Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2021 06:48 - Благословение над чина"Мелхиседек" и над петте разумни сетива. Вайт
Автор: elizabethborislavova Категория: Поезия   
Прочетен: 1462 Коментари: 6 Гласове:
4

Последна промяна: 06.05.2021 23:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Благословение над свещенодееца в служение на чина „Мелхиседек“ и над петте разумни сетива. За Е.Г.Вайт

 

Псалом 110:4 Господ се закле, (и не ще се разкае), като каза: Ти си свещеник до века според чина Мелхиседеков.
5 Господ, стоящ отдясно ти, Ще порази царя в деня на гнева си.

“О, пей, Небе, Земя. Ден на милост голяма е сред народа Божий на Земя и сам Всемогъщият Бог зове свещеническия сан да го удостои с чина първосвещен на Мелхиседек.

Пей, небесний шир. Зефире, ефирно повей над земната шир. Мир. Мир. Мир. Пей, изкупена съдба. О, път сторете на милост и се пок­лонете пред Небеса. Днес Аз, Всемогъщ Вседържител на всемирни съдби, в миг върховен, над Земя, чрез Съд велик в Небе, изливам тук озарение, чрез живата сила Моя в благословение и озарявам пътя към небесното селение (Захария 4).

Днес сам Аз, Всемогъщ Вседържител, Законодател и Съдия, чрез Глас от Престола на Правда поставям чрез знамение свещеника в чин “Мелхиседек”, в изпълнение на Мелхиседекови съдби. И в този миг Аз, Всемогъщ Законодател и Съдия, единен със Съда под заповед благо­волявам да поставя, благословя и употребя. О, свещениче на свещенодейно служение, в тоз миг те зова и те поставям в чина на Мелхиседек. Благословен седем пъти по седем бъди и отсега навлез в чина си на Мелхиседек със сила небесна на осветление. Амин. Седем пъти по седем хиляди бъди благословен, свещениче ти, сред Земята. Днес сам Аз, Всемогъщ Всемирен Вседържител, Законодател и Съдия, те зова.

О, Мелхиседек, днес Аз те зова да поставиш олтара на осветле­ние в употребление. И всичката съч (сухи клони) сложи в огъня да изгорят. Амин. От днес отворени са дверите небесни и в чин “Мелхиседек” ти навлизаш в служение. И в този миг чрез пещта, “олтара” унищожи онова, над което отдавна е минало осъждение. Изгори го в пламъците на Светлината. И запомнете: Не чрез сила, ни чрез крепост, но чрез Духа Ми (Зах.4). “Амин, алилуя” кажи, дяконство Мое и от днес навлизай в благословение, свято служение и заплатата ти е на Небе, не я дири на Земя. Благословен бъди седем пъти по се­дем ти, чине “Дякон” и от днес навлезни в служение. Амин! Днес Аз, Всемогъщ, Всемирен Законодател и Съдия, те благослових. Амин. И повишавам Глас към петорния браслет.

О, вий, Пет разумни сетива, с олтар на освещение в гърда, бла­гословени седем пъти по седем бъдете от Мен, Всесилния Вседържител на всемирни съдби, Законодател и Съдия. Вий сте с разгледани дела и оправдани чрез Съда велик. Днес приемете благословение и навлезте в служение. А сега, както пламва силата на осветление чрез Мелхиседеково служение, пламни, олтаре на петорно служение! Амин. Благословен седем пъти по седем бъди.

Днес Аз, Всемогъщ всемирен Вседържител на всемирни съдби, Законодател и Съдия, повишавам Глае в единство на заповед: От днес пламни, Дух Святи в осветление на озарение и събери всичкото стежание в осветление, водещо в спасение, и изгори всичкото осъждение. ‘Амин” седем пъти по седем. И от днес навлез в чина си “Мелхиседек” на служение чрез олтара на петорния браслет, навлез в озарение чрез осветление и събери стежанието Ми на Земя. А ти сега, що живот има в твоята снага – в твоите клони борът вирей, живот и благословение приеми да се явиш в Нова Земя под Ново Небе. И в тоз миг чрез све­щеника в чина “Мелхиседек” навлезни, чрез свидетелство в Новата Земя и да се явиш в оправдание пред Бога си благ. “Амин! Амин! Алилуя” кажи. И от днес, свещениче, помни да се не намериш в пожелание – грях, защото чрез душите Аз, Всемогъщ, те чакам. И в този миг извеждам людете Си от Вавилон.”

“О, милост Моя приеми, свише благословена седем пъти по седем хиляди, Сило Моя, Сило Моя в Светлина и застани в чина си “Мелхиседек”, и чрез причастието води във велика милост на петорно осветление. Благословен бъди седем пъти по седем хиляди и приклю­чи земните съдби на човек, флора и фауна. Амин!

(А горко вам, що чуха ви уши, а не разумяха дълбини какво искаше от вас Христа.)

Алилуя. А ти, свещениче на Правда, не вдигай чук да удряш нейната гърда, Бог силни изяви. Убой се. Обуй се в нови ботуши и влез­ни във Владайската вода в служение заветно ти. Амин! Днес е велико изпълнение. Ангели и херувими ще ви понесат на криле и във Владайската река ви потопят. Но помнете Словото Мое: Не чрез сила, ни чрез крепост, но чрез Духа Ми – казва Господ (Захария 4).

Вайт много се простря, сто години вървя, но не доведе народа Ми до разрешение на съдбите чрез единство на вяра в кръвта на Христа, чрез Духа Света. Ни доведе до изпълнение Спасителния план чрез Вестта – Светлината, затова ти си оставаш под милостта Моя, не като Светлина (към Вайт е Словото), а като свидетелство за идещата Светлина.

Като Светлина, водеща в озарение, ти (Вайт) си отхвърлена от служение.”

Молитва на стража Господен:

“О, Всемогъщи Боже, Силний в сила, Вседържителю, поклон пред Тебе, Троице свята, поклон и хвала! Недостойна съм да чуя Глас свише от Небеса. Но като Твой слуга, о, свивам се като червей пред нозе­те Твои и Ти благодаря, благодаря. Всемогъщи Творче, благодаря за милостта Твоя над людете Твои. Поклон и хвала. Амин!”

Молитва на църквата чрез стража Божий:

“Поклон и хвала! Поклон и хвала. Моля, Всемогъщий, дай ми сила Мощ чрез Духа Си Святи да устоя и видя Сина Твой, о, Боже, Вседържителю любими мой, да ме води в Мощ. Покланям Ти се три пъ­ти по седем и малко е ощ, седем пъти по седем. Църквата Твоя Ти се покланя в благодарствена хвала и Ти благодаря чрез съсъда на милостта, че ни потопи във вира на Йорданската вода (река). И днес далеч е Йордан, но ти капка преля във Владайската река. И от днес като малко окъпано дете Ти се оставям в ръце, да ме водиш само Ти. О, са­мо Ти. Поклон и хвала. Благодаря Ти, благодаря аз, църквата Твоя. О, благодаря Ти аз, немощен Твой съсъд, че чрез елея Ти бях цева на благословение и чух Словото Ти на обещание. Амин!”

Изявление на Дух Святи:

“Имай свобода и започвай действие. От днес приех поста ти и на­ново те въвеждам – чай с мед и дюли е служение занапред. Приеми осветление. “Амин” кажи и в пътя Ми върви. От днес, сряда, ден на изцеление, ден за воден завет на служение. И цялата църква ще направите обещание заветно. Днес сте двама (Петър), канаро Моя, в търпение чакайте Небе да ви води.

А ти, рабиньо Моя, в пост продължи. Утре рано безквасна питка омеси, яж и на всички чада поднеси. Свещениче, дойди и дяла си вземи, Петорко, дойди и дяла си вземи. Амин!”

31.10.1957 г.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dobrodan - :):):):):):):):):):):):):),
05.05.2021 10:55
:):):):):):):):)!!!
Я го напиши пак, ама без да преписваш?
С ботушите в реката ли беше :):):)?
Тоя "чин Мелхиседек" нещо като олъ ибрикчи ли е?
Заплата на небето, а?
:):):):):), пиле рунтаво, няма небе, лъжат те.
Още някой ден и ще четеш :).
цитирай
2. elizabethborislavova - Защо мислиш, че няма небе?
05.05.2021 12:53
А относно Мелхиседек и чина: Битие 14:18 Така и Салимският цар Мелхиседек, който беше свещеник на Всевишния Бог, изнесе хляб и вино
19 та го благослови, казвайки: Благословен да бъде Аврам от Всевишния Бог, Създател на небето и на земята;
20 благословен и Всевишният Бог, който предаде неприятелите ти в твоята ръка. И Аврам му даде десетък от всичко.
Това е чинът Царско свещенство.
цитирай
3. dobrodan - Няма, съкровище, няма.
05.05.2021 13:09
Има прераждане на негово място ;).
И ад няма, дишай смело.
цитирай
4. krumbelosvet - Огладняло кучето и помолило Бога за кокал.
05.05.2021 15:31
Но не получило готов кокал, щото Бог знаел, че си има всичко необходимо да си го достави. Но кучето глупаво и мързеливо решило, че няма Бог.
цитирай
5. blagovesteliseev - Няма прераждане
05.05.2021 21:55
Ад наистина няма в момента. Ще има след първото възкресение на праведните. Във вселената адът е нашата планета. Само тук има смърт. И едно място, което Бог нарича райска градина - нашата родина.
цитирай
6. elizabethborislavova - Тук обаче темата е за Мелхиседек
25.06.2021 15:17
Мелхиседек, на когото Авраам даде десятък е символ на Исус Христос днес в службата си на царски свещеник. Защо според теб едва днес е в тази служба?
blagovesteliseev написа:
Ад наистина няма в момента. Ще има след първото възкресение на праведните. Във вселената адът е нашата планета. Само тук има смърт. И едно място, което Бог нарича райска градина - нашата родина.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elizabethborislavova
Категория: Поезия
Прочетен: 644746
Постинги: 912
Коментари: 1022
Гласове: 2559
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031