Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2019 11:55 - ЛЪЖЕ, МНОГО ЛЪЖЕ, НАЙ-МНОГО ЛЪЖЕ ЮЛИЯН ВУЧКОВ!
Автор: rosiela Категория: Лични дневници   
Прочетен: 728 Коментари: 5 Гласове:
-8

Последна промяна: 25.03.2019 21:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Дойде ред тази сутрин да насмета лъжите на пишман професора Вучкова, които той ля снощи с неистова и умопобъркваща злост срещу  цар Борис Трети, за баща му, като теми от предаването История.бг по БНТ.
Аз ще засегна само неговите лъжи, защото моите предци са свидетели на това време.
За Фердинанд никой българин добри думи няма да изрече. Той е бил много начетен, голям еколог, ботаник и природолюбител, но себик като човек и лош политик.

Другояче стоят нещата със сина му Борис Трети, женен за благородната италианска принцеса, впоследствие царица Йоана.

Царското семейство се е ползвало с голямо уважение. Много добрини е сторил царят за България. Хората са го знаели и той е пътувал в открита кола без охрана, нещо,което при Тодор Живков не можеше да се помисли например.

Законовата система в България е била много добре уредена.Стабилна икономика, мирна държава. Той е подписал указ за излъчване на Българското национално радио на 25 януари 1934 год. Сирак Скитник е първият му директор.Живеел е в кокетна двуетажна къща в уличка зад Семинарията в София. И сега я има.

Не знаем какво се е случило в истинност при Септемврийското въстание 1923 година, за което се разпростират идеите Гео Милеви в съвършено бездарната му поема "Септември", но знаем за атентата в църквата Света Неделя, където гаменориите- комунисти са искали да го ликвидират, както за това е копнеел и Вапцаров. Личната драма да загуби две деца несъмнено е озлобила този голям поет, депресията 1929 година в света и в България. Вапцаров е живял в богат род, имал е сериозни конфликти с баща си Йонко Вапцаров по убеждения и е битувал в столицата в дадения за ползване луксозен апартамент с много изискано за времето си обзавеждане от леля му Манда, щастливо женена в САЩ, сега Музей на поета.Там е и арестуван, в антрето на този апартамент.

Ха опитай в годините на соца да убиеш Тодор Живков или да правиш атентат? Белене тясно щеше да ти се види, Скравена и ямите на долнопробните лагери - позор за комунистическа България.


При раждането на Симеон, който е искал, е минал покрай двореца и се е ръкувал с царя. Всички ученици са получили единица нагоре и е нямало повтарящи.Уредено образование.
Ходел е по селата и е питал децата, преоблечен като редови човек как живеят хората в съответния край. Така е питал и наше роднинско дете, което, като му разказало обстойно как живеят хората край София, получило няколко жълтици дар и у дома са се дасетили, че друг не може да му ги даде, освен Борис Трети.

Позорникът Вучков изрече долни лъжи, че Борис Трети е вкарал България във Втората световна война на страната на фашистка Германия. 
Нищо подобно!
Гледал е да я спаси и да не е прегазена като Полша, но когато е бил привикан в Германия за разговор с фюрера и е отказал да прати против руснаците наши войски, втори отказ след този  да прати евреите в лагерите на смъртта, се е върнал оттам болен, предполага се отровен и скоро след това е починал. Невиждан митинг изпраща царя във вечния му път.
Той не е могъл да предвиди обрата на войната, бомбандировките над София от САЩ и Англия, както и кражбите и набезите на нахлулите в България руснаци, крадливи по природа, от които е пропищяло цялото българско население, за разлика от свръх доброто поведение на германците преди това.
Не е бил нито фашист по природа цар Борис Трети, нито антиродолюбец, ами се е чудел какво да прави в тази безумна ситуация. И как да измъкне България невредима, но не е успял.

Друга долна лъжа на Вучков, за която зрители му подсказаха в предаването, че комунистите не са изпратили интелигенцията на България на фронта срещу немците, след окупирането ни от руснаците. Точно така е било. Тактика, да избият заможните и интелигентните по фронтовете и да се покажат активни с руснаците - редом брат руски до интелигента и заможния български. За да ги избият там.
За това извергът  Сталин няма вина, това е идея на нашите комунисти.
А комунист е било синоним на пройдоха и гамен, както се доказа от последвалите кражби и национализирания впоследствие.

Питам аз мошеника Вучков и няма да получа отговор: къде са доказателствата срещу цар Борис Трети, че като е давал приеми във Военния клуб, на които е присъствала и майка ми като гост, като се ръкувал любезно с някои генерали, на другия ден били уволнявани?!
Няма такива.
Майка ми разказваше, като поканена, но не от двореца, а от свой приятел на такива балове неведнъж, че офицерите са били шпалир по стълбите на Военния клуб и до балната зала се е отивало съвсем спокойно. Тя е танцувала много пъти там, но цар Борис Трети често не е бил изобщо на тези балове на военните, макар той много да ги е ценял. И войската него.

Този селяндурски  по произход лъжец и циник Юлиян Вучков изобщо не е живял в столицата по това време, а е бил при баба и дядо в село Борован, понеже майка му не се е и сещала за него.
Лъжецът Вучков е роден през 1936 година на 31 януари и тогава е бил селски пикльо. Какъв Вонен клуб, каква столица, каква история от първо лице?!

Ако не бяха станали тези безумни събития с Втората световна война, България щеше да си тачи царя до смъртта и да боготвори царица Йоана, благодетелката, състрадателната, благотворителката, обичаната. 
А какво е щяло да стане после, никой не може да каже, както не е могъл да предвиди и поврата във войната цар Борис Трети.

За съжаление, не мога да кажа добри думи за сина му Симеон.

Баща му е отказал да строят четвърти дворец за царското семейство, защото тези пари са щели да бъдат добри за България.
Симеон прилича на Фердинанд Лисицата и не може да се причисли към благодетелите на България, комарджията, който продаде и ордените на цар Борис Трети за пари.


Крайно просташко е обаче изказването на Юлиян Вучков, че той имал цял град, дори два града деца и внуци.

Ами ти какво имаш , бездетнико?

Една жена те търпеше донякъде и нея Бог ти я взе!!!

Ще завърша, че едно качествено нещо чух снощи: стихотворението за Диана Душкова. Ето, това е ниво. А не да ни чете подмазваческите глупости на Виктория Катранева.

Да го прочете още веднъж, макар да не е перфектният рецитатор, пак ще го чуя с удоволствие.



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rosiela - Отделно ще добавя,
25.03.2019 12:57
че майка ми е била невероятна красавица, след която Елисавета Багряна се е обръщала.
Та Багряна не е канена във Военния клуб, но майка ми най- редовно.
Е, Багрянчето е била и доста по- старичка от нея в ония времена. Но нашите я помнят много добре, редовна посетителка в сладкарницата до Руската църква в центъра на столицата. Отдавна я няма, сега е градинка.
цитирай
2. rosiela - Пълна лъжа е и това,
25.03.2019 13:05
че Александър Стамболийски бил ликвидиран , защото казал на цар Борис Трети да си ходи.
Време е Вучков да слиза от екран, да си пише глупостите в къщи, ако има кой да го издава и да го чете, щото аз не съм чула такъв столичанин до момента, а се движа в интелигентни среди, та да не криви историята, щото винаги ще се намерят хора за истината.
цитирай
3. missana - Вучков е червена подлога.
25.03.2019 14:47
При това в най-каракатурен вид. Фердинанд е направил много добрини на България. Най-малката от тях е, че благодарение на неговите усилия да я върне на 3 морета, тя е в днешните скромни граници. Ние не можем да оправим живота в една държава "като една човешка длан", а ламтим за 3 морета. Тогава щеше да си е направо космическа, а не национална катастрофа.

Поздравявам те, че излагаш на показ кирливите ризи на "професора", Роси!
цитирай
4. rosiela - Така е, Младене. Благодаря за коментара.
25.03.2019 20:16
Зная от моя близка, чиито дядо е бил пряк участник в Септемврийското въстание през 1923 година и е оцелял, че българите са били подведени от нечестни водачи, които са ги изоставили скоро след това и са избягали в Сърбия. Много долна постъпка.
Тя е от Северна България, по- голяма от мен, внучка е, но имаме голямо приятелство въпреки променливите събития в историята ни. И ярко отричаме насилието, а сред българите винаги е имало много жестоки хора, но е нямало какво да се промени в онези времена.
цитирай
5. rosiela - Фердинанд е трябвало да преговаря,
25.03.2019 20:20
а не да воюва.
Но е бил тарикат , няма съмнение и не е долюбвал българите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rosiela
Категория: Поезия
Прочетен: 6657277
Постинги: 5063
Коментари: 24007
Гласове: 9805
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930