Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2021 08:57 - сакралната спирала на древните българи
Автор: bven Категория: История   
Прочетен: 1993 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Списание 8, брой 2/2018 г



image
Голямото се вижда от разстояние. Симеон Пешов и доц. Христо Смоленов отправят поглед към някои от най-важните места в историята на земите ни, за да открият невероятните пропорции, скрити в позициите им. Оказва се, че предците ни са познавали до съвършенство съотношенията на сакралната геометрия, които после се озовават в Шумер и Египет, преди отново да се върнат тук. Очаква ви невероятно приключение в духа на Индиана Джоунс и Шерлок Холмс!


ВСИЧКО ЗАПОЧНА С ИЗМЕРВАНЕ НА РАЗСТОЯНИЯТА И GPS КООРДИНАТИТЕ НА ВАЖНИ АРХЕОЛОГИЧЕСКИ ОБЕКТИ МЕЖДУ МАДАРСКИЯ КОННИК, ПЛИСКА, ВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ, СБОРЯНОВО И МОГИЛАТА ДО СЕЛО ВОЙВОДА. МЕСТОПОЛОЖЕНИЕТО НА ДВЕТЕ ДРЕВНИ СТОЛИЦИ И ДВАТА САКРАЛНИ КОМПЛЕКСА ПРИВЛЕЧЕ ВНИМАНИЕТО НИ. БЯХМЕ ПОДГОТВЕНИ ЗА ИЗНЕНАДА, НО ТЯ НАДМИНА ОЧАКВАНИЯТА НИ. ТУК НИЩО НЕ Е СЛУЧАЙНО.
РАЗПОЛОЖЕНИЕТО НА ОБЕКТИТЕ НИ НАСОЧВА КЪМ РАЗБУЛВАНЕТО НА ЕДНА УНИКАЛНА ЗАГАДКА. КЛЮЧ КЪМ ДЕКОДИРАНЕТО НА ГРАНДИОЗЕН САКРАЛЕН ПРОЕКТ ОТ БЪЛГАРСКАТА ДРЕВНОСТ, КОЙТО ВЪЗКРЕСЯВА МЯРАТА ОТ СЪКРОВИЩЕТО НА ВАРНЕНСКИЯ НЕКРОПОЛ, НАЙ-СТАРОТО ОБРАБОТЕНО ЗЛАТО В СВЕТА!... ЕТО ЗА КАКВО СТАВА ДУМА

Нека започнем с няколко важни уточнения. Паметта на основите е неунищожима. Дори от построеното да са останали само руини, те пак запазват контурите на основата.
Така носят в себе си информация за градивния замисъл. Съхраняват данни за мярата и пропорциите, въплътени в градежа. Основите са материалните следи на съзидателната мисъл, която се извисява над приземния ракурс… и гледа на човешките градежи сякаш от Космоса.
КАКТО НА НЕБЕТО,
ТЪЙ И НА ЗЕМЯТА
Тази древна максима не е само метафора, особено в конкретния случай. Един безспорен архитектурно-геометричен шедьовър е увековечен в пространството,
чието средоточие е Мадарското плато. Той доказва духовната мощ на своите откриватели – наши прадеди, за които тепърва следва да мислим и говорим с
повече възхищение. Строителните шедьоври от Първата българска държава следват модела на Златна спирала (виж стр. 20), по протежение на която са Мадарският конник, Цитаделата с Омуртаговия дворец в стара Плиска, вътрешния град на Велики Преслав, а след това и сакралният комплекс Сборяново, белязан в южния край от Омуртаговата могила. Моделът на Златната спирала сам по себе си е забележителен. Но в този случай той не просто символизира, а на практика декодира връзката между космични и земни пропорции. Според древните българи светът е преди всичко система от пропорции. Такова послание можем да декодираме от интелигентно организираното пространство, което е люлката на Първото българско царство отсам Дунава.

В хода на нашите проучвания стигнахме до сензационни резултати. Но сензацията тук не е самоцелна... По-скоро става дума за нов поглед върху древното величие на народа ни. Потвърждава се хипотезата, че нашите предци са били носители на скрита суперкултура, следите от която остават като кодове в пространството. Те се предават като щафета от свещени стандарти през хиляди години и хиляди километри разстояние… Така е бил съхранен живецът на първата европейска цивилизация, възникнала по западния бряг на Черно море преди повече от 80 века. Той е вписан в система от знания, водила древните българи по световния им път. Тя е в основата и на тяхната съзидателна дейност. В градежите си те са следвали не просто архитектурни планове, а и принципи на сакралната геометрия.

КОСМИЧНИ
ЗАКОНОМЕРНОСТИ

Разбира се, ключово в случая е местоположението на свещените обекти, което съвсем не е произволно избрано. Разположението на вътрешния град във Велики Преслав и на Омуртаговата могила от Сборяново е белязано от една впечатляваща космична релация. Същото важи и за скалата на Мадарския конник – средоточие на сакрални енергии и пространствени съотношения, които осмислят името Мадара.
Ще отбележим само, че изразът „Мада-Ра“ на шумерски значи именно „свещена земя“, или „сияйна страна“. Можете да проверите сами в шумерско-английските речници значенията Mada – country; ground; arable land; soil (страна, основа, обработваема земя, почва) и Ra = shiny (сияен).

Пишейки всичко това, нека формулираме три ключови въпроса, които нямат достатъчно ясен отговор. Поне засега, преди да навлезем в същината на сегашното изследване.
• Как са били определяни свещените места и разстоянията при изграждането на храмове, крепости дворци или гигантски могили?
• Как нашите предци са прилагали древни мерни единици наред с константи (т.е. универсални пропорции), използвани и от съвременната наука? Значението им
едва ли е било известно хиляди години по-рано. И все пак точно те осмислят най-важните послания, запазени в паметта на основите. Повторяемостта и прецизното им използване доказват, че те не са там по случайност, а по силата на древен пространствен код.
• Този тайнствен код се основава на Златното сечение и числото пи. Резултат от взаимодействието им е забележителният логико-геометричен модел, отговарящ на местоположението на археологическите находки. И все пак как са избирани самите свещени места – по вдъхновение свише или с неизвестни досега методи за измерване, свидетелство за които е и надписът върху колоната на канасюбиги Омуртаг?

Редно е да се запитаме: откъде идват доловените закономерности, изразени чрез универсални константи? Нали те определят структурните особености на Земята, за измерването на която се говори в прочутия надпис на Омуртаг? От друга страна, те са свидетелство за астрономичните познания на предците ни. А този български владетел е бил известен с такива знания, както и със сакралното значение, което им е придавал. Дали това познание не е свързано със специфична сетивност към т.нар. „енергийни“ места? Една човешка дарба, която съвременната цивилизация може би е притъпила…

Тук не се нагърбваме с еднозначни отговори. Просто правим анализ на местоположения и разстояния, съхранени в паметта на основите. А всеки от вас може да направи изводи за себе си. Градим нова теория. Но оставяме много въпроси, открити за по-нататъшна дискусия, в която всеки е добре дошъл със свои виждания и нови аргументи. Нашият подход има предимно концептуален характер. Той декодира по пътя на логиката послания от древна, скрита суперкултура. Каним ви на една своеобразна експедиция – пътешествие на духа, което ще се радваме да продължим заедно на страниците на Списание 8.




Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14868471
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава