Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2020 17:25 - ОТНОСНО ПОРЕДНИТЕ ЛЪЖИ НА СЕЛСКАТА ПРОСТОТИЯ ЗДРАВКА ЕВТИМОВА
Автор: rosiela Категория: Забавление   
Прочетен: 1090 Коментари: 6 Гласове:
2

Последна промяна: 11.11.2020 17:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Поканили с връзки нашето Здравче Евтимова на 1 ноември в BTV, там без връзки не става, да говори за Деня на будителите.
Пристига Здравката с дрехи втора употреба, което е редовен хит за нея, но това нищо - въпрос до пари и вечно безработен съпруг.
Обаче паднах, като видях обувките. Прашни, мръсни, протрити, като излезли от нивата на село и дошли в студиото на телевизията.
Явно предварително е знаела въпросите, там така се боравело от години, разказва ми приятелка отвътре, та беше наизустила някои фрази и имена на писатели, на които, сигурна съм, една книга не е прочела. Здравка в прав текст ми е споделяла, че не чете, пазела била очите.
Но беше се поподготвила предварително, което личеше в отговорите.
А тези обувки, да можеше да ги скрие под дивана? Ама няма как от екрана.
Въртя се притеснено, подпира крак о крак и обувка о обувка. Дошъл модело от село! Ужас!
Не стига това, ами най-безсрамно излъгала водещата в предварителния разговор преди предаването очевидно, че била превеждана на 30 езика и владеела 5.
Кои езици? Табула раза.
Кои пет езика владее?
Табула раза.
Здравушка работеше с английски, френски е учила втори език в провинциален университет.
Беше учителка в английска гимназия.
Едва ли и немски знае, ама лъже, като за световно.
ТЯ АБСОЛЮТНО ВИНАГИ СИ ПРЕВЕЖДА ПОДАДЕНИТЕ ТЕКСТОВЕ САМА, КОИТО УЖ ПИШЕ ТЯ, ЗА КОЕТО ИМАМ ОСНОВАТЕЛНИТЕ СЪМНЕНИЯ, КАЗАНО В ПРАВЕН СТИЛ.
И така в " Тази събота, тази неделя" разбрахме нагледно какво е да лъже Здравчето Мравчето.
Голям смях падна, докато я гледахме.



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cell - @rosiela,честит СВЕТИ МИНА !
11.11.2020 19:02
С извинение - дълъг цитат - от интервю на Здравка Евтимова след поредна литературна награда на "Христо Г Данов" , но моля простете - споделеното е толкова ценно и смислено като житейски наблюдения .Предлагам го за прочит и нека не се взираме в обувките й . Вероятно с тях е била като, пишейки, е отглеждала и трите си деца днес с престижни професии!: "Тези хубави думи за студентите как се връзват с постоянните обвинения, изстрелвани по адрес на младото поколение - че е неграмотно, че не чете?

- В този казан на обвинения, разбира се, изплува отгоре една мръсна пяна. Така се получава и при пречистването на металите, винаги има отпадък, който се хвърля. Въпреки че все пак и той представлява интерес, необходима е настилка на улиците. Тоест ти, ако не се образоваш, ще бъдеш настилка и по тебе ще стъпват. Това не е никак лошо, все пак служиш за нещо. Но ако имаш друг стремеж - ти да създаваш пътя, ти да го трасираш, ти да казваш на хората "оттук е по-безопасно", тогава твоя задача е да учиш непрекъснато. Неграмотността е синоним на пропаст. От нея я излезеш, я не, а рискуваш ти самият да се превърнеш в пропаст - не само ти си се провалил, а привличаш и други хора в тоя капан на неграмотността.

Именно затова моят апел към всеки един е - независимо какво учи: възползвайте се от тия часове, които имате сега за учене. Не казвайте - отивам да пуша сега една цигара и после ще уча. Няма такова нещо. Загубени пари могат да се върнат, но загубеното време никога не може да се върне. Знанието и умението, които си придобил след дълга работа, никой не може да ти отнеме, която и политическа партия да дойде на власт. .." https://www.segabg/category-observer/rolyata-na-pisheshtiya-e-da-pomaga-na-prekurshenite-sudbi?fbclid=IwAR2CCi5yHUKCfZqJS6NmNUAQ0tgx4KECBHLo7eErIlWtdRsALLKsJTT8NT8
цитирай
2. rosiela - Честит свети Мина и на Вас!
11.11.2020 19:51
Разбирам опита Ви да защитите по елегантен начин простото Здравче, но аз я познавам от мно-о-о-о-ого години, кътните зъби и миризмите на лъжи й знам наизуст, битовият живот, приказката й в ежедневието и не можете да ме разубедите. Тя е писателка, колкото аз знам английски, а аз знам десетина думи....
Потресена съм от наглостта й, от болните й амбиции, от езиковата й неграмотност, ако щете, от голямото й " его" да се представя за това, което не е и ако седна да Ви разказвам - блогът няма да ми стигне.
Отделно съм й правила безброй безвъзмездни добрини, а тя се скри като кална отрепка в един необходим за мен момент като пълна простачка, без извинение.
Но да спра дотук. Много хора, в това число и писатели, са убедени, че тя е сламена списателка с чужд труд, каквото и да е казала в някакво интервю.
цитирай
3. missana - Относно обувките, Роси,
12.11.2020 10:01
подсети ме за филма "Москва не вярва на сълзи". Там Баталов се появи с такива - Ван Гоговски обувки и на бърза ръка свали мацката! Тук да не би да става дума става дума за подобна, но реципрочна свалка?
цитирай
4. rosiela - Младене,не, друже,
12.11.2020 15:55
става въпрос за нещо като мадам Йо от Владая, кога идваше в СБЖ-то!
А те тая от спирка Метал или радомирския двор от дядо!
цитирай
5. elenkokoschkov - ТИЯ ДЕТО СА УЧИЛИ АНГЛИЙСКИ ,НЕМА КАК ДА ЗНАЯТ НЕМСКИ!
12.11.2020 18:42
ВИЖ ,ОБРАТНОТО Е ВЪЗМОЖНО!
ПРОВЕРЕНО И СПОДЕЛЕНО ОТ ЛИЧЕН ОПИТ.
цитирай
6. rosiela - Имаш право!
12.11.2020 22:54
elenkokoschkov написа:
ВИЖ ,ОБРАТНОТО Е ВЪЗМОЖНО!
ПРОВЕРЕНО И СПОДЕЛЕНО ОТ ЛИЧЕН ОПИТ.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rosiela
Категория: Поезия
Прочетен: 6602187
Постинги: 5039
Коментари: 23939
Гласове: 9773
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031