Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2020 15:38 - Тайната на хрупкавата коричка и сочно месце отвътре е разкрита, ето как да си я направите
Автор: blackrose90 Категория: Рецепти   
Прочетен: 542 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 02.12.2020 15:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image   

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

 Не мислете, че мога да готвя и обичам пилешко, особено бутчета и бедра. Следващата рецепта обаче просто ме взриви! Тя окончателно реши дилемата ми: как да постигна перфектната кора и все пак да запазя месото сочно . Чували ли сте някога за карамелизирано пиле ?

В Азия подобни рецепти са много популярни, но тук, за съжаление, не много. Птиците се съчетават добре със сладостта и такъв сос определено няма да я развали.


 Затова се пригответе да бъдете изумени: този път се нуждаете от захар, за да направите идеалното пиле !

 

image

Съставки

Пилешко бутчета 4 

Чесън 3 скилидки

Сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

Захар  100 g

Вода 65 мл

 

Подготовка

Подправете бутчетата със сол и черен пипер от всички страни и поръсете вътрешността на всяко с резенчета чесън. Ще бъде по-добре, ако подправките влязат вътре. Оставете месото настрана. 

image
Изсипете захар в тенджера и добавете 1 с.л. вода (или лимонов сок). Загрейте, докато се разтопи и не издуе мехурчета.

image
Намалете огъня, добавете останалата вода, за да получите тази златиста смес.

image
Изсипете сиропа върху пилето и поставете върху облицован с фолио лист за печене във фурната. Печете 20 минути на 180 градуса

image
След това доставете, залейте с останалата част от сиропа и печете още 20 минути. Готово!

image

Можете, разбира се, да замените захарта с мед. Но консистенцията ще бъде малко по-различна. Вкусът на чесън и златиста кора са отличителните белези на това пилешко ястие . Най-добре е да го приготвите веднъж и да сервирате направо от фурната. Успешни гарнитури са: картофи, ориз, печени зеленчуци и кус-кус. Желаем ви приятен апетит!

image   Сподели във FacebookСподели в Twitter  

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

 Не мислете, че мога да готвя и обичам пилешко, особено бутчета и бедра. Следващата рецепта обаче просто ме взриви! Тя окончателно реши дилемата ми: как да постигна перфектната кора и все пак да запазя месото сочно . Чували ли сте някога за карамелизирано пиле ?

В Азия подобни рецепти са много популярни, но тук, за съжаление, не много. Птиците се съчетават добре със сладостта и такъв сос определено няма да я развали.


 Затова се пригответе да бъдете изумени: този път се нуждаете от захар, за да направите идеалното пиле !

 

image

Съставки

Пилешко бутчета 4 

Чесън 3 скилидки

Сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

Захар  100 g

Вода 65 мл

 

Подготовка

Подправете бутчетата със сол и черен пипер от всички страни и поръсете вътрешността на всяко с резенчета чесън. Ще бъде по-добре, ако подправките влязат вътре. Оставете месото настрана. 

image
Изсипете захар в тенджера и добавете 1 с.л. вода (или лимонов сок). Загрейте, докато се разтопи и не издуе мехурчета.

image
Намалете огъня, добавете останалата вода, за да получите тази златиста смес.

image
Изсипете сиропа върху пилето и поставете върху облицован с фолио лист за печене във фурната. Печете 20 минути на 180 градуса

image
След това доставете, залейте с останалата част от сиропа и печете още 20 минути. Готово!

image

Можете, разбира се, да замените захарта с мед. Но консистенцията ще бъде малко по-различна. Вкусът на чесън и златиста кора са отличителните белези на това пилешко ястие . Най-добре е да го приготвите веднъж и да сервирате направо от фурната. Успешни гарнитури са: картофи, ориз, печени зеленчуци и кус-кус. Желаем ви приятен апетит!




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: blackrose90
Категория: Рецепти
Прочетен: 38218
Постинги: 42
Коментари: 10
Гласове: 58
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031