Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
23.06.2018 11:38 - Как се готви зелен боб
Автор: gastronom Категория: Рецепти   
Прочетен: 1071 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image  

За да приготвите ястия от зелен фасул, желателно е да използвате съвсем млади зелени шушулки. Те са по-нежни и вкусът им придава невероятна свежест на ястията.

Презрелият зелен фасул се приготвя по-бавно, той не е толкова сочен и е доста жилав. Лесно може да различите младия зелен фасул – той е светлозелен и е гъвкав.

Преди да приготвяте зелен фасул, трябва да го бланширате. Почистете шушулките от дръжките, измийте ги добре и ги сварете леко в подсолена вода.

Младият зелен фасул се вари седем минути, а презрелият зелен фасул се вари около десет минути. Готовността може да се определи както на вид, така и на вкус.

Не е добре фасулът да се превари, защото ще прилича на каша. Тогава той става влакнест и губи много от ценните си вещества, а и вкусът му се променя.

image

Свареният зелен фасул се цеди през цедка, след което може да се използва за приготвянето на всевъзможни зеленчукови и месни ястия. Лесно е да замразите бланширания зелен фасул.

 

Трябва да го оставите да изстине, да го нарежете на еднакви парчета, да го опаковате в найлонови пликчета и да ги наредите във фризера. Любителите на яйцата и зеленчуците ще се зарадват, ако им приготвите зелен фасул с яйца.

Разтопете краве масло в нагорещен тиган. Предварително сварения зелен фасул нарежете на еднакви части. Изсипете фасула в тигана и го залейте с яйца – на двеста грама фасул се пада по едно яйце. Разбъркайте и пържете до готовност.

За да приготвите зеленчуково рагу, задушете в олио нарязани на кубчета картофи и тиквички, като добавите малко вода. Задушете до полуготовност и добавете нарязана на кръгчета глава лук и нарязана на кръгчета чушка.

Задушете още пет минути и добавете нарязания зелен фасул и нарязани домати. Подправете на вкус. Ако рагуто е воднисто, добавете малко галета.

За рагуто ви трябва една част лук, две части картофи, две части тиквички, една част чушка, една част домати, две части зелен фасул. По желание можете да добавите в рагуто парченца бекон или шунка.
Нина Нордhttp://gotvach.bg/n5-24703-%D0%9A%D0%B0%D0%BA_%D1%81%D0%B5_%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B8_%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD_%D0%B1%D0%BE%D0%B1




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2369814
Постинги: 392
Коментари: 457
Гласове: 11322