Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2022 14:31 - В Китай става нещо. Други новини от РФ, Иран, ЕС, Централна Азия и др.
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1102 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
!!!!!!!!!! В Китай става нещо. Отменени са повече от 6000 вътрешни и международни полети. !!!!!!!!!!!!
 
В Туитър масово има слухове за преврат и за сваляне на Си Дзин Пин.
  Също има слухове, че е всъщност арестуван премиера на Държавния съвет Ли Ке Цян (склонна съм повече да е това, защото Си е подкрепян от НОАК) от армията. В Пекин масово се прехвърлят войски от цялата страна, забелязана е военна колона дълга 80 км.
  Създава се или е създаден вече периметър около Пекин.
  Информационната кампания в западните социални мрежи за ареста на Си Дзин Пин, не получава никакви подтвърждения в официалните СМИ и свидетелства за нарастването на вътрешното и външното политическо напрежение преди важните решения относно състава на ЦК, Политбюрото и неговият основен състав на предстоящия на 16 октомври XX конгрес на Компартията.
  Пускането на тази информация върви по линия на индийски, околоиндийски, тайвански СМИ и китайски политически наблюдатели в Youtube, по-скоро са насочени за дискредитиране на лоялния на Си Дзин Пин командващият Северния боен окръг (Пекин и провинция Ху Бей не влиза в състава на окръга) генерал-полковник Ли Цяо Мин 李桥铭, който трябва да влезе в състава на Централния военен комитет от резултатите на XX Конгрес на Компартията на Китай, известен с изказването си, че "СССР се е разпаднал, защото партията не е имала собствена армия."
  Значителният обем на отменени полети е на летищата на Източната бойна зона (бившият Нанкински военен окръг) - летищата на Нанкин, Шанхай, Сямен (Фуцзян), а също Гуанджоу, основна база за възможно провеждане на тайванската операция. Си Дзин Пин Е ДЕЙСТВАЩВОЕННОСЛУЖЕЩ ОТ НОАК, а това НЕ Е ПРАВИЛО ЗА Държавните секретари на Китай.
  НОАК коронова Си през 2009 година. 3 години преди да получи поста Генерален Секретар на Ком.партията, Си получава длъжността Заместник Председател на Централния Военен Комитет, в действителност Заместник на Върховния Главнокомандващ. И това СЪЩО НЕ Е СТАНДАРТНИЯ път.
  Си започва най-мащабната реформа на армията от десетилетия, променя Военните окръзи на Бойни окръзи, отправя предизвикателство към Сащ, създавайки флот от авионосци, направил е от военните отново особена каста в Китай, която може всичко. Говори ли се за Си, подразбира се - Армията.
  През 2012 г. с политически методи НОАК си връща властта след краха 1989-1993 г. Може ли Армията, която е довела Си на власт, да го отстрани? Още повече с ръцете на генерали, които са смятани за апологети на тайванската операция.
  Армията довежда Си на власт, чиято цел е да направи страната НАИСТИНА НЕЗАВИСИМА, да вземе Тайван и да върне Великия Китай от династия Тан, от Корея и Япония до Виетнам.
  НЕ, АРМИЯТА НЕ МОЖЕ ДА ОТСТРАНИ СИ ДЗИН ПИН, ДОКАТО ТОЙ ВОДИ СТРАНАТА ПО НУЖНИЯ КУРС.

  - Арменски военни са атакували позициите на Азербайджан.

  - Sabreen News: ирански безпилотници успешно са унищожили опорни пунктове на НАТО в района на Одеса.

  - Израелски военни са прехвърлени в Азербайджан по границата с Иран.

  - Германия е отказала да предава на Украйна свои танкове за контранастъпление.

  - В Полша се наблюдава масово прехвърляне на американски войски.

  - Пилотираният кораб "К. Е. Циолковски" с 3 члена на новия екипаж за МКС успешно се е присъединил към модула "Разсъмване" на руската част на станцията. Корабът е доставил на борда на МКС космонавтите Сергей Прокопеев и Дмитрий Петелин, и астронавта от NASA Франциско Рубио.

  - "Тесла" планират да създадат в заводите си хиляди роботи-хуманоиди. Мъск е дал да се разбере, че това става за него приоритет.

  - Китай строи обекти за калибриране на спътници (за производството им) на 19 км югоизточно от космодрума Цзю цюан (провинция Ган су).

- В Иран безредиците продължават. Най-сложно е в Тебриз, някога е бил Южен Азербайджан. Вървят обиски.
  - Унгария ще продължава да издава визи за граждани на РФ, за Шенген и многократни, е казал външният министър на страната Петер Сийярто, докато е бил на Генералната асамблея на ООН.
  - Йенс Столтенберг - страните от Нато трябвало да бъдат готови за тежка зима с инфлация и високи цени на енергията.
  - Ердоган е призовал световните лидери да говорят с ВВП за "да отворят вратите на мира", защото ООн не е успяло да спре войната.
  - Белгия е успяла да си запази правото, на ниво ЕС, да продължи да купува руски елмази.
  - Американски военен кореспондент Патрик Ланкастър е в Херсон и снима как протича референдума там.
  - РФ не признава Северен Кипър, а Турция не признава Крим, но това не пречи на страните да направят авиовръзка през Северен Кипър към Анталия.
  - Главата на Крим, Сергей Аксьонов е заявил, че прокарват закон, с който ще се разреши даването на парцел земя на полуострова на мобилизираните и доброволците, участващи във войната.
  - Премиера на Англия Лиз Тръс, е заявила, че РФ трябва да напусне Украйна и да плати компенсации.
  - Олаф Шолц, канцлера на Германия, публично е осъдил РФ, наричайки кремълските възгледи империалистически, а мобилизацията акт на отчаяние.
  - Макрон е казал, че не може да обясни действията на ВВП.
  - Руските депутати от Думата - председателят на комитета на Думата по охрана на здравето Дмитрий Хубезов, зампредседателят на комитета по отбрана Дмитрий Саблин, зампредседателя на комитета по въпросите на семейството, жените и децата Виталий Милонов и зампредсед. на комитета по икономическа политика Сергей Сокол са поискали да бъдат изпратени на мястото на военните действия. Заявките им ще бъдат разгледани от Мин. на отбраната.
  - Донецка област е 26,5 хиляди кв. км., Луганска област е 26,6 хиляди кв. км., Херсонска област е 28,4 хиляди кв. км. и минус част от Запорожска област, точната площ засега не е ясна, ще отидат към РФ, ако бъде гласувано на референдумите.
  - Германия е обявила, че ще приема руски граждани, които бягат от мобилизация и ще им даде убежище.
  - Белият дом има изявление, че Сащ не участвали във войната в Украйна и правели всичко възвможно тя да не се разраства.
  - Представител на Ердоган - Турция няма да признае референдумите.
  - На 23.09.2022 сутринта, на границата на РФ с Грузия се е увеличил потока коли, чакащи да преминат границата - 1715. По границата с Финландия също са се увеличили леките коли - 989 при Торфяновка и 890 при Бруснична. Това е рекорд за 2022.
  - Властите в Казахстан в края на 09.2022 ще въведат временна забрана за използването на жп инфраструктурата в страната на композиции с празни вагони или наемани полувагони от чужди жп администрации по магистралната мрежа.
  - Тойота затваря завода си в Петербург окончателно. Спира производството си в РФ. Официално заявление е направено.
  - На Манежния площад в Москва е имало на 23.09.2022 митинг в подкрепа на референдумите в ЛДНР, Запорожка и Херсонска области.
  - По данни на The Sun, 10-те освободени от РФ чужди наемници са доставени в Саудитска Арабия с частен самолет и там е бил Роман Абрамович, който се е срещал със наследния принц на СА за преговори, които довеждат до освобождаването им и размяната на пленници.

  - В Гърция има Международен фестивал на Комсомола.

  - Ердоган е поръчал на министрите си да разработят, заедно с представители на РФ, алтернативи на руската платежна система "Мир" - тв канал А Haber.

  - Посолството на Таджикистан в РФ е предупредило гражданите си, които работят на територията на РФ, че ги чака наказателна отговорност, ако вземат участие във военни действия на чужди територии.

  - Захар Прилепин препоръчва да се разреши "откупване от мобилизация" на пацифисти, хора, които не искат да воюват категорично, но и не искат да напускат страната си. Да се измисли форма, в която да помагат, напр. да внасят средства за фронта, или да работят в болници и хуманитарни фондове и др. форми на неучастие в преките военни действия.

  - В изявление на Външното министерство на Китай се казва, че - териториалната цялост на всички страни трябва да бъде неприкосновена; оказахме на Украйна помощ от 35 милиона юана; никой не трябва да въвежда едностранни санкции.

  - Страни, които са повишили лихвите си на 22-23.09.2022
  Сащ +75 базисни пункта
  Южная Африка +75 б.п.
  ОАЕ +75 б/п.
  Саудитска Арабия +75 б.п.
  Гонконг +75 б/п.
  Филиппины +50 б/п
  Индонезия +50 б/п
  Швейцария +75 б.п.
  Норвегия +50 б/п
  Тайван +12,5 бит

  - В Белгия на 23.09.2022 е спрян ядрен реактор, въпреки високите цени на енергията, поради закон за поетапен отказ от ядрена енергия.
  Атомната електростанция Doel3 с мощност 1000 МВт, ежегодно произвежда около 10% от белгийския ток.

  - Хранителната промишленост в Германия преживява най-тежката си криза от Втората Световна война насам, пише вестник Die Welt. Производителите на свежи и замразени продукти са написали открито писмо до правителството, в което предупреждават, че може да бъдат принудени да спрат работа заради високите цени на енергоносителите.

  - В Норвегия вятърните турбини не издържат силните пориви на вятъра и може да се наложи да бъдат спрени, защото се чупят от силния вятър.

  - Ръководствата на полските училища са предупредени, че може да се наложи раздаване на учениците на таблетки калиев йодид.

  - Наследния принц на Сауд. Арабия и ВВП са обсъдили обезпечаването на стабилност на световния нефтен пазар.

  - Bloomberg съобщава, че ЕС тайна отменя забраната за въглища и дървесина от РФ.

  - По границата на РФ с Казахстан също има големи задръствания.

  - Ердоган ще отиде на посещение в РФ.

  - Пушилин, на ДНР е съобщил, че ВСУ готвят голямо настъпление.

  - В Иран в 100 града има протести заради загиналото момиче Амини в полицията, която е била арестувана заради неправилно поставен хиджаб, вече 6-ти ден по ред. Раиси иска разследване. На места няма интернет.

  - Армения и Азербайджан отново се обвиняват взаимно за нарушаване на примирието и стрелба на границите.

  - Бивш министър на правосъдието в Китай, е с издадена смъртна присъда заради подкуп.

  - Армения е повишила износа си на минерална вода за РФ.

  - Върховният съд на Китай е разрешил робот да издава присъди.

  - Тайланд премахва всякакви изисквания за зелени сертификати и тестуване за влизащите в страната, от 1.10.2022.

  - В Казахстан е имало 20-то заседание на генералните прокурори на ШОС.

  - Цените на дървата в Германия са скочили с 86%.

  - В Кизгизия има недостиг на работници в шевната промишленост.

  - В Челябинск е открита паралелка само за деца с диабет.
 
Превод: Делфин-Хадзапи



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3811379
Постинги: 2352
Коментари: 744
Гласове: 1919
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия