Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2023 14:07 - СТАРИ ОТРЕПКИ ВИНАГИ СИ ПЛАЩАТ, НО ЗАЩО ЧРЕЗ ДЕЦАТА!
Автор: rosiela Категория: Изкуство   
Прочетен: 1249 Коментари: 6 Гласове:
4

Последна промяна: 11.01.2023 15:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ДРАМА И ТРАГЕДИЯ НА СТЕФАНОВДЕН

/ разказ по действителен случай /

Винаги съм била на мнение, че, когато се опитваш да развалиш семейство ,Бог връща. Ако мъж напира да се раздели с жена си, с която е живял добре, после се разделя и с втората - било в живота, било физически. Ако жена се опитва да развали семейство, страда или си отива нейното дете. Това съм наблюдавала много пъти, вероятно кармата е различна и различно се плаща, обаче повторението на сходни събития ме навеждат отдавна на подобни мисли. Не се бъркай там, където няма вътрешна необходимост от раздяла. Там е друго.
Катина Денева беше наперена все още млада жена, имаща се за първа хубавица, макар аз да я поставям на трета позиция примерно, но имаше фасон и стил. Омъжи се доста млада, макар че се изучи и я хареса художник. Бурни страсти и любови бяха, докато се роди момчето. На художника не му понесоха никак домашните задължения, Катина не го изтърпя и го шитна официално.
Малкият израсна с приятелите на мама. Този,онзи,трети, обаче стана добро и умно момче по неясни за мен причини. Учи, завърши, овладя два западни езика и започна много добра работа в международна компютърна фирма с филиал в София. Разбираха се с майка си. Тя ставаше много смирена, след раздялата с поредния любовник. Особено ако нямаше бол пари и не й вървеше по гайдата.
Аз станах обстоен свидетел на последните двама. Единият грък. Отдавна разделен с жена си, но неразведен и не желаещ да се разведе заради трите си деца. Там, по гръцко, деца не се изоставят повече и от нас. Бре ходи с него по Атина, бре по Индия, бре по Испания, където го местеха от фирмата на работа, бре опити, бре настоявания, бре убеждения, не ще гръкът да се разведе и да взема наша юбавица Катина и не ще.
Като се разбра, че тя е само в ролята на временна метреса, нещо, което трябваше да схване отдавна, Катина се пренесе на работа във Верона. Послугува, послугува в едно италианско семейство, пък се прибра. Издържаше се с красиви сувенири, които правеше и продаваше по интернет, ама то - слаба ракия за нейните опиянителни претенции. Момчето помагаше, защото печелеше много добре.
След което Катина хвана друг любовник от Бургас, където имаше наследствен апартамент от родителите си. Той също, а иначе основно живееха в София.
Там ситуацията беше подобна. Не се оженил любовникът по сърце, но, когато поискал да се разведе на младини, момичето му се поболяло, та досега не си го дава разведен бащата и това си е. И той приел заради дъщерята.
То беше криене, то беше разкриване, то беше - да я води на вилата си край Бургас, то не може, то не бяха хотели, покупки, подаръци, вечни недоволства от нейна страна. Накрая печелившият мъж се отказа, откак дойде инфлацията.
Таман се чудеше кого да забърше отново, синът го изпратиха от фирмата в Ирландия, първоначално за три месеца. Хем й беше мъчно на Катина, хем се радваше на успеха му, че са го избрали. И момчето замина. Право да ви кажа, рядко добро същество. Няколко години преди това беше загубил и истинския си баща-художника, който не му остави друго, освен една неголяма къща в Смолян, откъдето беше и младият човек се оправяше сам.
Замина преди Нова година, заедно с група българи и те от фирмата. Колеги. Обадил се на майка си, доволен.
Докато по Стефанов ден не й звънят, че предната вечер е намерен мъртъв на плажа. Станало е през нощта, където най-вероятно е излязъл да се поразходи. Ирландия е красива страна. Сам ли е бил, не е ли, какво е станало, що е станало, още нищо не се знае. Тече следствие и тези дни ще докарат ковчега.
Онемях. Не знам какво да кажа! Но сякаш имах предчувствие, че тя ще плати с нещо като знаех поведението й години наред. Защо синът обаче, а не Катина, която остава сега напълно сама с три жилища и несигурна работа, само Бог знае. Светъл да е пътят ти нагоре, момче, ти изкупи греховете на майка си, с целия си ум, нравственост и доброта, които преминаха в паралелния свят!
Не обичам извратеняците и използвачите, дори да не давам вид и да съм си общувала с тях, ама поне съм казвала навреме като добър астролог и психолог и като приятел къде няма да стане. Да не ми тежи на моята съвест!

11 януари 2023г., София
Росица КОПУКОВА



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. missana - Много трагична история, Роси.
11.01.2023 14:56
Но ме заварваш донякъде подготвен по темата. А тя в сбита форма може да се дефинира като Жертвения агнец. Древногръцките драматурзи са кралете на този жанр. От тях следва да се учим. И от финикийците! Жестоките божества искат да им се пренася в жертва невинна кръв. Само тогава са удовлетворени. А старата парантия, както казват руснаците - не годится!
цитирай
2. rosiela - Младене,
11.01.2023 15:28
много, приятелю. Чак вчера ми каза. чака ковчега.
цитирай
3. kvg55 - rosiela,
11.01.2023 20:07
От разводите страдат децата, защото родителите не могат да си надвият на егоизма.
цитирай
4. rosiela - Краси,
11.01.2023 20:09
имаш право. Художникът беше несериозен човек, но нататък майката се оля направо.
цитирай
5. missana - Това което споделяш е много трагично, Роси. За една майка това е страховит удар.
12.01.2023 02:15
В един друг сайт имаше една посредствена поетеса с инициалите Т.М. И тя е загубила сина си. Вероятно пак се касае за възмездие от Небето, защото въпросната носи черна душа. Въпреки това й съчувствах до момента, в който станах свидетел на безмерната й подлост.
цитирай
6. rosiela - Благодаря ти сърдечно, Младене.Така е.
12.01.2023 09:46
missana написа:
В един друг сайт имаше една посредствена поетеса с инициалите Т.М. И тя е загубила сина си. Вероятно пак се касае за възмездие от Небето, защото въпросната носи черна душа. Въпреки това й съчувствах до момента, в който станах свидетел на безмерната й подлост.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rosiela
Категория: Поезия
Прочетен: 6653707
Постинги: 5062
Коментари: 24007
Гласове: 9804
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930