Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2021 17:13 - ПИСАТЕЛСКИ ВЕСТИ ОТ ТАЙНИЯ ЪГЪЛ - КАК ИДВА НЕВЕРОЯТНАТА ТЪПНЯ АТАНАС КАПРАЛОВ!
Автор: rosiela Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1676 Коментари: 11 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Националният литературен музей има нов директор, автор на поп-фолк хитове, съобщава Дарик нюз. Атанас Капралов е назначен на мястото на досегашния шеф Пламен Крайски. Крайски е отстранен от поста заради това, че си паркира колата в двора на къщата музей „Пейо Яворов“, обясни министърът на културата Боил Банов.

"Предложих на г-н Крайски споразумение, с което да се разделим, което той подписа. Основната причина е, че г-н Крайски доскоро си паркираше личния автомобил в двора, който е част от паметника къща-музей "Пейо Яворов". Аз не желая да работя с хора, които не разбират какво е паметник на културата, не разбират какво е светиня и си паркират личните автомобили за по-удобно на такива места. Това не е моята визия за култура, изкуство и съвременност. И не желая да работя с такива хора. Затова му предложих да се разделим", каза министърът.

В отговор отстраненият Пламен Крайски обясни: "Първо, къщата е частна. Второ, държа си колата там с разрешение на собствениците. Трето, Министерството на културата няма никакво отношение към този имот".

В същото време Националният литературен музей е получил висока годишна оценка. На въпрос има ли разминаване между това и отстраняването от длъжност на досегашния шеф, Банов отговори така: "Няма разминаване. Този човек прави акт, който е недостоен за човек, работещ в сферата на културата, камо ли за директор на музей".

За новия директор министърът на културата заяви: „Аз познавам Наско Капралов като поет и като качествен и сериозен човек. Мисля, че той е с голямо уважение в своята гилдия".

Според дискографията на фолк певицата Емилия текстът на песента й "Хайде на купона 2" е написан от Атанас Капралов.

Капралов коментира, че откакто се помни, се занимава с литература. "Автор съм да дузина книги. Участвам в десетки български и световни антологии, редактор съм на много сериозни четива", каза той. На въпрос дали е писал песни за певицата Емилия, той отговори: "Писал съм песни за "Пирин фолк" и "Тракия фолк". "Но към днешна дата - искам да подчертая, за да няма спекулации, тъй като всяко нещо, което е написано тогава, се записва и невинаги това, което е написано от автора, се изпълнява от изпълнителя, тъй като тази дума не ставала, онова било поправено така, иначе. Много отдавна съм спрял да се занимавам с писане на текстове за песни, защото държа на името си и към днешна дата нямам нито един договор", каза Капралов.  




Гласувай:
4



1. nedovolen - Наско Капралов е няколко класи над ...
08.05.2021 18:24
Наско Капралов е няколко класи над твоята особа. Не се трътка из блога, да каже колко е велик, за него говорят. Не говори за себе си.
:)))
цитирай
2. missana - Когато искат да уволнят някого и да назначат на негово място свой човек,
08.05.2021 18:24
е лесно да се измисли повод, както в случая с паркирането на колата. Интересно е, обаче, този Капралов, къде ще си паркира колата. Него биха го уволнили само ако я паркира в мавзолея на Георги Димитров, но уви, мавзолеят е вече съборен!
цитирай
3. rosiela - Леле, ще те пусна, че умрях от смях. Значи си по- прост и от него.
08.05.2021 18:31
nedovolen написа:
Наско Капралов е няколко класи над твоята особа. Не се трътка из блога, да каже колко е велик, за него говорят. Не говори за себе си.
:)))



А пропо, и аз не знаех колко точно е прост, докато не го чух на запис да говори по Дарик радио за творби на Пенчо Славейков, наричайки го многократно Петко и за Димчо Дебелянов, наричайки го многократно с друго име, а творбите Димчови. Написах му публично във ФБ, че става за смях и той ме блокира. Нямаше как да се отрече от тъпотиите, сам се хвали със записите.
Леле, по- прост човек като Директор на литературен музей не бях виждала. Даже крадлата на много чужди творби Катя Зографова е по- висока топка от него, а що се отнася до мен, аз съм много и над двамата.
Още се смея, просчо.
цитирай
4. rosiela - Младене,ще излезеш прав с този прост връзкар!
08.05.2021 18:32
missana написа:
е лесно да се измисли повод, както в случая с паркирането на колата. Интересно е, обаче, този Капралов, къде ще си паркира колата. Него биха го уволнили само ако я паркира в мавзолея на Георги Димитров, но уви, мавзолеят е вече съборен!

цитирай
5. missana - Роси, не обръщай внимание на мнението на разни анонимници.
08.05.2021 19:36
Продължавай смело да изнасяш безобразията случващи се в тази Странна страна, както би я нарекъл писателят Робърт Хайнлайн.
цитирай
6. rosiela - Младене,
08.05.2021 19:43
понякога елементето много отваря глътка за истини. Ти знаеш, приятелю, че аз нищо не посочвам, което да няма доказателства.
Благодаря ти.
цитирай
7. missana - Ти винаги си служиш с необорими факти, Роси.
08.05.2021 20:29
Никога не си голословна. На комунистическата сган това не й отърва. Те са скачени като свински черва. Дано се случи чудо,за да се отървем веднъж завинаги от комунистите. Тогава България ще възкръсне за нов живот. Червените термити опоскват всичко. Но напоследък са огладнели до смърт и искат на всяка цена да се възкачат пак на трапезата. Дано българският народ им покаже най-сетне червен картон. Те единствено от това разбират!
цитирай
8. rosiela - Младене,
08.05.2021 20:53
имаш право. Точно така е и лъжат като за световно.
цитирай
9. missana - Комунистите не съобразиха простия факт, че отстранявайки ГЕРБ
08.05.2021 21:12
ще отстранят и себе си. Това ще е наказанието им - да слязат от политическата сцена като партия-джудже!
цитирай
10. rosiela - Младене,
09.05.2021 05:56
н ГЕРБ са начетени хора преобладаващо, а простаците искат промяна, ама нямат акъл какво искат. Тошо си отиде, СССР също, какво да се прави, лошо за простака, лошо.
цитирай
11. missana - Точно така е, Роси.
09.05.2021 10:45
Ще пусна една статия в блога по този въпрос.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rosiela
Категория: Поезия
Прочетен: 6573344
Постинги: 5026
Коментари: 23905
Гласове: 9753
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031