Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2016 22:44 - Значение на имената според нумерологията
Автор: rosiela Категория: Лични дневници   
Прочетен: 521 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Може би трябва да започна с това, че утре е рожденият ден на Христо Ботев, великият предосвобожденски наш революционер и поетически гений, докрай отдаден на идеята за свободното ни от турско робство отечество. Същият, който е оставил прощално писмо до жена си Венета с думите: "И да знаеш, че подир Отечеството, съм обичалнай-много тебе".
   Същият, признат за световен гений, на когото четиристишието:
       Настане вечер. Месец изгрее.
       Звезди обсипят свода небесен.
       Гора зашуми. Вятър повее.
       Балканът пее хайдушка песен.
  
е поставено на върха на кулата в Пиза, там, където са стиховете и на други гении, но не на върха.Момчето,родомот село Осен, край Враца - до гения, увековечен в Пиза.Родното  място на твореца не е Калофер и това го доказва поетът Цветан Илиев в книга.
   Балканът, неговата любов и неговият гроб, независимо, че е спорно дали от турски илиот наш куршум си е отишъл. Добрият приятел на Дякона Васил Левски, с когото са споделяли студ и песни във воденицата край Браила.


    И да честитя след това имения ден на Йордановци и Йорданки, богдановци и Богданки, Йоан и Йоана. Зад имената Йордан и Йорданка стоят водачи и силни характери. Борбни, намоменти инати, но издръжливи на изпитания.Превратностите не ги обезсърчават, летят като ракети и са двигатели на живота, теглят семейния хомот най-много.Същото значение, но в по-малка степен, носят имената Йоан и Йоана.Силните букви в името са по-малко , респективно звукове, като печат във вселената.Но и те са борци,авангардни носителина нови идеи. Драга работа са Богдановци и Богдани. Въпреки хубавите божи имена, те са по-двойствени, на моменти нагаждачи, по неиздръжливи, по-деликатни, по-емоционални и раними.
    На 7-и празнуват Ивановци, Иванки, Ивани и това са хора, които никога, ама абсолютно никога не са щастливи от пъви път. Те често приключват отношения с любими и недотам любими хора и да не искат, по стечение на обстоятелствата. Услужливи са, ще помогнат, но няма да забравят своя интерес от това. По примитивният тип е на принципа :"Аз на тебе, ти на мене". И го считат за нормално. Така, за едното добро да се раздават за другите, при тях го няма и затова да не се чудят, когато желани от тях хора им обръщат гръб. Имат добъризказ, добро дар слово, заложено в името им и в същото време практична, предприемчива жилка.
      Да са честити имената им и да пият по чаша червено вино за здраве.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rosiela
Категория: Поезия
Прочетен: 6642813
Постинги: 5061
Коментари: 24004
Гласове: 9802
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930