Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2022 22:18 - КРАСАВЕЦЪТ
Автор: rosiela Категория: Изкуство   
Прочетен: 1002 Коментари: 6 Гласове:
4

Последна промяна: 11.06.2022 22:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 РАЗКАЗ ПО ДЕЙСТВИТЕЛЕН СЛУЧАЙ  



Валентин имаше всичко необходимо в България. Причината да я напусне беше неочаквана и за самия него. До 33 години имаше много красива приятелка и двамата бяха перфектна двойка. Бяха решили да се оженят, щом тя забременее. И двамата с гарваново черни коси, светла кожа и сини очи. Бъдещи родители - мечта. Но детето не идваше.
Достатъчно интелигентни и двамата, те решиха заедно да проверят каква е причината Лара да не може да забременее. Посетиха известен лекар и се оказа, че причината е в него.В детството е прекарал заушка и, както често се случва при мъжете, впоследствие оставаше бездетен.
При тази новина Лара много бързо го напусна.
Двойно засегнат като мъж, той взе кардиналното решение да напусне България, без да казва нищо на родителите си.
Като икономист в луксозен столичен хотел, бързо хвана една чужденка от Австралия, също много хубава жена, с дете. Нея я представи на родителите си, които, като по- наблюдателни хора, никак не я харесаха..Надменна, студена, неискрена им се видя. Но не и на него самия. Натовари няколко камари багаж зестра и замина за Мелбърн, откъдето беше тя.
Щастието му трая по-малко от две години. Айлийн се занимаваше с наркотици и оръжие, с цяла група доверени хора и му предложи едното или другото, по избор. Валентин се усети леко в капан, но охолният живот и прекрасната къща му се понравиха и той избра да търгува с оръжие. Ожениха се официално. Търговията уж тръгна на добре, докато полицията в Мелбърн не разкри крупна незаконна сделка и натопиха него.
Валентин се озова в австралийския затвор и прекара още година и половина , откъдето излезе озверен и с разклатени нерви. Подаде веднага молба за развод, осъществи го и се върна в София. За негов късмет, намери познат полицай, плати известна сума пари и му махнаха званието " осъждан".
Захвана се с тукашна търговия, но го лъжеха редовно. Единствената приятелка от младостта, Рени, му даваше правилни съвети.
Един от тях бе:
- Ти не си за собствена фирма. Много си умен, владееш перфектно два езика, имаш две висши образования, но си наивен. Лъжат те и те топят после. Кандидатствай в сериозна чуждестранна фирма, но с друг шеф и работи почтено. Няма начин да не изкараш добра заплата.
Алчен за пари, Валентин не я послуша. Всъщност, той опита да очарова, колкото може Рени, защото бе заможна хубава жена, но изпуснатите нерви не вършеха работа по омайването, както и нейното зорко око.Тя не се ловеше на това да дава заеми и да се връзва на балонени приказки.
Доста премеждия преживя Валентин и в България. Крадоха го, краде и той, пък даде апартамента и колата си на контрадоговор на приятел, пък после пак закъса, не плащаше сметки.
Онзи го осъди, продаде последното му от четири бащини жилища, защото всички родственици измряха, и остана на улицата. Моралните му критерии отдавна бяха на два полюса: лъжат ли те, лъжи и ти, крадат ли те, кради и ти. Но загубите бяха по петите му.
Рени не го искаше отдавна, той намери дом при една семпла женица, даваше й пенсията, помагаше й, беше добър технически и сръчен и тя търпеше инфантилното му държание. Какво да се прави. След три опита за самоубийство, от последния го спаси Рени, това беше все пак изход и милост Божия.Добре че изкара прилична пенсия.
Страданията в зрелите години сякаш вървяха по следите на цялата им гордолюбива фамилия. Всички си отидоха. Бащата си замина пръв от масивен инфаркт, сестрата от рак, а майката полудя. Двете жени се тръшнаха на неговите грижи.Докато починаха бързо една след друга.
И тази семпла женица, която го приюти, беше финалното му спасение. Те не се ожениха, децата й не възразиха, а красавецът намери все пак покрив над главата си, за да не умре като куче.


11 юни 2022г., София
Росица КОПУКОВА



Гласувай:
4



1. missana - Все пак Валентин най-накрая достига до хепиенд, Роси!
11.06.2022 22:44
Имам предвид утешителната пенсия. И има жена, която се грижи за него. Така или иначе всеки човешки живот е кауза пердута. Много интересен разказ!
цитирай
2. rosiela - Младене,
11.06.2022 22:48
мани,мани. Научава, че и бедничък може да живее.
цитирай
3. kvg55 - rosiela,
11.06.2022 23:05
Е, щом е докретал до пенсия, значи е щастливец.
Аз съм по-зле. Още не съм пенсионер и ми се налага да поработвам.
цитирай
4. rosiela - Желая ти
11.06.2022 23:23
да я получиш и да си здрав!
цитирай
5. missana - Да, пенсията е много важно нещо.
12.06.2022 00:24
Като спасителен пояс е в голямото вълнение. А светът все повече заприличва на Титаник. Въпросът е - къде е айсбергът...?
цитирай
6. rosiela - В случая при една австралийска мъстия, но може да се крие и другаде.
12.06.2022 10:23
missana написа:
Като спасителен пояс е в голямото вълнение. А светът все повече заприличва на Титаник. Въпросът е - къде е айсбергът...?

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rosiela
Категория: Поезия
Прочетен: 6688669
Постинги: 5070
Коментари: 24030
Гласове: 9811
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930