Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2021 07:07 - Някои хора си нямат работа - все по чуждите гащи си ходят ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 3532 Коментари: 13 Гласове:
0

Последна промяна: 18.05.2021 08:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                       

                        ... Вицепрезидентът подчерта, че не се знае достатъчно
                            за този интересен период от българската история.... 


                                                       Ъ-Ъ-Ъ ???  Ъ-ХЪ, Я 
!

                               НЯКОИ ХОРА НАИСТИНА СИ НЯМАТ РАБОТА!


                                      Йотова откри изложба за белогвардейците,
                    прогонени от болшевишка Русия, спасени от царство България

image

снимка: БГНЕС

  Илияна Йотова откри в София документалната фотоизложба „Ваше благородие, госпожа Чужбина. 100 години бяла емиграция в България“

„Изложбата, посветена на 100-годишнината от решението на българското правителство да приюти в пределите на страната десетки хиляди руски емигранти, изпраща важното послание за вечните уроци по човечност, които трябва да помним, за да вървим напред. Експозицията поставя и актуалната тема за миграцията, за нерешените в XXI век военни конфликти и бедност, бягащи от които и днес търсят подслон в нашата страна“. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на откриването в Държавна агенция „Архиви“ на документалната фотоизложба „Ваше благородие, госпожа Чужбина. 100 години бяла емиграция в България“, предаде БГНЕС.

Вицепрезидентът подчерта, че не се знае достатъчно за този интересен период от българската история. „След жертвите и разрухата на Първата световна война тогавашната българска държава подава ръка и не само приема десетки хиляди руски емигранти, но създава условия, за да се развиват в своя втори дом според възможностите и таланта си“, заяви Илияна Йотова и подчерта приноса за икономическия и културния подем на България през 20-те и 30-те години на XX век на учители, университетски преподаватели, учени, медици, инженери, военни специалисти, ветерани от Руско-турската освободителна война, хора на изкуството, журналисти. „Тези хора написват своята история в историята на България“, посочи вицепрезидентът.

  ... И, НИТО ДУМА ЗА БОЛШЕВИШКАТА РЕВОЛЮЦИЯ И ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА.



                           А, ЕТО КАК ДРУГАРеТЕ ЗАТРИВАТ ПАМЕТТА ...

                                        ИЛИ ПОНЕ ТАКА СИ МИСЛЯТ

Видео: Слагачеството на Йотова: Целува руския патриарх, но българския – не image image
 

 

image

Илияна Йотова, вицепрезидент на България, целува не само ръката на руския патриарх Кирил на аерогара София при посрещането му, но и прикляква ниско, за да демонстрира преклонение пред чуждия гост. Проруското слагачество няма граници. Година по-рано на клетвата си като вицепрезидент в парламента тя отказа да целуне ръката на българския патриарх Неофит | Източник: Интернет.


Един от гафовете на президентската институция по време на отбелязването на тазгодишния 3-ти март – Националния празник на България – беше сътворен от вицепрезидента Илияна Йотова.

 

Тя се включи в посрещането на руския патриарх Кирил още на аерогарата в София. Прецедент, който показа, че визитата на главата на Руската православна църква има и политически измерения, особено в очите на проруските политици у нас, готови да се сложат колкото се може по-угодно пред руския гост.

Досега висше политическо лице не е посрещало глава на църква, но за представителите на бившата БКП това не е проблем, както и тяхното атеистично възпитание.

Слагачеството на Йотова обаче надмина всички граници, целувайки не само ръката на руския патриарх, но и покланяйки се ниско в краката му.

Същата тази политическа персона от БСП само преди малко повече от година не целуна ръката на българския патриарх Неофит като част от българския церемониал по полагането на клетва в парламента от президента и вицепрезидента.

Тогава на 19 януари 2017 г. при клетвата си Румен Радев, целуна ръката на българския патриарх, но Йотова не го направи. Вижте двете ситуации във видеото по-долу.

 

                                               Error loading player:
                                         No playable sources found

 

Видео в частта от клетвата на Илияна Йотова като вицепрезидент на 19 януари 2017 г., на което се вижда, че тя не целуна ръката на българския патриарх | Източник: bnt.bg.

 

 

                                               Error loading player:
                                        No playable sources found

 

Видео от посрещането на руския патриарх Кирил на аерогара София на 2 март 2018 г. | Източник: БГНЕС.




... ТЕЗИ ЧЕРНИ ПЕТНА СЛЕД ГОДИНИ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНАТ В „БЕЛИ ПЕТНА„ ОТ ИСТОРИЯТА НИ

А, НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ДРУГАРЕТЕ ПАК ЩЕ ПИЩЯТ  КАТО "ОЩИПАНИ МОМИ" КОЛЧЕМ НЯКОЙ

ИМ ПРИПОМНИ ИСТИНАТА ТАКАВА КАКВАТО Е БИЛА В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ.



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krumbelosvet - Партия синя от бяс умре, бесът й - не
18.05.2021 07:22
Докога с
Тоя син бяс
у нас
питам ас?

Партия синя
от бяс умре,
бесът й - не

Как да умре
тоя бяс,
като везден
го внасят у нас?

Вносители силни
с пари обилни
умеят да разделят
е владеят.

И гет със сичката си сила им помага на тия разделячи и владетели.
цитирай
2. missana - Поздравление, Гетманс1!
18.05.2021 10:02
Така са те червените другарчета - правят си активи за чужда сметка. Комунистът е лъжец по природа. Лъжата е генетично заложена у него. Каже ли ти добър вечер, внимателно се огледай дали слънцето не изгрява. За жалост българинът е много наивен и лесно се хваща на евтините им лъжи, при това многократно. Те /комунистите/ са отличниците на Йозеф Гьобелс и затова нямат равни в лъжовната пропаганда. В това е едничкият им талант. И днешният политически ден на България потвърждава това и им дава отново възможност да се развихрят. Но няма да е задълго!
цитирай
3. getmans1 - . . . ето с какво се занимават в Пре...
18.05.2021 10:16
... ето с какво се занимават в Президентството, първо правят гафове а после ги замазват ... другарката не знае за белогвардейцити нищо положително но бас хващам, че историята на БКП я знае на изуст ... друг е въпроса колко пъти ги е проклинала

Аз имах съседка, дъщеря на руски офицер, така се стекоха нещата, че единствена от четирите деца остана в България /тази зима починала, лека и пръст/ и добре знам историята и. ... а и други такива познати имам, определено по-българи от нашенските „русофил-россияни„.

missana написа:
Така са те червените другарчета - правят си активи за чужда сметка. Комунистът е лъжец по природа. Лъжата е генетично заложена у него. Каже ли ти добър вечер, внимателно се огледай дали слънцето не изгрява. За жалост българинът е много наивен е лесно се хваща на евтините им лъжи, при това многократно. Те /комунистите/ са отличниците на Йозеф Гьобелс и затова нямат равни в лъжовната пропаганда. В това е едничкият им талант. И днешният политически ден на България потвърждава това и им дава отново възможност да се развихрят. Но няма да е задълго!

цитирай
4. missana - И в нашата къща имаше приютени много белогвардейци.
18.05.2021 11:06
Там живя и адютантът на барон Врангел - Цетерман, и роднина на великия княз Владимир Черкаски.

Но за Йотова се съмнявам, че знае добре даже и историята на БКП. Извини ме за тези мои съмнения, Гетманс1. Просто на другарчетата комунистчета, дори и тези изпити им се даваха. И бяха приемани без конкурс в университета. Имаха квота за другарчетата, за да не ги мъчат да учат. Каквото си намислиш комунистическата златна рибка ти дава възможност да го запишеш като специалност. В болниците имаше специално крило АБПФК /Активни Борци Против Фашизма и Капитализма/, където другарчетата не чакаха ред на опашки, а ги преглеждаха незабавно елитни лекари!
цитирай
5. morskipesni - Който не целува (на патриарха) ръка,
18.05.2021 11:20
целува на ходжата г/за. Запазена за поколенията балканска мъдрост.
цитирай
6. vencivaleri1951 - Ех Хетмане...На Йотова е позволено да не знае за белогвардейското движение
18.05.2021 12:50
, но цял хетман да внушава , че белогвардейците се вдигат срещу болшевиките изначално , е много пресилено. Или хетманът лъже, или толкова е хетман...
Щото неграмотното комуне ще ти каже, че част от руската армия се вдига заради
принудителната абдикация на Николай и заточаването му в Екатеринбург. И това става
под натиск на правителството на Керенски. Абдикацията е правилна, защото монархът е под влиянието на един вечно "надървен" поп-Распутин и вкарва Русия в чужда ней война , която тя катастрофално почва да губи и е пред разпад. Условието на белите да влезнат в казармите и да се обърнат срещу противника във войната е връщането на монарха и главата на Керенски. Болшевиките идват по късно и наследяват белогвардейците от Керенски. Реално бялото движение губи смисъл след разстрела на царското семейство.
Ние приемаме остатъци от войската на Врангел, който не е фактор в бунта срещу абдикацията. Врангел е западен проект, наследява Деникин и западните грантове-в пари и оръжие. Ние не приемаме съвсем безкористно т нар белогвардейци. Приемаме ги с оръжие/което е извън споразумението и мирния договор/, предоставят им се казарми и възможност за строеви и тактически занятия. За сметка на това се ревизират някои неща от мирния договор-например получаваме правото на регулярна 20000 армия и полувоенна формация като строителни войски. Получаваме разсрочка в репарационните си задължения и известно опрощаване. Тоест държим войска руска в подготовка за офанзива срещу Съветите. То и за това нямаме възстановени дипломатически отношения с Русия. И това докато Франция не започва интензивни икономически отношения с Русия. Французите започват натиск да разоръжим т нар белогвардейци. Измисляме заговор срещу държавата и властта , като експулсираме 150 старши и висши офицери. Разоръжаваме войската и я вадим от казармите. По голямата част от тези близо 20 хиляди души напускат страната -една част в СССР, друга на Запад. Трета част остава и се интегрира
Така, че вероломството ни , не е от днес и вчера. Впрочем това е и причината белогвардейците да участват активно в преврата на 9ти юни.

ПП Има и друг момент, който малко се знае от ...Йотова:) На българска територия има не малко руски военнопленници във войната. Ние ги въоръжаваме и пускаме да се бият срещу болшевиките в подразделенията на Деникин. Това пак под натиск/но в друга посока / от французите.
Почти цялата част минават на страната на болшевиките...
Дали съм бил полезен на ...Йотова не знам
цитирай
7. getmans1 - ДО - 6. vencivaleri1951 - Ех Хетмане...На Йотова е позволено да не знае за белогвардейското движение 12:50
18.05.2021 14:04
... ЧЕ, защо да и е позволено ... щом има време да редактира ГУГЪЛ би требвало да има време да се подготви и за откриването на изложбата...

... ЧЕТА ТИ БРЪЩОЛЕВЯНИЯТА и се чудя как не ме разбираш ... Нали и това казвам само дето не цитирам имена, слободни хора дето си нямат работа ходят по чуждите гащи ... и ти ги назова, „надървеният„ Распутин, Керенски и разбира се, международното положение.
Явно Чапаев, Петка и Анка са били само герои на вицовете от следвоенното време.

...СТАВА МИ ЯСНО, че и ти топлиш нещо „чуждо„ и нещо „миризливо„ в собствените си гащи щом премълчаваш участието на тия „Господа офицери„ в потушаването на септемврийското въстание

... ДРУГАРКАТА ЙОТОВА В НЕТа често са я наричали ИДИОТОВА ... аз не съм сни го позволявал, че види ми се детинско ... ноооо къто се замисля май, че са прави хората.

... НИК-ът ми getmans1 НЯМА НИЩО ОБЩО С „ХЕТМАН„ ... отказал съм се да те разубеждавам отдавна защото усещайки с каква злост го пишеш изпитвам известно удоволствие ... мъъъничко, ама все пак


vencivaleri1951 написа:
, но цял хетман да внушава , че белогвардейците се вдигат срещу болшевиките изначално , е много пресилено. Или хетманът лъже, или толкова е хетман...
Щото неграмотното комуне ще ти каже, че част от руската армия се вдига заради
принудителната абдикация на Николай и заточаването му в Екатеринбург. И това става
под натиск на правителството на Керенски. Абдикацията е правилна, защото монархът е под влиянието на един вечно "надървен" поп-Распутин и вкарва Русия в чужда ней война , която тя катастрофално почва да губи и е пред разпад. Условието на белите да влезнат в казармите и да се обърнат срещу противника във войната е връщането на монарха и главата на Керенски. Болшевиките идват по късно и наследяват белогвардейците от Керенски. Реално бялото движение губи смисъл след разстрела на царското семейство.
Ние приемаме остатъци от войската на Врангел, който не е фактор в бунта срещу абдикацията. Врангел е западен проект, наследява Деникин и западните грантове-в пари и оръжие. Ние не приемаме съвсем безкористно т нар белогвардейци. Приемаме ги с оръжие/което е извън споразумението и мирния договор/, предоставят им се казарми и възможност за строеви и тактически занятия. За сметка на това се ревизират някои неща от мирния договор-например получаваме правото на регулярна 20000 армия и полувоенна формация като строителни войски. Получаваме разсрочка в репарационните си задължения и известно опрощаване. Тоест държим войска руска в подготовка за офанзива срещу Съветите. То и за това нямаме възстановени дипломатически отношения с Русия. И това докато Франция не започва интензивни икономически отношения с Русия. Французите започват натиск да разоръжим т нар белогвардейци. Измисляме заговор срещу държавата и властта , като експулсираме 150 старши и висши офицери. Разоръжаваме войската и я вадим от казармите. По голямата част от тези близо 20 хиляди души напускат страната -една част в СССР, друга на Запад. Трета част остава и се интегрира
Така, че вероломството ни , не е от днес и вчера. Впрочем това е и причината белогвардейците да участват активно в преврата на 9ти юни.

ПП Има и друг момент, който малко се знае от ...Йотова:) На българска територия има не малко руски военнопленници във войната. Ние ги въоръжаваме и пускаме да се бият срещу болшевиките в подразделенията на Деникин. Това пак под натиск/но в друга посока / от французите.
Почти цялата част минават на страната на болшевиките...
Дали съм бил полезен на ...Йотова не знам

цитирай
8. blackpredator - "в комнатах наших сидят делиормански комиссары"
18.05.2021 15:21
Раздайте патроны, поручик Голицын,
Корнет Оболенский, надеть ордена...

Гетьо, што си толкоз проз?
земи си нашокай канчето сам
ефекта е като Дженерова ваксина
имаш шанс..
цитирай
9. vencivaleri1951 - Гетьо, не е така
18.05.2021 15:37
От статията и допълненият ти към нея излиза, че офицерството въстава срещу болшевиките , а истината е че руската армия се разделя на верни на клетвата и монарха и верни на правителството с премиер Керенски. Офицерството е в по голямата си част роялистки настроено, войнишкият състав републикански , или по скоро бунтът не е против монарх , или за република а по скоро срещу офицерството
, което е най близко до войника. Истината е , че комунистите и по точно анархокомунистите успяват да оглавят войнишките комитети, но това е по късен етап. Истината е , че болшевиките успяват да спасят Русия от разпад-истина е , че Чапаев и Петка се бият не срещу руска гвардия, а срещу наемници. Червените, прави , или не имат , или лансират някакъв идеал. Какъв идеал имат "белите" след
кончината на Романови? Точно офицерството е причината болшевиките да вземат властта Точно офицерството и двора са поставили пред бездната империята. Ако наистина се интересуваш от тази част на историята , погледни каква територия се контролира от нищо и никакъв чешки военен корпус/чехи войници-анекдот/, нает от янките да "охранява" инвестициите им. Чехите контролират територия колкото Европа почти, докато офицерството се занимава с несвойствени за него неща-политика. По късно един полк от "Петки" вкара два метра под земята този корпус.
Мисълта ми е, че ако гвардията си вършеше работата, нямаше как да се случат Съветите. И това българските "белогва
йци" много добре бяха разбрали.

Прав си, че се мълчи конюктурно. Мълча се за 9ти юни и 23 ти септември , мълча се и за участието в съпротивата у нас през ВСВ. За второто мълчание, самите руснаци не са искали да са на показ от съображения за сигурност -знаем за подвизите на НКВД
Колкото до Йотова-свиквай, още един мандат ще я гледаш като вице
цитирай
10. getmans1 - . . . ЩЯЛА БИЛА да се разпадне РИ. . . е, ...
18.05.2021 17:33
... ЩЯЛА БИЛА да се разпадне РИ ... е, и какво от това, ... тамън нямаше да се пръкнат такива „антиимпериалисти„-ментеот съветски тип като вас ... Разпадна се СССР и какво от това - светът стана малко по-добро място за живеене.

... В историята „ако„ няма и защо трябва да се плашим от бъдещето в минало време, а ... Докато СССР „възхождоше„ напред и нагоре се доразпаднаха още някои империи, колониите им си получиха свободата и самоуправлението а доскорошната мигрантска криза показа къде е по-добрият свят ... КОЙ БЯГА КЪМ РУСИЯ ... асимилирани от „твоята любима Русия„ народи..
ОТ ВЪРЛИ антиимпериалисти се превърнахте във върли привърженици на възстановената РИ ... даа, също както за една нощ станахте от комунисти най-демократични социалисти ...

... Като гледам как Радевото служебно правителство лъже и маже много ме съмнява че Йотова ще я гледам още дълго

vencivaleri1951 написа:
От статията и допълненият ти към нея излиза, че офицерството въстава срещу болшевиките , а истината е че руската армия се разделя на верни на клетвата и монарха и верни на правителството с премиер Керенски. Офицерството е в по голямата си част роялистки настроено, войнишкият състав републикански , или по скоро бунтът не е против монарх , или за република а по скоро срещу офицерството
, което е най близко до войника. Истината е , че комунистите и по точно анархокомунистите успяват да оглавят войнишките комитети, но това е по късен етап. Истината е , че болшевиките успяват да спасят Русия от разпад-истина е , че Чапаев и Петка се бият не срещу руска гвардия, а срещу наемници. Червените, прави , или не имат , или лансират някакъв идеал. Какъв идеал имат "белите" след
кончината на Романови? Точно офицерството е причината болшевиките да вземат властта Точно офицерството и двора са поставили пред бездната империята. Ако наистина се интересуваш от тази част на историята , погледни каква територия се контролира от нищо и никакъв чешки военен корпус/чехи войници-анекдот/, нает от янките да "охранява" инвестициите им. Чехите контролират територия колкото Европа почти, докато офицерството се занимава с несвойствени за него неща-политика. По късно един полк от "Петки" вкара два метра под земята този корпус.
Мисълта ми е, че ако гвардията си вършеше работата, нямаше как да се случат Съветите. И това българските "белогва
йци" много добре бяха разбрали.

Прав си, че се мълчи конюктурно. Мълча се за 9ти юни и 23 ти септември , мълча се и за участието в съпротивата у нас през ВСВ. За второто мълчание, самите руснаци не са искали да са на показ от съображения за сигурност -знаем за подвизите на НКВД
Колкото до Йотова-свиквай, още един мандат ще я гледаш като вице
цитирай
11. анонимен - кУментариЙте на тоА вЕчИ са УбидЪ ..за сЕки НЕОбременен блогър
18.05.2021 20:34
blackpredator написа:

"в комнатах наших сидят делиормански комиссары"
Раздайте патроны, поручик Голицын,
Корнет Оболенский, надеть ордена...

Гетьо, што си толкоз проз?
земи си нашокай канчето сам
ефекта е като Дженерова ваксина
имаш шанс..

P.S ЛЕЛЕ-МАЛЕ!..
P.S1 И ПАК Невероятен Стремеж към "оригиналност" у един Импотентен ПрАзен КрАчол!
P.S2 Обидите към домакините и Просташкият му стил е ОбщоИзвестен и НЕНадминат..Засега..
P.S3 "БлоКовете" Му са на иСкуствено Дишане и това Го Влудява! ЪХЪХЪNC!
цитирай
12. getmans1 - . . . Този вече с БайКрумчервеногъзи ...
18.05.2021 21:08
... Този вече с БайКрумчервеногъзи ще делят една кочинка ....


gummy написа:
blackpredator написа:

"в комнатах наших сидят делиормански комиссары"
Раздайте патроны, поручик Голицын,
Корнет Оболенский, надеть ордена...

Гетьо, што си толкоз проз?
земи си нашокай канчето сам
ефекта е като Дженерова ваксина
имаш шанс..

P.S ЛЕЛЕ-МАЛЕ!..
P.S1 И ПАК Невероятен Стремеж към "оригиналност" у един Импотентен ПрАзен КрАчол!
P.S2 Обидите към домакините и Просташкият му стил е ОбщоИзвестен и НЕНадминат..Засега..
P.S3 "БлоКовете" Му са на иСкуствено Дишане и това Го Влудява! ЪХЪХЪNC!

цитирай
13. fun1001 - ...пУетизма, много добре се вРъзва с паразитизма, у некои...първосигнални.."античленове")))
18.05.2021 21:24

2. missana - Поздравление, Гетманс1!
10:02
Така са те червените другарчета - правят си активи за чужда сметка. Комунистът е лъжец по природа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6070507
Постинги: 2741
Коментари: 26487
Гласове: 9633
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031