Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2020 17:05 - БЛАГОДАРНОСТИ!
Автор: rosiela Категория: Забавление   
Прочетен: 610 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 12.06.2020 17:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Г/жо Росиела, Това, което написах като коментар е твърде голяма да се вмести в стандартното място с 2000 знака, изпращам Ви го като л. с. Поздравления, малко от културните ни дейци са честни и борбени както Вие!

Брависимо за статията Ви „БЕЗ КОМЕНТАР”, Г/жо Росиела!

Такава силна статия се появява рядко в социалните мрежи! Надявам се културните хора да я разпространят в различните електронни пространстна и така тя да стане достояние на повече хора. Вие сте написала статия, която касае СБП и ПЕН, но тя важи за цялата страна, ръководствата в която на повечето от различните институции се оглавяват още от хора, възпитани във времето на Голямата лъжа. Най-безсъвестните от тях възприеха това време като своя жизнена среда и се стремят да я съхраняват докато е възможно. Отварянето на досиетата разобличи доста такива писатели, от които цитирам само едни, Любен Дилов-отец, на основата на дейността на когото днес крариера прави Любен Дилов-син. Ако страната ни бе скъсала с времето на голямата лъжа, това не би било възможно.
Когато се запознавах със статията Ви си мислех за СБК/композитори/, където положението е абсолютно същото, все едно статията е писана за него. Част от завършилите на времето в Голямата страна до днес са на важни постове в музикалните среди и правят точно това, което Вие описвате за началниците на СБП и ПЕН. Присъствайки активно в музикалните среди от 1974 г. до сега, запознат с голяма част от българските музиканти, аз съм запознат и с казуса в тази среда така подробно, както Вие в литературните среди. Доста съм запознат и с положението в БАН, където ръководството им се състои също от руски възпитаници. Ще приложа и едно доказателство – Декларацията им за българския език в Македония, вероятно по приказ на Путин, която да влоши в този важен за Балканите момент отношенията ни с Македония, която е в противоречие с двустранния Договор, неприемлива е за Македония и има за цел да усложни присъединяването й към ЕС. А какви хора са били педпочитани за ръководители на тези институции е отдавна ясно – вербованите наши студенти в Голямата страна докато са следвали там. Веднаж хванали се на тази въдица, отърване няма, дори някои не достигнали до нивото на тези, което са били наричани след 1878 г. рубладжии. Цитирам един ФБ, на проф. Венцислав Киндалов.
Статията Ви, замислена като осветляване на случващото се в СБП и ПЕН се явява дисекция на всичко, случвщо се в страната ни от 1989 г. до сега. В нея е цитирана г/жа Техноимпекс, но и усилията на президента ни са насочени в същата тази посока – чрез тези двамата и още много продажници времето на Голямата лъжа още е живо у нас и това е причина за безкрайния преход, за фалшивите новини, дезинформацията и пропагандата, характерна за социалните мрежи, включиелно и на много активники в блога. Поздравявам Ви за честната позиция по казуса, който е валиден за всички сфера на живота ни.
Във връзка с честната Ви и открита позиция отравям критика към останалите интелекнтики на България, каквато отправих и във връзка с рухването на къщата на духовния ни отец, Дядо Вазов, в с. Бов, за липсата на позиция изобщо по тези въпроси сред преобладаваща част от гилдията Ви. Неподкрепянето на изяви като Вашите от страна на Вашата гилдия означава непремахване на пороците и предателство към нашата култура в опит тя да бъде подменена, представлява атака срещу историческото ни наследство и външна намеса в работите ни с цел промяна на курса ни към Европа. Преклонените главички пред случващото се в страната ни, на което сега Вие направихте дисекция, окачествяват себе си като пацифисти, но възниква въпросът на какво ниво е техният морал, имат ли те такова нещо... Културата ни, страната ни като цяло е заплашена, а пацифистите от тази област не включват в произведенията си тези проблемии на България. Защото са конформисти – една категория хора, и те производни на Голямата лъжа, появила се по времето на Брежнев - или защото ще си усложнят живота. Защо не вземат пример от Патриарха на българата литература? Предполагам, че те дори не знаят и химна на пацифистите, изпълняван преди 9. 09. 44 г. по ресторанти и кръчми,

Нек се бият, нека мрат,
знам че краят им ще е печален,
аз съм неутрален..

но пък умеят да живуркат по начин, който им осигурява спокойствие по време, когато лошите хора рушат страната ни. Не може да си творец, да си честен човек и да не се противопоставяш на опитите да се /раз/руши страната ни отвътре, от внедрените в нея агенти на Путин.
Още веднаж – поздравления за статията Ви! Вие имате и други такива, в които се откроявате с честната си и смела позиция и призив да живеем достойно, да се прочистим от боклуците сред нас. Дано статията Ви послужите за пример и на други наши интелектуалци.



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rosiela - Младене, благодаря за съпричастието към темата!
13.06.2020 10:02

12.06 23:24 - Браво, Роси!
от: missana За постинг: БЛАГОДАРНОСТИ!

Една отлична статия винаги жъне успехи. Така е и в твоя случай!

Поздравявам те!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rosiela
Категория: Поезия
Прочетен: 6656300
Постинги: 5063
Коментари: 24007
Гласове: 9804
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930