Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2017 10:58 - ОТКЪСИ ОТ ТЕМАТА ЗА НАСИЛИЕТО ПРЕДИ 1989г.
Автор: rosiela Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1054 Коментари: 4 Гласове:
-3

Последна промяна: 07.12.2017 18:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 В "Преди обед" на BTV е поканена за седмица една изключително начетена журналистка Мариана Кацарова, потресена от отношението в българска столична редакция и заминала за САЩ, където останала със същата професия дълги години, специализирала там, именно по причина насилието. Понастоящем се е върнала в България.
Неин колега й правел доста вулгарни и мръснишки предложения в редакцията на печатно издание, а главната редакторка, на която се оплакала, я понижила от редактор в "Писма на читатели". Имената дамата не каза, както и допустимия факт, че може главната редакторка да си е полегнала с този колега. Тъй като бил известно име, тя спази етиката и замълча.
Потресена от този и доста други случаи на вулгарни предложения, Мариана Кацарова напуска България и отлита за САЩ, очевидно тогава е била доста млада.Много почтено от нейна страна беше изказването, че не само Тодор Живков е пословичен женкар, но Иван Славков също събирал жени в хотели - поетеси, балерини, журналистки, акстриси особено и е правил оргии и изнасилване, на пищенето на жени , отдолу милицията пазела, не помагала  и мълчала, защото така е била инструктирана. Кацарова отбеляза, че и Тодор Живков младши, който ни се прави тука на интересен по екраните, също е имал дело за групово изнасилване със сина на унгарски посланик, заметено под килима, на момиче, дъщеря на един от охраната."Живеехме в много страшни времена! " заключи тя, като допълни неколкократно, че по тези въпроси не бива да се мълчи.
Та тия хорица ни се правят на интересни и се имат за нещо с " династия Живкови".
Не че в САЩ не са й правени подобни намеци, но там нещата са били много по-строги и законово регламентирани.
Без да е била изнасилвана Кацарова, както и аз не съм била, ще я подкрепя, че на млади години гърнето  ми беше преляло от подобни предложения по - рядко в журналистическите, макар че имаше и там, но най- вече в писателските среди, където развратът беше неописуем и ако започна да изреждам имена, ще са ми нужни три часа най- малко. И до момента в СБП витае такава атмосфера. Това е една от причините да не стана поетеса на соца, другата е чистото отвращение от комунизма като реалност.
Направо съм възхитена от смелостта на Мариана Кацарова да изразява нещата с истинските им имена и аз напълно я подкрепям и като колежка, и като жена, която и до момента излъчва интелигентност, широк обсег на познания, които показа по телевизията, защото засегна и други теми, и визуална представителност!


Росица   КОПУКОВА



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. missana - Интересна тема подхващаш, Роси!
06.12.2017 11:42
Да е жива и здрава г-жа Кацарова да изобличава. То в нашето общество изобличенеията нямат чет и с пълна сила върви приказката: "И да си лаят кучетата, керванът ще върви!"

Що се касае до слабостта към нежния пол у г-на Славкова /мир на праха му/, той си бе полигамен. Лично аз не намирам нищо осъдително в това за един мъж. Помня квартирата на Светослав Тертер /защото по онова време живеех на същата улица в къщата на баща ми/, която Славков и т.нар. Дон Базилио /писателят Васил Цонев - брат на Коста Цонев/ държаха за "ергенски" забежки. Оттам често изскачаха пораздърпани дамички тичешком. Помня и велосипедчето на Дон Базилио и с очите си съм виждал как застигаше млади жени по улицата и им нашепваше загадъчни слова, на които те нерядко откликваха позитивно за него.
цитирай
2. rosiela - Благодаря за отзива, Младене,
06.12.2017 11:47
за която си го търси, тяхна си работа. Но господина Славкова беше и полигамен, и полидетен, и насилник в бруталния смисъл на думата. А идеше реч именно за това. Аз пък помня как синът на хазайката по време на следването ми в Благоевград е бил свидетел на почивка в Пампорово как се затваря цял бар и вътре пияницата гуляе с мадами до зори, а на сутринта охраната едвам го напъхва в Мерцедеса, защото сам не може да влезе. Свинщините на соцвластта и наследници бяха много и аз не ги оправдавам по никакъв начин.
цитирай
3. missana - Всичко това е отглас от доброто римско време на Калигула и Нерон.
06.12.2017 18:33
На другарчетата им се искаше да си поживеят като римски цезари. И донякъде успяха, ограбвайки народните средства и пенсионните фондове. Затова сега българският пенсионер не може да духа дори и супата. А духа нещо друго, дето не става и за духане!
цитирай
4. rosiela - Напълно си прав, Мисана,
06.12.2017 19:03
само да добавя, че пенсионния фонд го олапаха по саваните на Кения на лов с Георги Джагаров начело.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rosiela
Категория: Поезия
Прочетен: 6653768
Постинги: 5062
Коментари: 24007
Гласове: 9804
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930