Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2020 21:13 - Българска башпатриотична показателна история…
Автор: born Категория: Забавление   
Прочетен: 1146 Коментари: 5 Гласове:
16

Последна промяна: 28.02.2020 21:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

        Има неща, в които българинът е на ниво, не по-ниско от поне европейското , да не кажем световното… Но и скандалните ситуации, свързани с авторското право не са за сефте.  Няма да бъдат и за последен път, ако законите не се прецизират а българите да се нормализират !
                         image

        Съществува следната ситуация: Композитор, независимо от това известен или не, написва/композира песен, която се изпълнява от изпълнители, които не предизвикват особен интерес на публиката към  въпросната песен. В един момент обаче, тази неизвестна или непопулярна песен се изпълнява от певец, който предизвиква огромен интерес у публиката и то точно с нея. От този момент нататък започват претенции относно авторства, права и др. подобни претенции.
                                    Кой прав, кой крив …? 


А ето и съществени коментари на музикални специалисти-професионали, предимно от така популярните мрежести паяжини: 


Roumen Fats Alexandroff

Тъпа "песен" на некадърна пача


Иван Георгиев

То па една песен! Нарочно май ги правите тия скандали, за да я гледат повече в ютуб, аз не бях я чувал, а сега я чух! Евтини номера!


Dimitar Petrov

Получи се супер,тъпа песен,тъп изпълнител,тъпа мелодия,дано не ни я натякват.А и явно е прокламация на хомосексуализъм.В Русия на педалите казват гълъби.


Dimitar Petrov

В целия свят е пълно с хитове-световни,но и тук сме уникални,един хит за нашенско ползване и не могат да си поделят фанфарите!


ПЕРХЕДРОЛНА МАНГАСАРКА 

НА ТОВА Е БЪЛГАРИЯ ПОЯВЯВА СЕ ЕДИН БОКЛУК С МИЛИОН ПРЕТЕНЦИИ ГЛАДНА МАНГАСАРКА СЕГА НА НИКОЙ НИЩО НЯМА ДА ПРОДАДЕШ ГОЛЯМАТА АВТОРКА БИЛА ТЯ МАРШ В ЗАБВЕНИЕ!!!!!!АВТОР БИЛА ТЯ ПРАВЕТЕ ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ БЕ АКО ТРЯБВА И БЕЗПЛАТНО......БЪДЕТЕ РОДОЛЮБЦИ НЕ ЕГОИСТИ МНОГО СЕ ОЗВЕРИХТЕ БЕ.ОТХВЪРЛЕТЕ АНТИХРИСТА ОТ ДУШИТЕ СИ СТАДНИ ЖИВОТНИ.


българин 

 Песента е красива! И точно тази музикална и визуална красота ме връща към "българското" ... участие на Интервизия: чуждестранно жури избра песента, изпълнявана на АНГЛИЙСКИ език, част от изпълнителите - небългари, друга част - скандално наркомани ?. И всичко това платено от българският народ и продуцирано от уж нашата БНТ.


Уникално агресивна бездарница 

 Такова нахално некадърно чудо не беше се пръквало в родната естрада. Певецът Миро трябва да й забрани да го споменава по какъвто и да е повод. Всяко споменаване на името му от нея за каквото и да е трябва да води до 1000 лева глоба. А за това, че няма да й пее несретната песен трябва помен да направи. Съдия трябва да й забрани на тая да приближава звезди на разстояние по-малко от 500 метра. Не може така всяка истерясала фенка да пипа с мазните си пръсти музикалните звезди на България.


Aнтонина Таскова

 Вида, мисля,че водите война, от която няма победител, а само губещи! Най-вече губим ние, вашите слушатели и почитатели! Очевидно егото Ви е измеримо с таланта Ви, но дали това е печеливша комбинация, времето ще покаже. Песните по ваш текст и музика са разпознаваеми и любими, ние Ви обичаме заради таланта и моженето Ви. Но не одобрявам безсмислената Ви борба да се доказвате, като забранявате на доскорошния си съмишленик Мирослав Костадинов да изпълнява песните Ви!


BG radio слушател 

 Язък за трите статуетки на БГ Радио за хубавата песен #Гълъбо с хубавия клип, язък за перфектното изпълнение на Миро. Типично по български! Талантливата, но и психично нестабилна и алчна Вида Пирон сама си заби пирон в задника, откачена работа! Излагате се, г-жо Вида Вон Пирон! Лекувайте си нервите и алчността! На награждаването Миро каза по човешки: "Благодаря на хората, които са гласували за песента, написана от Вида Пиронкова, продуцирана от Игор Марковски с видеоклип на Васил Стефанов."


ДА ПИТАМ И АЗ 

 Абе тоя Миро защо постоянно е нахилен като полу-идиот??? Деба назобените гнусари, да ибъ


zzz 

 Страхотна песен,прекрасен клип.Добре ,че Миро я изпълни за да стане тази песен популярна


Aнтонина Таскова 

 Вие трябва да имате благодарност в сърцето си, че Миро вдъхна живот на Вашите стихове и ноти! Подайте си ръка и творете нови хитове! Това е печелившата формула на успеха!


Жалко 

 Ако Миро не беше я изпял, дали някой щеше да я знае...


Цитираните коментари са от https://blitz.bg/layfstayl/  






Тагове:   музика,   забавление,


Гласувай:
16



1. vaquero - born,
28.02.2020 21:26
"Успехът на песента зависи и от ухото на слушателя".
цитирай
2. born - https://www.youtube.com/watch?v=1OVHc7zd72I
28.02.2020 21:30
!
цитирай
3. born - "Успехът на песента зависи и ...
28.02.2020 21:31
vaquero написа:
"Успехът на песента зависи и от ухото на слушателя".

Най-вече ...
цитирай
4. raders - Зависи от всичко. Първо - от каче...
28.02.2020 21:59
Зависи от всичко. Първо - от качеството на текста, като се има предвид, че на български хич не е лесно да се прави текст за песни /освен чалга, разбира се/. Второ, ако музиката е някакво "дрън, дрън", пак няма да стане нищо. Трето /може би най-важно/ нивото на изпълнителите - вокал и съпровод. И чак най-накрая намесата и състава на публиката, където винаги има разногласие. Естествено, в Столипиново Павароти няма да бъде харесан повече от Кондю.
цитирай
5. born - Вероятно сте прав !
28.02.2020 22:09
raders написа:
Зависи от всичко. Първо - от качеството на текста, като се има предвид, че на български хич не е лесно да се прави текст за песни /освен чалга, разбира се/. Второ, ако музиката е някакво "дрън, дрън", пак няма да стане нищо. Трето /може би най-важно/ нивото на изпълнителите - вокал и съпровод. И чак най-накрая намесата и състава на публиката, където винаги има разногласие. Естествено, в Столипиново Павароти няма да бъде харесан повече от Кондю.

Но все пак основното според мен е кой ще изпълни композицията. Което и Вие косвено потвърждавате с последния абзац... Както и в т.3 ...

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4598151
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031