Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2018 09:36 - БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
Автор: zahariada Категория: Забавление   
Прочетен: 10716 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.12.2018 09:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ

http://blog.bg/post.php?id=504544

Благотворителност е глупава дума. Лошо сглобена. В тълковния речник няма обяснение за нея. Благост, че и творителност. Блага ракия, да. Благ поглед, може, но благотворителност...! Може би трябва да се казва доброправене или добротворчество, нещо такова. Но, за глупави хора, бива. Та, ето за каква благотворителност ще разкажа.

image

Имам приятел. Петьо се казва. Аз му викам Петьофи. Не, не е поет, художник /дърворезба/ е. Та, поканиха ни с Петьофи на купон. Не помня какъв беше повода, а и не е важно Както си му е реда, на купон, като на купон  Хапнахме, пийнахме, повеселихме се и си тръгнахме. Бяхме се понамокрили, Петьо малко повече. По пътя, докато го изпращах, се разбрахме къде да се видим на другата сутрин. Щяхме да пътуваме по някаква работа, не помня. Разбрахме се, да мина да го взема с колата от тях. Казах му да ме чака долу, пред тях.
На другата сутрин отивам да го взема. Петьо живееше на голяма и шумна улица. Пристигнах и спрях срещу тях от другата страна на улицата. Видях от колата, че той вече е долу. Слязох и тръгнах да пресичам, което не беше много лесно. Търпеливо изчаках да дойде пауза на платното и тръгнах да пресичам. Пресичайки видях, че моя приятел е приседнал на едно стъпало пред тях. В един момент някаква жена за секунди спря пред него, след което продължи. Когато пресякох и приближих, какво да видя. Петьофи,приседнал на стъпалото, откровено си спеше. Махмурлук, си викам. Когато наближих съвсем, какво да видя! Петьо спи, облегнал се на коленете, шапката му /тук е мястото да кажа, че той винаги ходеше с шапка, с периферия, художник, какво да го правиш/ паднала с празното за главата нагоре. А, вътре, познайте, милостиня ли да го нарека, благотворителност ли, имаше доста монети и тук-таме двулевки. На първо четене, разбира се. Сбутах го, той се размърда и се събуди. - Ти ли сътвори тая инсталация, а? - питам го. - Ква инсталация те гони, ти не си се отрезвил още.  После се пипна за главата, видя шапката си на земята, заедно със съдържанието и зацикли. Дума не можеше да обели. -Как ги правиш тия работи? - му викам. - Хем си си доспал, хем някой лев си изкарал.
Хората го помислили за просещ несретник, без да обърнат внимание, че шапката му беше доста хубава и скъпа, с хастар. А и той се обличаше добре. Но......!

Май когато правим нещо нито гледаме, нито мислим. И затова винаги бъркаме. Имам един девиз: "Спри и три минути помисли!" Не на дуел, разбира се.

P.S. В министерството на здравеопазването стоят на склад 20 нови кувьоза, които нито една болница не иска да ги вземе. Защо ли? Защото са дарение. Ако са по пътека, ще има далавера.
Извинявайте, че завърших сериозно.

          

/ZAHARIADA/ 2F DEK" 2018 g



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39740370
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031