Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2020 09:00 - Защо кюрдите не са помагали през Втората световна на несравнимо мъдрия Тръмпушка?
Автор: pintev Категория: Политика   
Прочетен: 921 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 23.12.2020 12:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

imageПомните ли това неповторимо изказване на Тръмп:
"Както и преди съм заявявал, и нека само повторя, ако Турция направи каквото и да било, което аз, в огромната си и недостижима мъдрост, смятам за прекрачване на границата, напълно ще унищожа и залича икономиката на Турция (правил съм преди!)" , както написа още действащият американският държавен глава, цитиран от световните агенции.

Това доведе до турското нахлуване в Северна Сирия, което имаше за цел да изтласка кюрдите по далеч от турската граница  и от едноплеменниците им в самата Турция. Евентуално и да предотварти създаването на кюрдска държава. Не е виновен Ердоган, че яде зелника, а „мъдростта” на бай Тръмп. Кюрдите  се смятат за предадени, разбира се, каквото и да дрънка Оранжавия. А пък Путин пусна армията на Ердоган в Кавказ, което е без прецеден

Онези смели бойци, които на практика спряха джихадистите, няма да се дадат лесно и на Ердоган, въпреки , че САЩ ги пуснаха по пързалката. А аргументите на президента Тръмп се направо смайващи. Те надминават всичките му досегашни изцепки, като граничат с чистата лудост.

Съюзите са лесно нещо", каза Тръмп и подчерта, че кюрдите са се сражавали редом с американците срещу "Ислямска държава" само за земите си и водени от свой интерес, което е вярно, но да не би да очаква да се бият за неговата прическа.

. "Кюрдите не са ни помагали през Втората световна война,

не са ни помагали при десанта в Нормандия"

Това заяви този толкова нелеп президент. "Похарчихме изключително много пари, за да помагаме на кюрдите, било то с боеприпаси, оръжие или пари", каза Тръмп. "Както се казва, обичаме кюрдите", заключи Тръмп, цитиран от АФП и БТА. Някой беше казал, че вместо геполитически, той прави бакалски сметки. Това е факт , от който тегли целият свят.

В Камарата на представителите Джо Байдън, много преди да бъде избран за  президент заяви за първи път, че Доналд Тръмп трябва да бъде подложен на импийчмънт, като добави, че

той е „предал тази нация“

 и е нарушил клетвата, която е положил, когато е встъпвал в длъжност.

„За да запазим нашата конституция, нашата демокрация, нашият базов интегритет, той трябва да бъде подложен на импийчмънт“, заяви Байдън пред свои привърженици на митинг в Ню Хемпшир. Импийчмънт не мина, но знаете какво се случи.
Причината за много от действията на Тръмп може да се открие именно в това, че в Кремъл го наричат наш Тръмпушка  



Тагове:   Ердоган,   Тръмп,


Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031