автор: rosiela Категория: Рецепти   
Прочетен: 145 Коментари: 3 Гласове:
-3



 ДВА ВИДА МЕНЮТА ОТ КАРФИОЛ:

Изчиства се, измива се и се разделя на едро. Вари се в подсолена вода. Като омекнат карфиолчетата, има два варианта на продължение:

1. В нагорещено олио се пържат, предварително оваляни в яйца и брашно и стават мозък.

2. Слагат се в тавичка, отдолу с олийце и водичка. Отгоре черен пипер и бучки масло. Безумен вкус , след като се запекат до готовност.


ПАНИРАНИ ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ:

Пекат се, но не много.  Престояват в затворена тенджера , да се задушат, и се обелват. След това са панират в сгорещено олио, като предварително се овалват пак в яйца и брашно. Посоляват се накрая. Фантазия!


Изстудихте ли вече биричката? Моята е "Астика" - на една ръка разстояние и по една чаша. Стига толкова. За елегантни хора!

Да ви е сладко!



Гласувай:
6
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kremenova - Това ми хареса, аз си замразявм п...
01.10 12:55
Това ми хареса,аз си замразявм печени чушки във фризера иси ги ям цяла зима,това го написах без очила и не зная какво излезе...айде вече излизам,че пастото ме чака, дебело шоколадово руло с крем за 1 и 40 мммм умирам!
цитирай
2. missana - Карфиолът е една от любимите ми храни.
01.10 13:47
С радост ще опитам рецептите - благодаря, Роси!
цитирай
3. rosiela - Благодаря Кременова и на Мисана също.
01.10 15:08
Добър апетит!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rosiela
Категория: Поезия
Прочетен: 698897
Постинги: 1307
Коментари: 3730
Гласове: 2162
Календар
«  Ноември, 2017  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930