Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2019 16:34 - ОЩЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ В ПОСЛЕДНИЯ ДЕН НА ПАНАИРА НА КНИГАТА
Автор: rosiela Категория: Забавление   
Прочетен: 485 Коментари: 2 Гласове:
-3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дошло е време - кога си платиш, секак може да се хвалиш. И като пует на вестникарска хартия издаден, МАЛОТИРАЖЕН, и като пишувец. На фона и на някои много добри представяния на действителни писатели на 47 - ия Панаир на книгата, днес ми се появи една поетеса с малко ц...цвят на телосложението, която поживейвала сега у Испания държава и неизвестно селище и издала книга " Изневерявания". Романче този път. Именува се Таня Иванова. Преди време къде Софията се чудеше как да вземе 50 лв назаем за кафе в подлез да си представи поезийката, разбира се, яз усетих тонкио намек - как вика Апостол Апостолов, но се напраих на глуха.
Те ти сега мадамата от Испания за един час сцена ангажирала, да представя разказите  на две испански женици, под общото заглавие във вид на романче " Изневерявания". Въх, викам аз, чекай да чуя нещо ново и язека, как дума шопо.Таман са остали 5-6 баби и язека.
Преди нея беше уникалният Недялко Йорданов, Хайгашот Агасян, детски хор " Мариела" с чудно красиви и феерично облечени деца.
Отидох заради Недялко и Хайгашот и не съжалих. То беше четене на последната книга на Недялко за деца, то пя композитора, то чар, то сценично поведение и артистизъм, то децата включи. Песните Недялкови отпреди. Думи нямам от възторг. Талант и красота, красота и талант. Да кажа и книгата му: " Смешни страшки, страшни смешки" - пиески и стихове. Пуснал я поетът в навечерието на 80- годишнината си на 1 марг догодина. И двамата с композитора - прочит и песни на ниво до небето. Майки красиви, деца красиви, от хора и извън него , ама за Танчето цъ....то всичко се измете. 
Изкупиха книгите Недялкови и бай-бай. Целувки-милувки и чао,чао!
Танчето сложило минижуп до дупето на дебеличките крачета, още една с минижуп, ама й отиваше, не много млада женичка я представя.
Танчето цапа някакви въведения за книгата си и другата реши да прочете откъс от нея, за да снеме малко хъканията на авторката.
Добре зачете жената, но аз бях дотук, като чух началото на текста.  Викам си - обиди ми се, не обиди ми се пишман творкинята, напускам терена.
И оттам- ха на метрото, та на вилата.Време чудно, природа , релакс, ябълчици още на двора в приказния декември.
Тъй се спасих от книгата на Танчето. Останаха бабите. Хем им топличко на жените, хем безплатно, хем бразилски сериал във вид на Танюва книга, но не и аз!

15 декември 2019г., София - НДК - Симеоново - София
Росица  КОПУКОВА



Гласувай:
6



1. missana - Браво, Роси! Припомни ми един случай с мастита наша писателка.
15.12.2019 23:59
Бях през 90-те на представянето на поредния й роман по нейна лична покана. На първия ред сред публиката стоеше и покойният вече поет Николай Кънчев /мир на праха му/. Стопроцентов поет. Представянето водеше Мишо Неделчев. И започна той, че в романа се търсила менструалната кръв на главната героиня, която била, видите ли, сакрална. Стоях шашнат и невярващ на ушите си, чувайки тази тъпотия на ента степен. А Николай Кънчев скочи от стола си, вдигна ръка и я завъртя от китката, както се прави знак - тази авторка е напълно смахната, а после излезе от залата. Аз пропуснах да си купя книгата, защото не желаех да участвам в издирването на сакралната менструална кръв. Оставих тази висока чест на Шерлок Холмс и Еркюл Поаро!
цитирай
2. rosiela - Младене,
16.12.2019 09:36
много се впечатлих от твоя коментар. Случвали ни са се сходни събития. Зная ги всичките, ама Мишо така да се излага бива ли?! Той е умен човек. А Кънчев беше директен, не се изненадвам. Благодаря за този разказ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rosiela
Категория: Поезия
Прочетен: 6609867
Постинги: 5041
Коментари: 23945
Гласове: 9776
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031