Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2021 16:59 - ПРОМЕНИ ПО РАДЕВСКИ, НО И ТОВА ЩЕ МИНЕ СКОРО!ИНФОРМАЦИЯ ОТ ДНЕС!
Автор: rosiela Категория: Политика   
Прочетен: 897 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 14.05.2021 17:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Политически и без анализ бяха уволнени ръководители на възлови агенции. Това каза бившият финансов министър Кирил Ананиев на брифинг на ГЕРБ.

Ананиев разкри, че когато той е бил служебен министър президентът му е поставил задача незабавно да уволни изпълнителните директори на НАП и Агенция "Митници", но той е отказал.

Ексминистърът прогнозира, че тези уволнения ще доведат до рязък спад на приходите в държавния бюджет.

НАП има нов директор, освобождават Галя Димитрова

"В последните 24 часа сме свидетели на това, че без необходимия анализ и експертиза бяха политически уволнени ръководители на възлови агенции като НАП и Агенция „Митници“. Тези две агенции са кръвоносната система на финансовия сектор“, коментира Ананиев.

„Като член на първия служебен кабинет на президента Радев на мен той ми постави две задачи от началото до края. Първата задача беше незабавно да уволня изпълнителните директори на НАП и Агенция „Митници“. Моят отговор беше категоричен – че първо ще уволни мен и след това, ако реши, и тях. Второто искане, което Радев постави пред мен, бе да осигуря, без никакъв източник, увеличение на бюджета на министерството на отбраната с 300 милиона лв.“

Новият финансов министър представи екипа си

"Скоростта и степента на радикализъм е такава, че има теми, които изискват реакция. Ние сме в ситуация, в която правителството не е подложено на никакви форми на контрол, включително и парламентарен такъв", коментира зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той уточни, че уволнените не са членове или симпатизанти на ГЕРБ. Няма щети за партията, въпросът е дали ще има за държавата, каза още той.

"Виждаме, че с тези ходове се цели едно нещо - тази част от олигархията, която живее извън страната, да върне позициите си в администрацията и държавата. Финансовият министър да отговори кой му подаде кандидатурата на новия шеф на НАП", настоя съпартиецът му Тома Биков.

Премиерът Янев назначи двама нови заместник-министри на енергетиката

"Спецов  живял ли е в Дубай през последните години и кой вкара в МВР учредителка на партията на Васил Божков? Каква е причината да се смени шефът на Инспектората, който разследва злоупотреби в МВР, заедно с основния свидетел по дело, което се води от ОЛАФ и е свидетел срещу дясната ръка на Румен Радев – Пламен Узунов, който все още му е съветник", запита той.

"Тези скандални назначения са свързани само с едно място. Очевидно има нов коалиционен партньор там и той на миналите избори взе над 3 процента. На следващите може да вземе и повече“, допълни Биков, като подчерта, че работата на служебния кабинет е да организира изборите, а не да е страна в тях.

"В последните дни станахме свидетели на политическа чистка, без особени аргументи бяха освободени доста експерти", коментира и Александър Иванов от ГЕРБ.



Гласувай:
5



1. planinitenabulgaria - На следващите избори партията на Черепа със сигурност ще влезе в парламента.
14.05.2021 22:53
А сега Черепът със сигурност "играе" с президента. Ако закрият Специализираните съд и прокуратура,, той ще се завърне от Дубай. За радост на жената на Манол Велев...
цитирай
2. missana - То беше ясно, че ще се случат такива неща.
15.05.2021 00:47
Но подобно поведение е много лош прецедент. Оттук нататък всеки който пипне властта ще си позволява да действа от позицията на силата.
цитирай
3. rosiela - Имаш право!Но едва ли ще стане.
15.05.2021 07:54
planinitenabulgaria написа:
А сега Черепът със сигурност "играе" с президента. Ако закрият Специализираните съд и прокуратура,, той ще се завърне от Дубай. За радост на жената на Манол Велев...

цитирай
4. rosiela - Точно!Но все пак хората имат разум, колкото и простотия да има.
15.05.2021 07:54
missana написа:
Но подобно поведение е много лош прецедент. Оттук нататък всеки който пипне властта ще си позволява да действа от позицията на силата.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rosiela
Категория: Поезия
Прочетен: 6603727
Постинги: 5040
Коментари: 23940
Гласове: 9773
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031