Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2020 10:04 - ЛИПСАТА НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ И САМОКРИТИЧНОСТ Е ФАТАЛНА ЗА ВЛАСТТА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2727 Коментари: 5 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 МВР Е СЕЛЕКЦИОНИРАНА ДА РАДИКАЛИЗИРА ПРОТЕСТИТЕ, НО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДОСЕТИ ЗА ТОВА

Вчера късно вечерта се стигна до щурмуване на НС-2, бившия Партиен дом на БКП.
Как се стигна дотам?
Известно е, че тълпата лесно се радикализира. За това е необходимо да се случи нещо, което е неочаквано или провокирано от някого. Това го знаят и политиците и полицията. 
Но те не са в състояние да си представят всички посоки, в които могат да тръгнат нещата. Затова много често се случва точно това, за което не са мислили. Техните съветници са твърде ограничени и бюрократични.
Задължително трябва да се спомене, че провокациите ги правят именно политиците и техните слуги-МВР. Провокаторите са техни и са инструктирани да извършат определени действия, за да дадат основание за груба употреба на сила.
Да, силата в момента е тяхна, но тя може да бъде победена от качествената мисъл под формата на контрапровокация. Тогава силата на силоваците ще се върне като удар срещу тях самите. Това са интелигентните динени кори, върху които стъпва властта, вследствие на което главата и издрънчава на паважа или мозайката в правителствените институци, чува се кух звук и властта се хваща за пукнатата си глава.
Така стана и вчера.
След като провокаторите на МВР радикализираха ситуацията и тя излезе извън контрол, се употреби отново сила. Но  това, което каза зам. гл. секретар на МВР е толкова малоумно, че ще изиграе ролята на динена кора. Той каза, че били "...избухнали две бомби! Не бомбички или пиратки, а две бомби!" Всички нормални български граждани, които видяха кадрите по телевизията, че това не са "бомби", а две експлозии от ниска степен на обасност, но тя никога няма да хване извършителите, защото това са нейните внедрени провокатори. Цялата тази предварително подготвена читалищна сценка има за цел да демотивира тези, които биха се включиле в протеста, така и да мотивира тези, които вярват на тези медии, които работят за властта.
Елементарно, но понякога известно време се приема от хора с ниска интелигентност или подчинени на страха и силата. 
Както полицията никога няма да залови провокаторите си, внедрени  в агитките на футболните отбори-така няма да залови и тези, които в първия ден на протестите, нито да разкрие полицаите, които пребиха младежите и момичето тогава. И няма да го направи, защото не е убедена, че тези полицаи са били инструктирани и задължени да направят това.
Властта у нас от векове/с много редки изключения/ се характеризира със силово мислене и пълна липса на самокритичност. Като се започне от избиването и прогонването на богомилите, досега повтаря една и съща грешка. Най-напред действа, а след това мисли.
Затова ще и припомня една мисъл на Конфуций:
"Не е глупак, който се спъва на равно мястоV Глупак е онзи, който се спъва два пъти на едно и също място!"
Позволявам на БашиБозука и ГеЙшев да я цитират.
Така ще проявят самокритичност!     
   
     



Гласувай:
6



1. morskipesni - 200 години след Европа
15.07.2020 10:21
Това е ПРИМИТИВНА, РАЗСИПАНА, ОСКОТЯЛА, ОБЕЗУМЯЛА, БЕЗПРАВНА, ПРОДАДЕНА, МАФИОТИЗИРАНА България. Колкото по-зле става- толкова по добре. Духът се ражда в борбата, там укрепва, пак там се образова- надгражда времето (си)и света !
цитирай
2. apostapostoloff - Не бойте се, деца!
15.07.2020 10:25
Мустафата се е свързала с Държавния департаментна САЩ и е помолила за военна помощ. От отлично информиран източник, пожелал анонимност, узнах, че Пентагонът изпраща 300 000 морски пехотинци, които ще помогнат на нашите революционери да вземат властта.

Историята, пише Хегел, винаги се повтаря. През 1944 довтаса трети украински фронт на маршал Толбухин, а сега идва морската пехота на САЩ!

Хип, хип ура!
цитирай
3. bosia - постолчо, постолчо
15.07.2020 12:02
Иди да си изпереш гащите, че пак се размириса!
цитирай
4. kossef - Ето така...
15.07.2020 12:18
приветствам те, Босия, и с радост, заради поетата хубава посока от младите софиянци. Най-после! Най-после те, напук на мекеретата, ще се окаже, че ще оглавят вече истински стремежа на нацията ни за честност, нравственост, човечност във всички сфери от бита на народа... Ако все пак си във възможност за лично присъствие сред тях, убеден съм, че повечето от тях искрено ще те приветстват и не малко ще понечат да ти целунат ръка... Призови и приятелите си и им "помогнете". Да не изкривят вече правилно поетата посока... А на Лявата Гайка аПостолчо... Да му простим заблудите, добър човечец, ама нещастен...
цитирай
5. apostapostoloff - Фантастично! Феноменално! Уникално! Гениално!
15.07.2020 14:54
Те направо си си еб@л майката, копеле!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735890
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031