Постинг
30.03.2017 07:57 -
ПРОЛЕТНИ ПАЛАЧИНКИ СЪС СПАНАК
ПРИГОТВЯ СЕ ПАЛАЧИНКОВО ТЕСТО: три четвърти чаша брашно, 2 яйца, чаша и четвърт прясно мляко и четвърт лъжица сол на кашица.Пържат се палачинките.
Изчиства се и се измива половин килограм спанак,отцежда се добре и се нарязва на ситно.Посолява се и се слага да се задушава с 3-4 лъжици масло,докато се изпари водата му, сваля се от огъня,поръсва се с 3 супени лъжици настърган кашкавал и се разбърква. От получената смес се намазват палачинките, които след това се навиват на руло, разполовяват се напречно и се нареждат в огнеупорен съд,намазан с масло. Поливат се с 1 чаша прясно мляко, разбито с 2 яйца, а отгоре се слагат 3-4 малко парченца масло. Пекат се 10- 15 минути в умерено - силна фурна.
Поднасят се топли.
Аз лично ги обичам с разбито и малко подсладено айрянче.
Да ви е вкусна закуската?
Изчиства се и се измива половин килограм спанак,отцежда се добре и се нарязва на ситно.Посолява се и се слага да се задушава с 3-4 лъжици масло,докато се изпари водата му, сваля се от огъня,поръсва се с 3 супени лъжици настърган кашкавал и се разбърква. От получената смес се намазват палачинките, които след това се навиват на руло, разполовяват се напречно и се нареждат в огнеупорен съд,намазан с масло. Поливат се с 1 чаша прясно мляко, разбито с 2 яйца, а отгоре се слагат 3-4 малко парченца масло. Пекат се 10- 15 минути в умерено - силна фурна.
Поднасят се топли.
Аз лично ги обичам с разбито и малко подсладено айрянче.
Да ви е вкусна закуската?
гладна кокошка LuLu сънува..
идеално лоша.. https://youtu.be/XkCTCcNL...
мерлине,късно е либе за...Постинг
идеално лоша.. https://youtu.be/XkCTCcNL...
мерлине,късно е либе за...Постинг
Следващ постинг
Предишен постинг
че предлагаш подобни рецепти. В казармата бях и готвач. Но готвехме толкова много, че дадох обет пред себе си да не готвя никога повече. Досега го спазвам. Но ако реша да го наруша, ще пробвам рецептите ти.
цитирайmissana написа:
че предлагаш подобни рецепти. В казармата бях и готвач. Но готвехме толкова много, че дадох обет пред себе си да не готвя никога повече. Досега го спазвам. Но ако реша да го наруша, ще пробвам рецептите ти.
човек да се върне към старите навици.
Аз, за разлика от поезията, която ми е подарена "отгоре", за рецепти съм стажувала при една приятелка, завършила курсове за готвач в хотели и е страхотна. Не са от книги предложените, от приятели са. По-предните са от един колега - журналист, беше останал сам след развода си преди години и докато изяснявахме материалите, ме запознаваше с вкусни аламинути. Такива ми ти неща!
Търсене