Постинг
25.07.2017 11:54 -
КРАТКО, СЛАДКО, ЖУРНАЛИСТИЧЕСКО
ВКУСНИ ГЮВЕЧЕТА ЗА ЛЮБИМИ МЕЧЕТА
ПРЕСНИ КАРТОФСКИ СЕ СЛАГАТ В КУТИЯ С КАПАК на око, осоляват се, вода и се разклащат хубаво.След това се измиват, хоп - в гювечетата, зехтинче бол и се пекат на предварително загрята до 200 градуса фурна.Слага се според броя на мечетата.Пекат се 30 минути с капак на всяко гювече.
През това време в прясно мляко се смесва настъргано на едро ренде сирене, кашкавал на дребни кубчета, ситно нарязан пресен лук и пресен чесън. Гювечетата се заливат с разпределената смес и се разбъркват.Отгоре се чуква по едно яйце и пак малко се посолява. Пече се, докато яйцето стегне, пак се вади от фурната, отгоре се донаръсва на ренде кашкавал още и черно пиперче и пак малко се допича. Винаги с капаче на дупки, както се продават в комплект гювечетата.
Малко вадиш - слагаш, ама вкусотията е голяма.
Зелена салата и бира "Астика" за гарнитура дозавършват пълното удоволствие на любимите мечета!
ПРЕСНИ КАРТОФСКИ СЕ СЛАГАТ В КУТИЯ С КАПАК на око, осоляват се, вода и се разклащат хубаво.След това се измиват, хоп - в гювечетата, зехтинче бол и се пекат на предварително загрята до 200 градуса фурна.Слага се според броя на мечетата.Пекат се 30 минути с капак на всяко гювече.
През това време в прясно мляко се смесва настъргано на едро ренде сирене, кашкавал на дребни кубчета, ситно нарязан пресен лук и пресен чесън. Гювечетата се заливат с разпределената смес и се разбъркват.Отгоре се чуква по едно яйце и пак малко се посолява. Пече се, докато яйцето стегне, пак се вади от фурната, отгоре се донаръсва на ренде кашкавал още и черно пиперче и пак малко се допича. Винаги с капаче на дупки, както се продават в комплект гювечетата.
Малко вадиш - слагаш, ама вкусотията е голяма.
Зелена салата и бира "Астика" за гарнитура дозавършват пълното удоволствие на любимите мечета!
А малко суджук ако сложим при картофчетата няма ли да е по ароматно.
Още повече, че сега всички журналисти пишат за суджука. :)
цитирайОще повече, че сега всички журналисти пишат за суджука. :)
Включвам се в отбора на мечетата.
цитирайmissana написа:
Включвам се в отбора на мечетата.
krassko написа:
А малко суджук ако сложим при картофчетата няма ли да е по ароматно.
Още повече, че сега всички журналисти пишат за суджука. :)
Още повече, че сега всички журналисти пишат за суджука. :)
Обаче е по-вкусен като го консумираш отделно с гювечетата! Запечен по не върви.
Веднага ще опитам...
Благодаря, Роси!
цитирайБлагодаря, Роси!
И предавай нататък...
цитирайТърсене