Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2020 08:47 - Германците се завръщат!
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1007 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 27.11.2020 08:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Германците се завръщат!

Разбийте Вагнер, хора ... германците се върнаха! Не, не топлите, размити, пушисти, миролюбиви, следвоенни германци ... германците ! Знаете тези, които имам предвид. Германците „Не знаех къде отиват влаковете“. Германците „просто изпълнявах заповедите“. На други германците.

image
 

Да ... онези германци.

В случай, че сте го пропуснали, на 18 ноември германският парламент прие закон, т. Нар. „Закон за защита срещу инфекции“ („Das Infektionsschutzgesetz“ на немски), официално предоставящ на правителството правомощието да издава каквито и да е постановления под прикритието на защита на общественото здраве . Правителството прави това така или иначе - нарежда заключвания, комендантски часове, забрани за пътуване, забранява демонстрации, нахлува в домове и фирми, нарежда на всички да носят медицински маски, тормози и арестува дисиденти и т.н. - но сега е „легитимирано“ от Бундестага , залегнали в закон и вероятно подпечатани с един от онези сложни официални печати, с които германските бюрократи обичат да подпечатват нещата.

image

Сега този „Закон за защита от инфекции“, който беше прокаран през парламента, по никакъв начин не е съпоставим с „ Закона за активиране от 1933 г.“, който официално дава на правителството правомощието да издава каквито иска укази под прикритието за отстраняване на бедствие на хората . Да, осъзнавам, че това звучи доста подобно, но според правителството и германските медии няма абсолютно никаква еквивалентност и всеки, който предполага, че има, е „крайнодесен екстремист от AfD“, „теологичен конспиративен неонацист , “Или„ анти-вакс езотерик “или каквото и да било.

Докато Законът за защита беше легитимиран (т.е. настоящият, а не този от 1933 г.), десетки хиляди антитоталитарни протестиращи се събраха по улиците, много от тях носещи копия на Grundgesetz (т.е. конституцията на Федералния Република Германия), която парламентът току-що беше отменил. Те бяха посрещнати от хиляди спецполицаи, които обявиха демонстрацията за „незаконна“ (тъй като много от протестиращите не бяха с маски), избиха и арестуваха стотици от тях , а след това прекараха останалите с водни оръдия .

Германските медии - които са напълно обективни и изобщо не са като министерството на пропагандата на Гьобелс през нацистката епоха - послушно напомниха на германската общественост, че всички тези протестиращи са „Корона дениери“, „крайнодесни екстремисти“, „теоретици на конспирацията, “„ Анти-вакссери “,„ неонацисти “и т.н., така че вероятно са получили заслуженото. Също така говорител на берлинската полиция (който няма абсолютно никаква прилика с Гестапо, ЩАЗИ или други известни официално-идеологически налагащи маниаци) посочи, че техните водни оръдия се използват само за „напояване“ на протестиращите ( т.е. да не са насочени директно към тях), защото в техните редици имаше толкова много деца „Corona Denier“.

Според правителството, германските медии, интелигенцията и по същество всеки в обществения живот, който иска да остане там, тези „Корона дениери“ се превръщат в проблем. Те разпространяват неоснователни „теории на конспирацията“, които застрашават общественото здраве и причиняват стрес на германския народ (например, че по-голямата част от заразените страдат само от леки до умерени грипни симптоми или, по-често изобщо, без симптоми, и че над 99,7% оцеляват ). Те се разхождат без медицински маски, което прави подигравка с усилията на правителството и медиите да убедят обществеността, че са нападнати от апокалиптична чума. Те публикуват научни фактив интернет. Те организират тези протести и по друг начин оспорват правото на правителството да обяви „извънредна ситуация за здравето“, временно прекратяват конституцията на Германия и управляват обществото с декрет и сила.

Въпреки усилията на германското правителство и медиите да демонизират всеки, който не послушно папагалира официалния разказ „Нова нормална“ като „опасен неонацистки Corona Denier“, движението „Corona Denialism“ се разраства не само в Германия, но и в цяла Европа . Ясно е, че идва времето Германия да предприеме по-силни мерки срещу тази заплаха. Здравето на Vater ... ъ-ъ, нацията, е заложено! За щастие, този „Закон за защита от инфекции“ ще предостави на правителството властта, от която се нуждае, за да създаде и да изпълни някакво ... е, знаете, решение. Разрешаването на тези дегенерирали антисоциални девианти да се разхождат, за да оспорят абсолютната власт на германското правителство, не е опция, нито по време на извънредна национална здравна ситуация! Тези „ симпатизиращи на нацистите Корона дениери”Трябва да се изкорени и да се разглежда безмилостно!

Не съм запознат с подробностите, разбира се, но тъй като е Германия, предполагам, че е създадена някаква специална работна група, която да се справи ефективно с „проблема с корона дение“. Явно вече се предприемат стъпки. Алтернативните медии се деформират (защото според медиите те са „списания Querfront“ ). През април известен адвокат-дисидент беше принудително приет в психиатрично отделение (но властите и медиите ни увериха, че това няма нищо общо с нейните дисидентски възгледи или със съдебните дела, които тя завежда срещу правителството ; тя просто случайно стана напълно параноичен). Силно въоръжената полиция арестува YouTube (въпреки че не е ясно точно за какво, тъй като властите не са публикували подробности и основните медии не съобщават за това).

В навечерието на демонстрацията на 29 август, на която правителството даде фактическо разрешение на някои неонацисти да „щурмуват Райхстага“, за да могат медиите да го заснемат и дискредитират истинския протест , един германски политик стигна толкова да призоват „Корона дениери“ да бъдат депортирани ... вероятно във влакове, някъде на изток.

Но сериозно, не искам да се заяждам с германците. Обичам германците. Живея в Германия. И едва ли те са единствените, които прилагат новия патологизиран тоталитаризъм. Просто, като се има предвид тяхната не твърде далечна история, е доста потискащо и повече от малко страшно да се наблюдава как Германия отново се трансформира в тоталитарна държава, където полицията преследва без маски на улици, нахлуват в ресторанти, барове и домове на хора, където стъпващи с гъска малки добри германски граждани надничат през прозорците на йога студията, за да проверят дали нарушават „правилата за социално дистанциране“, където не мога да се разходя или да пазарувам за хранителни стоки, без да са заобиколени от враждебни, крещящи, понякога вербално оскърбяващи германци, които са вбесени, че не нося маска и иначе безсмислено изпълнявам заповеди, и които ми напомнят роботически: „Es ist Pflicht! Es ist Pflicht! "

Да, напълно съм наясно, че е „Pflicht“. Ако имах някакво съмнение дали е „Pflicht“, Берлинският сенат изчисти това, когато поръчаха и пуснаха тази очарователна реклама с инструкции да се чукам, ако не искам да следвам техните „заповеди на Corona“ и да изповядвам вярата си в новата им Голяма лъжа.

И добре, преди Литературното общество да започне да ме залива с възмутени имейли, не, не наричам тези германци „нацисти“. Наричам ги „тоталитаристи“. Което в този момент, като се има предвид всичко, което знаем, ако все още се преструвате, че този коронавирус по някакъв начин гарантира все по-нелепите „спешни мерки“, на които сме подложени, съжалявам, но това сте вие.

Може да не вярвате, че сте това, което сте ... тоталитаристите никога не го правят, докато не стане твърде късно.

Той функционира като култ , тоталитаризъм. Изпълзява ви, малко по малко, малко лъжа по лека лъжа, настаняване чрез настаняване, рационализация чрез рационализация ... докато един ден не се окажете, че приемате заповеди от някакъв изкривен малък нарцистичен нихилист на мисия да преправи целия свят. Не се предавате на всичко наведнъж. Правите го през седмици и месеци. Неусетно се превръща във вашата реалност. Вие не разпознавате, че сте в него, защото всичко, което виждате, е част от него и всички, които познавате, са в него ... с изключение на останалите , които не са част от него. „Отрицателите“. „Девиантите“. „Чужденците“. Непознатите." „Ковидиотите“. „Разпространителите на вируси“.

Вижте, въпреки че разказите и символите могат да се променят, тоталитаризмът е тоталитаризъм. Всъщност няма значение коя униформа носи, или на кой език говори ... това е същата мерзост. Това е идол, симуларум на човешкото преклонение, образуван от глината на съзнанието на масите от мегаломански духовни осакатявания, които искат да изтребят онова, което не могат да контролират. И това, което искат да контролират, е винаги всичко. Всичко, което им напомня за тяхната слабост и срам. Ти. Аз. Общество. Светът. Смях. Любов. Чест. Вяра. Миналото. Бъдещето. Живот. Смърт. Всичко, което няма да им се подчини.

За съжаление, щом веднъж подобен тип стартира и достигне етапа, който преживяваме в момента, по-често той не спира, докато градовете не лежат в руини или полетата са осеяни с човешки черепи. Може да ни отнеме десет или дванадесет години, за да стигнем до там, но, не се заблуждавайте, там сме се насочили, където тоталитаризмът винаги е насочен ... ако не ми вярвате, просто попитайте германците.

#

CJ Hopkins
22 ноември 2020 г.
Снимка: Полша, 1939 г. CC 3.0

ОТКАЗ ОТ ОТГОВОРНОСТ: Предишното есе е изцяло дело на нашия вътрешен сатирик и самоназначен политически ученик, CJ Hopkins , и не отразява възгледите и мненията на Consent Factory, Inc., нейния персонал или някой от неговите агенти, дъщерни дружества или цесии. Ако по някаква необяснима причина оценявате работата на г-н Хопкинс и бихте искали да я подкрепите, моля, отидете на неговата страница Patreon (където можете да допринесете с по-малко 1 $ на месец) или изпратете своя принос към неговия акаунт в PayPal , така че може би той ще спре да обикаля офисите ни, опитвайки се да накара нашия персонал за пари. Като алтернатива можете да закупите неговия сатиричен дистопичен роман, Зона 23 или том I и II от неговите фабрични есета, или някоя от подривните му сценични пиеси , спечелила някои награди във Великобритания и Австралия. Ако не оценявате работата на г-н Хопкинс и искате да му напишете обиден имейл, не се колебайте да се свържете с него директно.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. morskipesni - Всъщност, "германците" по--скоро вдигат среден пръст СРЕЩУ маските
27.11.2020 09:05
При мен на бюрото лежи инструкция на баварското здравно управление, в която дословно си пише че "маските с задължителни в случаите в които не е налична възможност за отстояние от 1,5 м. ". Такава при мен е ВИНАГИ налична, какато и при другите между впрочем (освен ако не са изумени глъмпери). Институциите ЩЕ КЛЕКНАТ, или ЩЕ ПАДНАТ. Това се нарича демокрация в действие, могат да бъдат лъгани само тъпанари като българската (оциганена) неграмотна РАЯ например.
цитирай
2. zahariada - Да
27.11.2020 09:58
Така е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39739676
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031