Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2020 11:43 - ПЪЛНЕН ШАРАН С ПРАЗ ЛУК, ГЪБИ, ДОМАТ И ОРЕХИ ЗА НИКУЛДЕН
Автор: puffys Категория: Рецепти   
Прочетен: 211 Коментари: 0 Гласове:
1



 Необходими продукти:

средно голям шаран
3 стръка праз лук
1 домат
1 морков
200 гр. гъби
100 гр. орехи
1 връзка магданоз
1/2 ч.л. черен пипер
3 глави лук
1 ч.ч. бяло вино
сол на вкус
олио
при желание може да се сложат и крутони в плънката, ефекта е невероятен.

Начин на приготвяне:

Шаранът се почиства от вътрешностите, измива се, подсушава се и се посолява отвътре и отвън.

В дълбок тиган се задушават в малко олио ситно нарязаният праз лук, орехите и морковът. Щом зеленчуците омекнат, се добавят ситно нарязаните гъби и обеленият и нарязан на дребни кубчета домат. Плънката се оставя за още няколко минути на котлона, след което се подправя със сол и черен пипер. Накрая се добавя ситно нарязаният магданоз и с плънката се запълва шаранът. Зашива се старателно и се поставя в тавичка върху колелца лук. Това се прави, за да не залепне рибата. Залива се с бяло вино и се покрива с фолио.

Пече се на умерена фурна около час, след това фолиото се отстранява и ястието се пече още 10 минути до получаването на апетитен загар.



Тагове:   home,   Dinner,   Fish,   carp,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: puffys
Категория: Рецепти
Прочетен: 3382
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031