Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2021 08:52 - Владимир Прохватилов: Finintern и Big Pharma подготвят цифрови нашийници за хората
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 904 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 13.01.2021 08:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Владимир Прохватилов: Finintern и Big Pharma подготвят цифрови нашийници за хората Автор: Владимир Прохватилов,

 info@fondsk.ru
ВСИЧКИ СТАТИИ НА АВТОРА 

29.12.2020  

Откъде идва "Пътната карта за съпротива срещу пандемията"?

image

 

На 10 декември 2020 г. прессекретарят на председателя на Европейския съвет Баренд Лейтс заяви, че на срещата на върха на ЕС е обявена необходимостта от създаване на единен сертификат за ваксинация срещу COVID-19 за страните от Европейския съюз: "Европейският съюз няма да бъде в безопасност, докато целият свят няма достъп до ваксина и следователно ЕС и неговите държави-членки носят отговорност и имат интерес да предоставят ваксината навсякъде". (Всъщност това е формулирано по следния начин : „Следва също така да се разработи координиран подход към сертификатите за ваксинация”, раздел II, COVID-19, т. 7 – бел. пр.).

 

Регионалният директор на Световната здравна организация (СЗО) Ханс Клуге изложи тезата за масова ваксинация, която трябва да се превърне в „глобално обществено благо“. Говорим за американските ваксини от Pfizer и Moderna, както и за британските от AstraZeneca и Оксфордския университет.

Контролираният от американския инвестиционен фонд телевизионен канал CNBC рекламира тези ваксини като безопасни и високоефективни за предотвратяване на COVID-19. Трябва да се отбележи, че всички съсобственици на CNBC, най-големите световни инвестиционни фондове Vanguard Group, Fidelity, Black Rock, както и финансови гиганти като Morgan Stanley Investment Management, са акционери на Pfizer, Moderna и на англо-шведската компания AstraZeneca.

 

Глобалният фармацевтичен пазар е пример за олигополистичен пазар. Малък брой от най-големите играчи - фармацевтични компании, обединени в условен картел, наречен Big Pharma - имат изключително голямо влияние. Десетте най-големи лидери в световната фармацевтична индустрия отдавна притежават пазарен дял, който заедно надхвърля една трета от общия глобален фармацевтичен пазар.

 

Десетте най-големи фармацевтични корпорации (Big Pharma) - Pfizer, Roche, Novartis, Merck, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, AbbVie, Sanofi, Bristol-Myers Squibb, AstraZeneca - се управляват от американските инвестиционни фондове Vanguard Group, Fide и други, опериращи с десетки трилиони долари.

Тук интересите са тясно преплетени. Vanguard Group и други американски фондове контролират, например, Microsoft чрез дялово участие, а Black Rock е стратегически партньор на Бил Гейтс, глобален фронтмен на ваксинацията. Широко известно е, че Бил Гейтс изкъсо контролира СЗО.

 

През последните години лидерите на Big Pharma започнаха да губят господстващото си положение на световния пазар. За периода 2011-2014 г. годишните приходи на Pfizer намаляват от 57,7 на 45,7 млрд. долара, следвани от Novartis - спад на приходите от 51,9 на 47,1 млрд. долара за същия период, Merck - от 41.3 до 36 млрд. долара, Sanofi – от 39,9 до 36,4 млрд. долара и т.н.

 

През 2014 г. аналитичната компания Evaluate Pharma публикува доклад, в който се посочва, че Big Pharma ще бъде изправена пред нарастваща конкуренция от биотехнологични компании и до 2020 г. Топ 10 на Big Pharma ще бъде актуализирана. Разпределението на пазарните дялове също ще се промени. Преди шест години беше предсказано, че като цяло Novartis, Roche, Sanofi, Pfizer, GlaxoSmithKline, Merck, Johnson & Johnson, Eli Lilly и AstraZeneca ще загубят позиции до 2020 г.

 

Анализаторите на Evaluate Pharma също прогнозираха, че между 2013 и 2020 г. само четири компании ще могат да увеличат годишните си финансови показатели с 8% или повече и само една от тях ще е представител на Big Pharma - това е Bristol-Myers Squibb, т.е. Big Pharma започва да губи позиции.

 

Планираната от лидерите на Big Pharma операция по коронавируса обаче обърна пазарната тенденция. Лидерите на световната фармацевтична индустрия отново са на върха. Нещо повече, сега те твърдят, че продължават да доминират.

Затова Big Pharma и западните медии, които я обслужват, разпалват страха от коронавируса. Практически за годината общият брой заболели от коронавируса възлиза на 1% от населението на света, а смъртността е 2,2% от общия брой случаи. Това са обичайните показатели за сезонната ТОРС (тежък остър респираторен синдром). Тази реалност се игнорира. И за да накарат хората да се съгласят на ваксинацията и, както писахме, с откровено сурови и непроверени ваксини, първо им се внушава подчинение, използвайки внушения страх от коронавируса.

 

Европейският съюз е само проводник за „плодотворната  дебютна идея“ на Фондация Рокфелер, с чиито пари в Харвардския университет беше разработена „Пътна карта за устойчивост на пандемията“, представена през април 2020 г. Това е своеобразен оперативен план на международния финансов интернационал за затваряне на хора „за тяхна собствена  безопасност“ в „камера за временно задържане“, която, както отбелязва професор Валентин Катасонов, „може да се окаже постоянна“.

 

Каква е крайната цел на този амбициозен план, наречен The Great Reset (Голямото преустройство) от основателя и дългогодишен лидер на Световния икономически форум Клаус Шваб?

 

През юли 2020 г. излезе книгата му „Covid-19: The Great Reset”, написана в съавторство с френския футуролог Тиери Малре. Всъщност в нея се предлага програма за глобална диктатура в интерес на транснационалните корпорации.

 

Този проект за първи път е обявен през 2016 г. под името „Глобална инициатива за преустройство” (Global Redesign Initiative). Той е роден в недрата на Световния икономически форум - милиардерски клуб, който дълги години работи за трансформиране на акционерния капитализъм в капитализъм на „заинтересованите страни”, т.е. създаване на система, при която глобалните корпорации, в допълнение към строго икономическите дейности, активно ще се намесват в политиката и обществените проблеми.

Шваб твърди, че връщане към предковидния свят няма да има : „Много хора питат: кога ще се върнем към нормалния живот?  Краткият отговор е никога". Шваб призовава политиците да не разхлабват ограниченията, да не вдигат карантината, независимо с каква съпротива се сблъскват. Според Шваб съмнението в ползите от изолацията е самоубийство и форма на социален дарвинизъм. Той вижда пандемията като невероятен „прозорец на възможностите“ за пълна трансформация на света, за който се застъпва Световният икономически форум.

 

Голямото преустройване всъщност е световна война за глобален трансфер на власт и собственост към тесен кръг финансови олигарси. Шваб не крие факта, че в неговия „чуден нов свят“ няма място за национална държава : „Ако демокрацията и глобализацията се разширят, тогава няма да има място за националната държава“.

 

За да изградите глобален цифров концентрационен лагер, имате нужда от подходящи инструменти. Те вече работят по това. Световният икономически форум и Фондация "Рокфелер" активно популяризират глобалния цифров паспорт за пътуване CommonPass: те искат цифровият паспорт да бъде задължителен на всеки граничен пункт. Той ще се използва за концерти, футболни мачове и други събития. Това също е част от Голямото преустройство.

 

Пътната карта на Рокфелер включва цялостно тестване, проследяване на контактите на заразените с коронавируса, включително безсимптомните, като се използват мобилни приложения, които изпращат предупреждения до нарушителите, т.е. това е въвеждане на имунни паспорти.

 

Тестова площадка за тези цифрови нашийници (имунни паспорти) може да стане Великобритания. По поръчка на правителството на Борис Джонсън, един от привържениците на Голямото преустройване, се разработва телефонно приложение, което ще позволи на хората, които са с отрицателен тест за COVID-19, да посещават различни места, включително училища и ресторанти. Според "Дейли Мейл" две британски фирми са получили държавни поръчки за разработване на това приложение. Договорите предвиждат създаването на възможност, чрез която човек получава QR код на смартфона си. Той трябва да бъде свързан с цифров паспорт, който "Дейли Мейл" „паспорт на свободата“ (freedom passport).

 

След тест за COVID-19 информацията за човека ще се актуализира в център за проверка и когато той иска да отиде в някакво заведение, ще може да представи своя QR код като доказателство, че не е заразен. Собствениците на това заведение могат да откажат достъп на онези, които нямат такива доказателства.

 

Цифрови нашийници ще носят и пътуващите граждани. За тази цел Световният икономически форум и Фондация "Рокфелер" стартираха „Обща мрежа за доверие” (Common Trust Network).

 

Предполага се, че имунните паспорти ще бъдат въведени след провеждането на масова ваксинация. Тъй като всички ваксини действат за ограничен период от време, ваксинациите и получаването на имунни паспорти ще се превърнат в постоянен атрибут от живота в съответствие с концепцията на апологетите на „чудния нов свят“.

 

Превод за "Гласове": Гергин Гергинов




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. zaw12929 - ЧОВЕЧЕСТВО ЗА ТЕСТОВЕ И ВНЕДРЯВАНЕ ...
13.01.2021 12:19
ЧОВЕЧЕСТВО ЗА ТЕСТОВЕ И ВНЕДРЯВАНЕ ОПИТНИ МЕДИКАМЕНТИ БЕЗ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ИЗБОР И СЪПРОТИВА
цитирай
2. zahariada - Да
13.01.2021 13:04
Така е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39748474
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031