Постинг
25.10.2018 13:52 -
Вкусотийката - свински ушенца на скара
Автор: thestone
Категория: Рецепти
Прочетен: 6652 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 26.10.2018 12:40
Прочетен: 6652 Коментари: 0 Гласове:
2
Последна промяна: 26.10.2018 12:40
Времето се захлажда и е време за глезене с изпитани български рецепти. Днес описвам едно лесно за приготвяне ястие или мезе за зимните дни. Нужни ни са 2-3 ушенца, които трябва добре да почистим. Варим ги за около 30-40 минути в подсолена вода, след това ги изваждаме да се поизстинат и да ги нарежем на жулиени.
Загряваме скарата и ги мятаме да се поопекат от двете страни, вадим ги когато са готови и ги слагаме в тенджера. Според вкуса на всеки може да се увкосят с черен и червен пипер, соев сос, лимонов сос. Хубав комплимент към тях е счукано чесънче и малко оцет.
Балканджиите ги хапват за мезе на ракийката, но са идеални за червено вино и тъмна бира.
Наздраве!
Загряваме скарата и ги мятаме да се поопекат от двете страни, вадим ги когато са готови и ги слагаме в тенджера. Според вкуса на всеки може да се увкосят с черен и червен пипер, соев сос, лимонов сос. Хубав комплимент към тях е счукано чесънче и малко оцет.
Балканджиите ги хапват за мезе на ракийката, но са идеални за червено вино и тъмна бира.
Наздраве!
Краят на света не дойде! Настъпи астроно...
Зимна, топлеща приказка
Весела и щастлива Коледа, приятели блогъ...
Зимна, топлеща приказка
Весела и щастлива Коледа, приятели блогъ...
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари