Постинг
02.10.2016 08:08 -
Кратко, сладко, журналистическо
ЗЕЛЕНИ ЧУШКИ - ЛОДКИ - АЛАМИНУТ
4 ЗЕЛЕНИ ЧУШКИ от тези, малко дебеличките и по- тънкокори, се срязват с голям нож наполовина през дръжката даже, като само малко се почистват от семето, дръжките да си стоят. Нареждат се в тавичка и се опръскват със зехтин. В една купичка натрошено сирене краве или каквото обичате и две яйца, обърква се с вилица и се поръсва с черен пипер. Чушките се пълнят и се изравняват отгоре. Поръсват се с настърган кашкавал, ситно наразяни на кубчета домати чери или обикновени доматки, над кашкавала и магданозче ситно нарязано. Може босилек, риганче, но лично аз предпочитам магданозчето. Отгоре се поръсва със сол и пак се опръсква със зехтин.
Фурната е вече предварително нагрята до 180 градуса, докато вие оформяте красотата.
Пече се до готовност, но не се препича.
След като тавичката излезе от фурната, хоп - още малко сурово магданозче отгоре.
Вкусотията е невероятна. Върви с биричка като основно ястие или като гарнитура към печено месце, ако на един солиден мъж това му е малко, да кажем.Салатка не ви трябва.
Моята биричка е "Астика".
Да ви е сладко!
4 ЗЕЛЕНИ ЧУШКИ от тези, малко дебеличките и по- тънкокори, се срязват с голям нож наполовина през дръжката даже, като само малко се почистват от семето, дръжките да си стоят. Нареждат се в тавичка и се опръскват със зехтин. В една купичка натрошено сирене краве или каквото обичате и две яйца, обърква се с вилица и се поръсва с черен пипер. Чушките се пълнят и се изравняват отгоре. Поръсват се с настърган кашкавал, ситно наразяни на кубчета домати чери или обикновени доматки, над кашкавала и магданозче ситно нарязано. Може босилек, риганче, но лично аз предпочитам магданозчето. Отгоре се поръсва със сол и пак се опръсква със зехтин.
Фурната е вече предварително нагрята до 180 градуса, докато вие оформяте красотата.
Пече се до готовност, но не се препича.
След като тавичката излезе от фурната, хоп - още малко сурово магданозче отгоре.
Вкусотията е невероятна. Върви с биричка като основно ястие или като гарнитура към печено месце, ако на един солиден мъж това му е малко, да кажем.Салатка не ви трябва.
Моята биричка е "Астика".
Да ви е сладко!
Няма коментари
Търсене