Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2023 13:19 - Кремъл ще загуби войната след като Украйна нанесе удари по „Лубянка“, сградата на ФСБ и по Останкинската кула
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1473 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Русия е единствена в световната история, в която властта в държавата принадлежи на монарх, на диктатор, на политическа партия, а на държавна структура като институция  
image Юрий Фелштински: Путин не е пенсиониран, не е напускал КГБ-ФСБ, зачислен е в тайната ОДР  

На Русия – тоест на ФСБ – е нужно ВСИЧКО, нужна й е цяла Европа

Кремъл ще загуби войната след като Украйна нанесе удари по „Лубянка“, сградата на ФСБ и по Останкинската кула, от която против Украйна денонощно се води пропагандна война, казва известният историк и анализатор

Интервю на Павел Стачник, Dziennik Polski

- В книгата си "От Дзержински до Путин" Вие пишете, че Путин не е напуснал ФСБ, за да стане обикновен политик, а е бил „командирован“ на тези длъжности от ФСБ.

- Още по времето на Юри Андропов, дългогодишният председател на съветското КГБ, беше създадена структура наречена „офицери от действащия резерв“ (ОДР). Там са зачислявани всички офицери служили някога в КГБ. Офицерите от КГБ не се пенсионираха и не напускаха службата. Те биваха зачислявани в ОДР. Това беше тайна структура. Разгласяването на имената на офицерите от действащия резерв в СССР се приравняваше към разгласяване на държавна тайна.
Даже сега ние знаем много малко за тази структура, макар че след падането на съветската власт през 1991 година в архивите на КГБ на балтийските страни бяха намерени отделни документи, доказващи съществуването и.
Количествено, ние говорим за десетки хиляди офицери от КГБ. Аналогична структура беше създадена по линия на ГРУ на Министерството на отбраната на Русия.
Путин не е изключение.
Отначало по линия на ОДР Путин беше прикрепен към Собчак (Анатолий Собчак – кмет на Санкт Петербург, за когото Владимир Путин работи – бел. ред.), след това по линия на ОДР е преведен в Москва и после пак по линия на ОДР стана министър-председател.
Спомняте ли си неговото изказване пред актива на ФСБ в Деня на чекиста, 20 декември 1999 година: 
"Група служители на ФСБ, командирована от вас на работа под прикритие в правителството изпълни първия етап на задачата си“.
10 дни по-късно той стана изпълняващ длъжността президент на Русия, след оставката на Борис Елцин на 31 декември 1999 година и накрая – президент на Русия.

- Как се справи като президент, според Вас? И правилно ли изпълняваше като президент поставените от ФСБ задачи Путин?

- Путин се справи много добре като президент поставен на поста от ФСБ. И абсолютно правилно изпълняваше всички поставени от ФСБ задачи. 
Той незабавно върна на Руската федерация стария съветски химн, започна да издига на висши държавни и политически длъжности офицери от държавна сигурност, той унищожи горната камара на руския парламент, създаде „вертикалата на властта“ и начело на тази вертикала постави хора от силовите структури. 
Към 2021 година властта в Русия беше изцяло завладяна от ФСБ. За пръв път в световната история властта в държавата принадлежи не на монарх, не на диктатор, не на политическа партия, а на държавна структура като институция.

- Още в книгата си „Третата световна война? Битката за Украйна“, излязла през 2015 година, Вие пишете, че нахлуването на Русия в Украйна е неизбежно? Защо и е Украйна на Русия?

- На Русия не и е нужна Украйна, включително и Донбас, включително и Крим. На Русия не и нужна Абхазия. На Русия не и е нужна Южна Осетия. На Русия не и е нужно Приднестровието. И на Русия не е нужна Беларус.
Всичко това е нужно на руската държавна сигурност.
През 2000 година те завзеха властта в Русия и започнаха да реализират програма за завладяването на света, формулирана още през 1917 година. Тогава това се наричаше „теория за световната революция“. 
През 2008 година Русия (ФСБ) завзе Абхазия и Южна Осетия. 
В Приднестровието Русия влезе още преди това. 
През 2014 година Русия завзе Крим и започна завоюването на Донбас. През 
2021 година Русия окупира Беларус – много тихо и незабелязано, чрез съглашение с диктатора Лукашенко. Никой дори не забеляза тази окупация. А без това не би била възможна войната против Украйна, защото към Киев може да се настъпи само от територията на Беларус – от Русия до Киев не може да се стигне.
Така че на Русия не и е нужна Украйна, 
На Русия – тоест на ФСБ – е нужно ВСИЧКО. 
И това е главният проблем, с който се сблъсква Европа. 
На Русия и е нужна ЦЯЛА Европа. След това сигурно би последвал „сериозен разговор“ със САЩ, защото Аляска също някога е принадлежала на Руската империя.
Помните ли какво беше казал Хитлер преди нападението на Полша: „Не става дума за Данциг (Гданск). Ето, за Путин пък «не става дума за Украйна».

- Вие казвате, че руско-украинският конфликт ще бъде първата фаза на Третата световна война. Защо мислите така?

- Защото Третата световна война вече започна.
Тя започна на 24 февруари 2022 година. Ние правим всичко възможно, за да убедим сами себе си, че това е „само“ руско-украинска война. Но това не е така.
В тази война вече са въвлечени Беларус, Русия, Украйна, НАТО като структура, помагаща на Украйна да отрази руската агресия.
И Путин не случайно твърди, че Русия не воюва с Украйна, а с НАТО. Това действително е така. Просто засега НАТО воюва с Русия на територията на Украйна, опирайки се на силите на украинската армия.
Колко ще продължи това състояние никой не знае. 
Украйна не може вечно да води „отбранителна война“, когато Русия губи жива сила, а Украйна и жива сила, и гражданско население, и своята страна, разрушавана от въздуха.
Войната се води вече почти цяла година и Украйна побеждава на бойното поле. Но доколкото тази война е отбранителна и Украйна по настояване на своите западни съюзници няма право да нанася удари по територията на противника – Русия и Беларус – тя е поставена в положение, в което не може да спечели тази война.
Украйна ще победи – и войната ще свърши – след като Западът промени своето отношение към тази война и престане да гледа на нея като на „отбранителна“, а започне да я разглежда като „настъпателна“ и съответно започне да доставя на Украйна настъпателни видове оръжия.
Русия ще загуби след като Украйна нанесе удари по „Лубянка“, сградата на ФСБ и по Останкинската кула, от която против Украйна денонощно се води пропагандна война.

- Отчитайки пораженията на руската армия в Украйна, може ли изобщо Путин да мисли за нападение на Запад (към Полша и Прибалтика-бел. ред)?

- Да, разбира се. Той само за това мисли. Човешките жертви изобщо не вълнуват Путин. Русия винаги във война е губила повече хора, отколкото всички останали участници. И колкото повече жертви дава Русия във войната, толкова по-величествено става нейното участие и, евентуално, победа.
Твърденията на съветските историци, че Съветският съюз е с най-голям принос в победата на съюзниците над нацистка Германия се основана на това, че СССР губи във Втората световна война най-много хора.
Така че, колкото повече хора губи Путин във войната в Украйна, толкова по-значителни стават и войната, и бъдещото и отразяване от историците. 
Мобилизационният ресурс на Русия е 2 милиона. А до момента Путин е загубил 100 хиляди. 
Така че от гледна точка на Путин, нито на украинците, нито на НАТО ще им стигнат патроните да изпозастрелят всички. 
При това Русия има ядрено оръжие и, както твърдят руските пропагандисти, страна, която има ядрено оръжие е невъзможно да бъде победена, защото Русия може да използва ядреното си оръжие.
Така че Путин смята, че неговата победа в битката с Украйна и Европа е само въпрос на време.

- Ще се промени ли ситуацията, ако бъде отстранен Путин? Ще продължи ли и неговият приемник войната на всяка цена?

- Има два сценария. Първият – отстраняването на Путин като резултат от поражението във войната и капитулацията на Русия. Вторият – отстраняването на Путин или оттеглянето на Путин от политическата арена в хода на войната. 
Според мен, би било наивно и лекомислено да се надяваме, че Путин ще бъде сменен от човек, готов да спре войната в Украйна. 

Мисля, че са много по-големи шансовете Путин да бъде сменен от човек, който смята, че Путин недостатъчно активно или неправилно води войната срещу Украйна. 
Така че оттеглянето на Путин няма да промени или да подобри ситуацията. За нас е важно и необходимо новото правителство на Русия да спре войната в Украйна, да изтегли от Украйна остатъците от руските войски, да признае границите от 2013 година, да се съгласи да плати компенсации за нанесените щети и да предаде военнопрестъпниците на международния трибунал.
Аз не мисля, че в съвременна Русия има такива хора и такива сили, или поне, ние не чуваме за тях и не ги виждаме.

- Какво трябва да се случи, за да престане руското общество да подкрепя Путин и неговата „специална операция“?

- Всъщност ние не знаем дали руското общество подкрепя Путин. 
След 2000 година, когато ФСБ завзе властта, от Русия емигрираха стотици хиляди, може би дори милион: най-богатите, най-успешните, най-решителните, най-предприемчивите, най-активните. И тези, които ненавиждаха този режим и се чувстваха некомфортно в Русия.
След 24 февруари замина нова вълна: тези, които разбираха, че войната ще доведе до затваряне на границите и до мобилизация. 
След 22 септември, когато Путин обяви мобилизацията си тръгнаха още 300-400 хиляди.
В Русия останаха тези, които или от глупост подкрепят Путин или са безразлични към това, което се случва.
Аз не мисля, че в Русия са останали хора и сили, които са в състояние да свалят сегашното правителство, по-точно не правителството  (такова не съществува в пълния смисъл), а путинския режим. Аз не виждам такива хора. Няколкото смелчаци са в затвора. Но стоящото зад тях опозиционно движение не може да набере критична маса.

- Ще стане ли някога Русия нормална страна? Нормално, тоест, демократична, с честни избори, със спецслужби, които не се занимават с политика, без имперски амбиции?

- "Някога" е много безопасно времево определение. „Някога“, разбира се, ще стане. Въпросът е кога именно. 
Русия ще стане нормална страна след като понесе поражение, сравнимо с поражението на Германия през 1945 година и се освободи от своя имперски комплекс. 
Русия е длъжна да усвои урока, че руският народ не е велик, а най-обикновен народ. А Русия не е велика държава, а най-обикновена, просто е голяма.
Тогава всичко ще си дойде на мястото и на Русия няма да и се налага постоянно „да се изправя от колене“, за да стане велика държава. 
И ще изчезне легендата за тома, че всички нещастия на руския народ са резултат от това, че Европа и целият останал свят не искат да признаят на Русия правото да бъде велика държава, която да подчинява разни „второстепенни народи“ – украинци, белоруси, прибалти, молдовани, татари и така нататък, и така нататък. 
Русия ще стане свободна страна след като нейното население разбере, че главният му враг е ФСБ – най-старата институция, създадена през декември 1917 година, и единствената, преживяла разпада на СССР. 
Готов съм да твърдя, че ФСБ е единственият проблем на Русия и разпускането на тази институция е единственото, което стои на пътя на връщането на Русия в семейството на демократичните народи. 
И когато президентът на Франция Макрон поставя въпроса за гаранциите за безопасност за Русия, той е длъжен да разбира, че най-важната и основна гаранция за сигурността на Русия  е гаранцията за безопасност от ФСБ, доколкото Русия няма други врагове.
Превод: Faktor.bg




Гласувай:
2



1. dobrodan - Съвсем вярно,
06.02.2023 15:39
много правилно и абсолютно точно!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1060891
Постинги: 785
Коментари: 1356
Гласове: 1757
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031