Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2021 16:22 - Не точно Втори закон на диалектиката
Автор: bagatur Категория: Политика   
Прочетен: 987 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 23.02.2021 19:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  
  Наскоро прочетох, че Някаква дама, завършила специалност, каквато се оказва, че няма, в университет, популярен повече с града и абревиатурата си, отколкото с реалната научна дейност, изведнъж става дипломат. Почетен, но дипломат. Дамата има още една диплома. И корона си има. Има си. Има си и рамо, и гръб. Вече си има и собствен ореол.

   Пак наскоро в интервю Някакъв мъж, известен с това, че влияе върху всичко в страната, защото е „силната ръка“ на силния човек на десетилетието, заяви, че е завършил специалност, не помни каква, в колеж, чието име свързваме единствено с Шекспир и неговото „Има нещо гнило в Дания.“ Не помни и колко години е „учил“, ама и досега не му е трябвало някъде да показва дипломата си. Той си е силен и без нея. Шеф е на медия и даже на щаб! Защото е с диплома.

  В друго студио Един мъж, учил повече от десетилетие правни науки, не можа да изрови точни спомени кога точно е завършил и защо толкова години не е успял да се зареди със знания, макар отдавна вече да е депутат. Европейски. И алкохолът не му пречи. Прави го смел.

    Един анализатор разкри, че Една дама, която премина като мълния от една партия в друга и се изкатери до министерски пост, изненадала всички с толкова дипломи за завършени учебни заведения, че вероятно е учила по няколко специалности едновременно. Междувременно е заемала все по-важни постове.Феномен. Няма нищо лошо. Само че защо първото училище е еквивалент на „полувисшите институти по туризъм“, които помним от миналото? Вероятно потенциалът на абитуриентката е бил ограничен. Но след това се отпушва и се реализира без ограничения.

    Оказва се, че нашите държавници и политици рязко поумняват след заемането на високи постове. Започват да трупат дипломи и сертификати, с които да зашеметят противниците си. И под които дипломи да затрупат посредствеността си.

   Затова вече гледам на хората с купища дипломи така, както онзи ром с трети клас образование във вица, в който професорът се похвалил, че е учил тридесет години, а ромът му казал:

-Леле, па ти нищо не си зная́л, бе!

 

 

 

 

 




Гласувай:
6


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. bojo12345 - Само да спомена, че всеки студент /бивш или настоящ/ помни поне първия си изпит или
21.01.2021 15:43
някакви весели случки с колегите по време на изпит, така много ми е трудно да приема за качествено обучението и дипломите на гореописаните, а и други техни колеги. А колко директори и управители на фирми не можеха да вържат едно изречение докрая....
Нейсе, българите сме ларж.
Нов ден, нов късмет на всички!
цитирай
2. born - Въобще не е никак чудно.
21.01.2021 22:04
При наличието на толкова цигани с шофьорски книжки. Че и журналисти по водещи ТВ !
Страната на неограничените възможности не е САЩ, а РБ, която е първата доказана цивилизация в света. Което не е въобще безоснователно при безспорния факт, че Господ е Българин ?!!?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bagatur
Категория: Лични дневници
Прочетен: 159051
Постинги: 130
Коментари: 42
Гласове: 242
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031