Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2023 20:16 - ОТКОГА ЗАПОЧВАТ ГРЕШКИТЕ
Автор: rosiela Категория: Изкуство   
Прочетен: 1952 Коментари: 5 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 МОЯТ НОВОГОДИШЕН РАЗКАЗ ПО ДЕЙСТВИТЕЛЕН СЛУЧАЙ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ПО-НАДОЛУ



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rosiela - МОЯТ НОВОГОДИШЕН РАЗКАЗ
01.01.2023 20:17
ОТКОГА ЗАПОЧВАТ ГРЕШКИТЕ?
/ новогодишен разказ по действителен случай /
Обичам момиченцето на приятелката си. На 12 години е, хубавица, много не й се учи, ама усети,че трябва, но е забавна, витална, любознателна и много интересна.
Виждам я често, харесваме се с нея и тя винаги се вслушва в думите ми. Хващаме я, когато послъгва, но, за разлика от майка й, аз го обръщам на поучителен майтап, а тя й се кара. Казвам на мама да не го прави, въпреки че е не много по-малка от мен и явно й писва. Но детето е приказно.
Както се сещате, дошло е време на детската любов, платонична, но не безлична, когато момиченцата имат едни изисквания, момченцата - други и определено растат много по-ограничени в една посока от момиченцата. Това са моите впечатления от нея и класа й.
Мама е умна,държи положението, подсказва й житейски ходове, но не я спира в постоянно ограничаване на свободата, което е добър подход.
И така - сладурката си хареса едно наистина хубаво момче на 16 години.
Откъде ли? От фейса.
То не бяха катили, то не бяха педофили, но мама й обясни всичко и я опази.
Този и аз го харесах. При това живееше недалече от нас, та редовно виждах малката как прелита на гости у него.
Там била редовно втората му майка, разбира се, но я приемала любезно. Отначало много си допаднаха с момчето. Той й разказал много неща за себе си, как починала истинската му майка, какво преживял, но после темите се завъртели само и единствено около спорта. Баща му имал частен фитнес салон, оборотен и карал сина си редовно и неустоимо да спортува, демек - величие да го прави.
По тази причина те дружаха , само когато момчето не беше след училище при баща си, после у тях също я обграждаше само със спортни теми, пуканки и гледане на анимационни филми.
Докато на малката й доскуча бавно, но окончателно.
Момчето не поиска да карат колело, което тя обичаше, да споделят книга, което тя обичаше или поезия, които тя особено много харесваше, да си говорят по разни въпроси за живота или дори да гледат интересен филм, освен любимите му анимации.
Върхът дойде, когато, на рождения й ден, той не й се обади, защото бил на фитнес с баща си.
Тя се обиди много и дълго не му вдига мобилния.
Накрая той написа дълга сърцераздирателна извинителна тирада, направи й подарък с голямо закъснение, тя го почерпи на сладкарница, но помирението не трая дълго, защото ежедневието си остана същото. Съвсем същото.
Сладураната се оплака на майка си и тя взе нещата в свои ръце.
Когато той отново позвъни, се обади приятелката и деликатно изложи мотивите си за тяхната характерова несъвместимост като му забрани тактично, но категорично, повече да й се обажда.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Сега малката хубавица е намерила от фейса един приятел в Белгия, пак наше момче,българче, ама толкова интелигентно, разказва ми приятелката, че тя се смаяла от неговите познания, да не говорим колко мило й пишел от Брюксел.
И понеже разстоянието е напълно безопасна работа на тези години, а семейството очевидно интелигентно, приятелството тръгна, та не се спря и досега.
Как ще продължи само Бог знае, тя е на 12, той е на 13, обаче й е много интересно с него, защото културата сближава. А родителите му са се постарали отрано да насочат към нея видимо начетеното си синче.
Наблюдавайки как се разгърна тази дружеска панорама пред очите ми, стигнах до заключението, че , за да са си интересни, на децата трябва да се дават широк кръг познания. И на момчетата, и на момичетата. Пораснат ли и едното е изостанало в културата, за сметка на единствена цел или липса на такава изобщо, нещата се задълбочават и стават мно-о-о-о-о-ого несъвместими.
1 януари 2023г.
Росица КОПУКОВА
цитирай
2. missana - Поучителен разказ.
01.01.2023 22:02
На тази крехка възраст е трудно да се разчита на дълготрайни чувства. Емоциите избухват ярко и после стихват. Но си права, Роси, че колкото е по-широка палитрата на знанията и интересите, толкова по-дълго връзката може да просъществува. Казано математически трябва да има обширно непразно сечение на интересите на двамата. Пожелавам на двамата млади успех в изпитанието на чувствата им, или както е заглавието на знаменития роман на Гюстав Флобер - във "Възпитание(то) на чувствата".
цитирай
3. kvg55 - rosiela,
01.01.2023 23:05
Грешките започват от детската възраст. Правят ги родителите.
цитирай
4. rosiela - Младене,
02.01.2023 10:06
ти не се обърквай по себе си. Родителите ти са се справили добре и не е проблем да задържиш интелигентна жена.
Що да кажат нискостеблените и от два пола даже?!
цитирай
5. rosiela - Имаш право!Благодаря ти.
02.01.2023 10:06
kvg55 написа:
Грешките започват от детската възраст. Правят ги родителите.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rosiela
Категория: Поезия
Прочетен: 6611242
Постинги: 5042
Коментари: 23945
Гласове: 9776
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031