Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2021 12:31 - Докато Бил и Мелинда Гейтс се разделят, време е да се разведем с милиардера от Microsoft, за да ни извикат снимки на Covid
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 451 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.05.2021 12:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Докато Бил и Мелинда Гейтс се разделят, време е да се разведем с милиардера от Microsoft, за да ни извикат снимки на Covid

4 май, 2021 00:28 / Обновено преди 7 часа

 image

СНИМКА НА ФАЙЛА: Бил Гейтс присъства на пресконференция в Токио, Япония, 9 ноември 2018 г. ©  Reuters / Toru Hanai


От  Тони Кокс , американски журналист, който е писал или редактирал за Bloomberg и няколко големи ежедневника.

Бил Гейтс не е лекар, не е избран за нищо и сега знаем, че и той не може да поддържа собствената си къща в ред. Така че можем ли да се откажем да се преструваме, че той е оракулът на ваксините Covid-19 или как да управляваме света?

Гейтс и съпругата му на 27 години Мелинда обявиха в понеделник, че се развеждат. Те ще продължат да управляват фондацията, която носи и двете и

image

СНИМКА НА ФАЙЛА: Бил Гейтс и съпругата му Мелинда ©  AFP / Скот Олсън СЪЩО И НА RT.COM

Бил Гейтс и съпругата му Мелинда ще се разведат след 27 години заедно и изграждане на състояние от 127 милиарда долараСлучва се. През 2019 г. в Америка имаше нещо като 750 000 развода в Америка - според най-новите федерални статистически данни - и някои от тях включваха могъщи хора. Основателят на Amazon Джеф Безос, най-богатият човек в света, се раздели със съпругата си през 2019 г. и раздели състояние на стойност около 150 милиарда долара по това време.

Гейтс все още е богат софтуерен магнат, който е изградил състояние, до голяма степен като използва монополен лост, за да блокира конкуренцията, и заслужава каквото и уважение да постигне това постижение. Но той не е Бог. Тъй като предстоящият му развод трябва да напомня на всички, той няма всички отговори. 

Това е особено вярно, що се отнася до политиката на общественото здраве и медицината. Гейтс, син на директор на Планирано родителство, не е експерт по ваксини. Той отпадна от Харвард, за да стартира Microsoft. Той е филантроп в здравеопазването с определена гледна точка.

image

ФАЙЛ СНИМКА. ©  Reuters / Red Bull Content Pool / Кийт Ладзински СЪЩО И НА RT.COM

Швеция осира финансирания от Бил Гейтс експеримент в Харвард, целящ DIM THE SUN за борба с изменението на климата на фона на протестите на активиститеИ все пак основните медии се отнасят към Гейтс не само сякаш е всезнаещ - по въпроси, вариращи от изменението на климата до биотероризма - но и като решаващ. В интервю след интервю, популационният контрол застъпва опините за разпространението на ваксини и други стратегии за обществено здраве, за да се справи с пандемията Covid-19. Почти сякаш му е дадена властта да решава кой да живее и кой да умира.

Само че може би не е почти. Тъй като смъртните случаи на Covid-19 се разрастваха в Индия и нарастващият натиск за отмяна на патентни ограничения, което ще позволи на бедните страни да произвеждат отчаяно необходими ваксини за себе си, Гейтс каза по същество "трудно".

"Това, което задържа нещата в този случай, не е интелектуална собственост", каза Гейтс пред Sky News. "Не е като да има някаква бездействаща фабрика за ваксини, с одобрение от регулаторите, която прави магически безопасни ваксини. Знаете ли, трябва да направите пробата за тези неща. Всеки производствен процес трябва да се разглежда по много внимателен начин."

image

© YouTube / GatesFoundation СЪЩО И НА RT.COMБил Гейтс казва „НЕ“ на отварянето на патенти за ваксини - добавя, че вероятно няма да е необходимо ДЕСЯТЛЕТИЕ на бедните нации, за да получат удар
 

Избраните лидери на Индия и Южна Африка, наред с други страни, биха искали да се разминават. Засега те ще продължават да молят за ваксини и лицензионни разрешения. Но без да се притеснявате: Гейтс каза, че този път вероятно ще отнеме по-малко от десетилетие, докато бедните нации получат решетките, и е дал разрешение на американците да се надяват животът им да се върне към нещо, наподобяващо "нормално" до края на 2022 година.

Уважението към Гейтс по теми като вируса или изменението на климата е още по-силно, когато се противопостави на лечението на други знаменитости - като водещия на подкаст Джо Роган. За това, че се осмели да каже, че здравите млади хора не се нуждаят от ваксини Covid-19, той беше удрян от корпоративните медии, известни личности - дори големият медиен любимец на пандемията, д-р Антъни Фоуци и Белия дом.

Един конкретен туит, разкриващ лицемерието, показа статия на NBC със заглавие „Джо Роган, който не е лекар, дава ужасни съвети за ваксини“ до статия на Yahoo Finance, озаглавена „Пет неща, които Бил Гейтс иска да знаете за вариантите на Covid-19 . " 

"Това, че си милиардер, не те прави лекар", както отбеляза консервативният коментатор Кендес Оуенс. Нито те прави обективна или доверена от обществеността да вземаш политически решения от тяхно име. За разлика от избраните длъжностни лица, Гейтс няма нулева отчетност пред хора, на които неговите маневри и изказвания засягат.

Всичко беше достатъчно ясно преди днешните новини за развода, но понякога е добре светът да получи напомняне, че хората с недостатъци, които се предполагат, че са отговорни, наистина играят само игра на доверие. Извинявайте пропагандисти. Дори за Гейтс трябва да се прилагат границите на длъжност и опит.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39741103
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031